0881118111
UC is geen garantie voor bereikbaarheid

UC is geen garantie voor bereikbaarheid

CEO Marius Savelbergh van oneCentral kijkt terug op een mooi 2020. Zijn team heeft flexibel geacteerd op de lockdown, het bedrijf is dit jaar ISO-gecertificeerd en het platform is klaar voor de toekomst. Terugblikkend is hij trots op persoonlijke lofuitingen die zijn medewerkers kregen van partners. “Er zijn bedrijven die hart hebben voor hun klanten, ongeacht wat er gebeurt. Daar zijn wij er één van.”

Ook oneCentral heeft dit voorjaar natuurlijk te maken gehad met de coronacrisis. Toch is de dienstverlening probleemloos en zonder verstoring doorgegaan. “Dat partners en klanten geen last hebben gehad van de lockdown is te danken aan onze mensen”, zegt Savelbergh. “Maar ik ben wel een beetje geschrokken van het gemak waarmee sommige bedrijven denken over communicatie en hun bereikbaarheid. Er is blijkbaar een ‘grijs gebied’ tussen de werksituatie en privésfeer van medewerkers van bedrijven. Die is dit voorjaar aan het licht gekomen.”

Telefonische bereikbaarheid wordt volgens Savelbergh immers steeds belangrijker voor organisaties. De lockdown heeft medewerkers gedwongen thuis te werken, wat als een verrassing kwam terwijl de sector al jaren aandacht vraagt voor nieuwe manieren van werken. “Het is een kwestie van afspraken maken over hoe je moet omgaan met bereikbaarheid, zichtbaarheid en imago van je organisatie en hoe je mensen daarin stuurt. UC maakt het makkelijker om het goed te doen, maar hierbij ontstaan nieuwe spelregels met betrekking tot de communicatie. Daar moeten organisaties hun mensen in gaan trainen, duidelijke afspraken maken en deze toetsen. Vertrouwen is goed, beheren is beter.”

Nieuwe diensten in 2021

Savelbergh legt uit dat oneCentral het jaar 2020 heeft gebruikt om het bedrijf verder te versterken. Hij laat vooruitkijkend weten dat oneCentral in 2021 weer een aantal nieuwe diensten introduceert. “De opwaardering van ons netwerk, de conversie van het virtuele platform in ons datacenter, waar we communicatie-oplossingen van Xelion, Avaya, 3CX hosten, en zeker ook de ISO-certificering hebben ons voorbereid op de komende periode”, zegt hij. “We hebben goed nagedacht over waar we het verschil kunnen maken. Belminuten zijn nog steeds een belangrijk deel van onze dienstverlening, maar bij diensten als Teams communiceert de gebruikers via de dataverbinding. Zo schuiven we steeds meer op naar services, zoals de Teams-koppeling en integratie met bestaande telefonie die we dit jaar hebben gerealiseerd en additionele mogelijkheden op diensten van Microsoft. Zo komt er onder meer een back-up service voor Windows 365 die past in het palet aan services die partners aan klanten aanbieden.”

Sterk bedrijf

oneCentral lanceert komend jaar ook callcenter-diensten en reporting tools waarmee we voor bedrijven inzichtelijk kunnen maken welke klanten op welke manier support willen krijgen, hoe de bereikbaarheid van hun organisatie scoort en of service levels worden gehaald. “Telefonie is inmiddels veel meer dan een kiestoon”, zegt Savelbergh. “We willen bedrijven helpen voorbereid te zijn op hoe ze met klanten omgaan. Dat is voor ICT-resellers ook belangrijk in hun relatie met klanten. Onze partners zien dat en melden steeds vaker grote projecten bij ons aan. oneCentral is nu een sterk bedrijf met een duidelijk meerwaarde voor partners en klanten.”