0881118111
Webinar 'Eenvoudig Teams verbinden met telefonie'

Webinar ‘Eenvoudig Teams verbinden met telefonie’

Heb je de webinar van oneCentral over de koppeling tussen Teams en bestaande telefonie gemist? We hebben de opname nu live gezet. In de webinar staat onze Voice365 propositie centraal die we hebben ontwikkeld voor het portfolio van Microsoft 365. Ook geven we een inkijkje in de bridge applicaties, receptiebedienpost, compliance recording en callcenter-applicaties.

In het webinar laten Nico Dammers (General Manager) en Meeuwis Vermeer (Business Development Manager) de functionaliteiten zien. Daarnaast vertelt partner Anne-Meine Gramsma van ContactCenter4All over de call center functionaliteiten en het partnership met oneCentral.

Bridge is een applicatie die de verbinding legt tussen Teams en bestaande telefonie-omgevingen. oneCentral heeft de dienst ontworpen om Microsoft 365 en Teams makkelijker te integreren met de bestaande telefonie omgeving en andere communicatietools. Sinds de coronapandemie werken miljoenen mensen regelmatig vanuit huis en gebruiken Teams voor hun dagelijkse meetings. Deze integratie is volgens Dammers waardevol voor Microsoft Partners omdat medewerkers van bedrijven en organisaties nu makkelijker vanuit één applicatie kunnen bellen en gebeld worden. Bij oneCentral snappen we als geen ander dat het bieden van telefonie een andere expertise vereist en bouwen deze brug dan ook graag voor onze resellers en partners.

Twee werelden

Nico Dammers benadrukte dat oneCentral zich altijd onafhankelijk opstelt, maar natuurlijk niet blind is voor ontwikkelingen in de markt. De communicatiediensten van Microsoft hebben een enorme vlucht genomen in de lockdowns. “Microsoft-partners en PBX-leveranciers hebben momenteel uitdagingen bij het leveren van telefoniediensten die zowel traditionele functionaliteit bieden als nieuwe toepassingen vanuit een desktop-benadering van Microsoft Teams”, schetste Dammers. “oneCentral is voor partners de partij die gezamenlijk oplossingen kan leveren naar eindgebruikers. Microsoft partners willen graag naast alle moderne features op het Microsoft-platform ook telefonie kunnen aanbieden. Via het oneCentral platform kan dat onder een eigen label met onze support en ervaring. Aan de andere kant vragen partners van PBX-aanbieders hoe ze Microsoft kunnen integreren in bestaande oplossingen bij klanten. Die willen hun oplossingen niet vervangen door Microsoft 365 maar het liefst integreren bij hun bestaande telefonie-oplossingen. Ook daarin spelen we met Voice 365 dus een rol.”

Whitelabel portal

De portal is whitelabel gebouwd zodat partners het Microsoft-domein kunnen integreren met het voice-domein. Voice365 werkt op basis van de technologie van AudioCodes. “Partners kunnen zelf klanten in de portal aanmaken en beheren. Ook kunnen ze er direct een SIP-trunk aan koppelen zodat hun Microsoft-klanten rechtstreeks bellen naar vaste en mobiele nummers. Verder inventariseren we nu bij klanten wat zij missen in de Microsoft-omgeving. De add-ons die we bieden, willen we ook beheerd kunnen bieden. Wij denken altijd vanuit samenwerking met marktpartijen”, aldus Dammers.

Gefaseerde migratie

Ook kwam ter sprake dat veel organisaties nog een algemeen nummer hebben dat wordt bediend door telefonistes. Teams is volgens Vermeer echter niet optimaal geschikt om veel inbound verkeer te verwerken, dit goed te routeren, inzage te geven in de agenda’s van collega’s, notities te maken etc. Vermeer: “Daarom hebben we een Microsoft certified add-on opgenomen in ons portfolio. Die is helemaal geënt op wat receptionistes nodig hebben om verkeer binnen de organisatie te distribueren. Daarmee is Teams toch een volwaardige telefooncentrale.”

Compliance recording

Een andere belangrijke add-on is de compliance recording applicatie. Uit de markt komen volgens Dammers vragen om oproepen en chats te kunnen bewaren en die te integreren in Teams. oneCentral-partner ASC Recording Insights is expert op dit gebied in de PBX-wereld en heeft deze oplossing gebouwd. “De oplossing is heel mooi geïntegreerd met de Teams-client. Zelfs met transcripts en vertaling. Gesprekken worden dus niet alleen compliant opgeslagen, maar alle gesprekken kunnen worden uitgeschreven en zelfs worden vertaald. Helemaal mooi is dat in die rapportage over de opnames ook het sentiment van bellers zichtbaar en kan worden gefilterd. Zo is het mogelijk om de hele gesprekshistorie, inclusief chats, in MP4-bestanden te raadplegen. Deze oplossing kunnen we snel demonstreren en implementeren bij klanten.”

Contact center functionaliteiten

Anne-Meine Gramsma van ContactCenter4All sprak in de webinar over waarde toevoegen aan de ‘business van telefonie’. Hij is oneCentral partner en kan gezamenlijk met partners optrekken naar hun eindklanten met advisering, training, support en integratie. “Contactcenter is niet een kwestie van een functionaliteitje aan- en uitzetten. Het gaat om het managen van de complete lifecycle en het proces van klantcontact”, zegt Gramsma.

ContactCenter4All is een Nederlands bedrijf dat sinds 2013 werkt met de unified oplossingen van Microsoft. Het bedrijf werkt uitsluitend met partners en ziet zo wat er leeft bij eindklanten. “De kracht is om klantvragen zo effectief mogelijk te behandelen via meerdere kanalen. Of het nou de telefoon, chat, Whatsapp en social media is”, zegt Gramsma. “Het routeren van de vraag naar de agents die het best in staat zijn om de vraag op een goede manier te beantwoorden. Dat heeft het grootste effect op niet alleen klanttevredenheid maar ook de medewerker-tevredenheid. Dit heeft kostenverlaging tot gevolg omdat klanten beter, sneller en efficiënter worden geholpen.”

Partner Aventel aan het woord

Steven Schrier van partner Aventel komt ook aan het woord over de keuze voor oneCentral en samenwerking. Aventel biedt bestaande telefonie op basis van het Broadsoft-platform en levert sinds kort ook Teams Calling. “Het bestaande platform biedt meer functionaliteit maar veel gebruikers hebben Teams al op hun desktop staan. “Teams Calling is dan een kleine stap als je Teams toch al gebruikt voor interne communicatie, video en chat. Het is dus logisch dat organisaties daar steeds meer naar gaan vragen. We zitten nu natuurlijk in de beginfase van Teams en dus gaan veel bedrijven daar nog wat verkennend mee om. Ze willen eerst zien wat er allemaal kan. Het is aan ons als channelpartners om te volgen hoe zich dat ontwikkelt. Maar als partij in de telecomwereld moet je er wel klaar voor zijn, want het kan ineens heel snel gaan.”

Recording van het webinar