0881118111
oneCentral schakelt gemiste mobiele oproepen naar voicemail Teams

oneCentral schakelt gemiste mobiele oproepen naar voicemail Teams

oneCentral maakt het mogelijk om gemiste mobiele oproepen door te schakelen naar de voicemail van Microsoft Teams als vervanging van de standaard voicemail van de provider. Deze voicemailschakeling is beschikbaar voor partners die Microsoft Teams inclusief Direct Routing van oneCentral aanbieden. Voorlopig kunnen ze de dienst aanvragen bij ons Service Team. Op termijn komt er een online interface waarmee partners de voicemail zelf kunnen instellen.

Met een groeiend aantal communicatiemiddelen kan het complex zijn om alle voicemail-berichten in de gaten te houden. Met dit in het achterhoofd hebben we een doorschakeling ontwikkeld waarmee gemiste mobiele oproepen direct terecht komen in de voicemailbox van Teams. De oplossing werkt met de netwerken van alle mobiele operators en is leverbaar via onze partners. De voicemail-doorschakeling vereist wel een instelling van enkele eenvoudige stappen op het toestel van de gebruiker. Voor partners staat er een handleiding in de oneCentral Academy.

Voicemail op één plek

Alle voicemailberichten op één centrale plek beluisteren, terugspelen en er transcripties van maken vereenvoudigt de communicatie van medewerkers, zegt Michael Brugge onze Technical Architect die de dienst heeft gebouwd. “Nu  moeten gebruikers de berichten na gemiste mobiele oproepen nog beluisteren in de voicemailbox van hun mobiele operator. Medewerkers van klanten van onze partners die ook Microsoft Teams aanbieden, kunnen die voicemails vanaf nu ook afluisteren op een laptop of PC met Teams, een smartphone met de Teams-app of in de webversie. De gebruiker kan de voicemail zo beluisteren, maar heeft ook features zoals transcriptie en intern doorsturen. Voor gebruikers is dat handig want doorgaans werken ze toch al de hele dag in Teams. Nu hebben ze al hun zakelijke voicemail op één plek.”

Notificatie bericht in Teams
Notificatie bericht in Outlook

Efficiëntie medewerkers verbeteren

Met de nieuwe innovatieve functie in Teams laat oneCentral, volgens Marius Savelbergh, verantwoordelijk voor de Voice Business Strategy binnen de YielderGroup, aan partners zien dat we niet stil zitten en voortdurend innoveren. “Bovendien bewijzen we hiermee aan het partnerkanaal dat we meer doen  dan alleen Direct Routing en trunking naar MS Teams”, zegt Marius. “Voor onze partners is deze voicemail feature bovendien een interessante toevoeging aan hun dienstverlening. Ze ondersteunen klanten door het aanbieden van efficiëntie communicatie tools voor hun medewerkers. Daarmee kun je je als partner onderscheiden.”