0881118111
oneCentral verandert proces facturering aan partners en klanten

oneCentral verandert proces facturering aan partners en klanten

oneCentral voert per 1 augustus een aantal veranderingen door in de manier waarop abonnementen aan partners en klanten worden geïncasseerd. Partners en klanten zullen ook individueel worden geïnformeerd. oneCentral wil de veranderingen goed communiceren om te voorkomen dat de indruk ontstaat dat het om phishing-berichten gaat.

Nieuw bankrekeningnummer

De veranderingen in de facturering behelzen een aantal onderdelen. Ten eerste wijzigt het bankrekeningnummer vanwege de overstap van ABN AMRO naar ING Bank. Voor partners en klanten is belangrijk te weten dat de referentienummers van de contracten en abonnementen hetzelfde blijven. Alleen het rekeningnummer wijzigt dus.

e-mandate

In een later stadium zal de betaling van abonnementen worden geconverteerd naar e-mandate, een type zakelijk incasso. De machtiging en afhandeling verlopen via de externe dienstverlener Twikey, die de afwikkeling van het incassomanagement gaat uitvoeren. Het voordeel van e-mandate voor partners en klanten is dat ze limieten kunnen stellen aan de maandelijks te incasseren bedragen. Dat geeft zekerheid. Een keerzijde is echter dat betalingen niet kunnen worden gestorneerd zoals dat bij een consumentenincasso wel kan. De aangekondigde incasso kan echter wel tegengehouden worden, zodat er in combinatie met de voorgenoemde limiet voldoende beheer over betalingen behouden blijft.

ISO-certificering

Een laatste reden voor de administratieve veranderingen is de ISO-certificering die oneCentral afgelopen jaar heeft bereikt. Die certificering bepaalt dat contracten en processen moeten kunnen worden gecertificeerd en dat financiële instellingen deze processen moeten kunnen controleren. Dat gebeurt dus komende maanden.

Vragen?

Met vragen over de administratieve veranderingen en facturering kun je ons bellen op telefoonnummer 088 111 8111.