0881118111
Vijf voordelen van oneCentral AirMX

Vijf voordelen van oneCentral AirMX

De tijd dat werknemers alleen tijdens bepaalde uren op kantoor bereikbaar willen zijn, ligt allang achter ons. Bellen moet overal kunnen, zowel vast als mobiel. De gebruiksvriendelijke oplossing Air MX van oneCentral maakt dat mogelijk.

De markt wordt overstroomd met telefonie-oplossingen. Leveranciers beloven vaak gouden bergen, maar in de praktijk blijken oplossingen complex in het gebruik. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een gebruiksvriendelijk systeem ontwikkelde oneCentral de oplossing Air MX. Medewerkers kunnen hun mobiele telefoon gebruiken voor zowel vaste als mobiele telefonie.

oneCentral simkaart

Simkaart

Waar andere oplossingen werken met een app op de smartphone, is Air MX ontwikkeld rond het telefonienetwerk zelf. De dienst werkt altijd, onafhankelijk van het gekozen toestel. De gebruiker hoeft slechts de simkaart van oneCentral in het toestel te stoppen om gebruik te maken van alle geavanceerde mogelijkheden. De centrale stuurt oproepen naar zowel vaste als mobiele nummers door naar de mobiele telefoon.
Voordeel van Air MX is dat het werkt met PBX-centrales van verschillende fabrikanten. Het is gecertificeerd voor Unify, maar functioneert ook samen met andere centrales. Een bedrijf is dus niet meer afhankelijk van een specifieke PBX-fabrikant. Mochten er problemen zijn met een PBX, dan is het geen probleem om over te stappen op een ander.

Gebruiksgemak

Air MX maakt van de mobiele telefoon een extensie op de centrale. Hierdoor zijn zaken mogelijk als uitbellen met vaste nummer, zakelijke voicemail, bezetstatus bij collega’s en intern doorschakelen. De dienst werkt bovendien kostenbesparend door het gebruik van een nieuwe abonnementsstructuur.

Voordeel #1

Geen installatie nodig
Air MX werkt via het telefonienetwerk, dus er hoeft niets te worden geïnstalleerd. Het plaatsen van de simkaart is voldoende. Het maakt ook niet uit welk type toestel er wordt gebruikt of welke softwareversie erop staat. De dienst werkt op iedere telefoon, zelfs op een ouderwets ‘dumb phone’.

Handig als je smartphone tijdelijk weg is voor reparatie. Het maakt niet uit of een gesprek binnenkomt op een vast of een mobiel nummer, de verbinding verloopt via het gsm-net. De kwaliteit is daardoor altijd goed. De intelligentie voor het afwikkelen van de gesprekken wordt verzorgd door een combinatie van het oneCentral-platform en de PBX.

Voordeel #2

Beveiliging en filtering
Dankzij Air MX krijgen gebruikers extra mogelijkheden bij het gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Het is standaard mogelijk om advertenties te filteren. Dat komt de snelheid ten goede. Het zorgt ook voor meer veiligheid: in het verleden zijn er wel eens virussen verspreid via malafide advertenties. Ook is het filteren van advertenties goed voor de privacy. Door de dienst verder uit te breiden is bescherming tegen virussen en malware mogelijk. Verder zijn filters een optie. Daarmee kunnen bijvoorbeeld streamingdiensten binnen of buiten werktijden worden beheerd.

Voordeel #3

Behoud eigen PBX
De dienst oneCentral Air MX werkt met PBX-oplossingen van meerdere leveranciers. Er is ondersteuning voor gerenommeerde merken. De mobiele telefoon is onderdeel van de telefooncentrale. De reguliere functionaliteiten van een PBX worden ondersteund. Denk aan het bellen en doorverbinden naar interne telefoonnummers. Er is ondersteuning voor aparte mobiele en vaste nummers waarbij gesprekken naar wens naar de centrale of rechtstreeks naar het mobiele toestel gestuurd kunnen worden. Dit maakt het gescheiden houden van zakelijk en privé een stuk makkelijker. Dit is zelfs instelbaar voor alleen kantoortijden. Ook een functie voor gescheiden voicemail voor privégebruik is mogelijk.

Voordeel #4

Constante doorontwikkeling
Omdat Air MX volledig vanuit het netwerk draait, is oneCentral in staat om continu nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Bedrijven kunnen direct meeliften op de nieuwste technieken. Die zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers. De volgende mogelijkheden komen binnenkort beschikbaar: out-of-office schakeling, gescheiden rapportages voor zakelijk- en privégebruik en internationale mobiele nummers op één simkaart.

Voordeel #5

Flexibel contract
Bedrijven kunnen een flexibel contract afsluiten voor het gebruik van Air MX. De minimale looptijd bedraagt slechts een maand. Hiermee kan de dienst vlot worden bijgesteld om te komen tot een ideale samenstelling. De dienst kan elke maand worden opgezegd. Om onverwachte variabele kosten te vermijden is het mogelijk om een Air MX-standaardabonnement te combineren met een groepsbundel. Ook handig: er komt slechts een factuur, wat administratief overzichtelijk is.

ChannelConnect 1
Tekst: Dirkjan van Ittersum
Beeld: Karen Steenwinkel