0881118111
oneCentral optimaliseert orderproces en facturatie met e-mandate van Twikey

oneCentral optimaliseert orderproces en facturatie met e-mandate van Twikey

oneCentral gaat het orderproces en het incasseren van factureren van klanten van businesspartners vanaf deze maand optimaliseren met e-mandate van Twikey. In eerste instantie gebeurt dit voor nieuwe klanten. Het plan is dat de bestaande klanten van partners later worden overgezet naar Twikey.

Processen automatiseren

Twikey helpt bedrijven om facturen eenvoudiger, efficiënter en goedkoper te innen met betaalinstrumenten zoals automatische incasso. De implementatie van Twikey bij oneCentral past in de strategie om meer processen voor partners te automatiseren. Dit leidt tot een lagere administratieve druk voor medewerkers van het Service Team, die zo meer tijd en aandacht kunnen steken in de dienstverlening aan partners.

Hoe werkt het proces?

Businesspartners die een klant bij oneCentral aanmelden, doen dat in de my.oneCentral portal. Als de partner de klantgegevens heeft ingevoerd, start het onboarden en de financiële administratie waaronder de automatische incasso. Het systeem van oneCentral stuurt een opdracht naar Twikey die de nieuwe klant een bericht stuurt met het verzoek de e-mandate te ondertekenen. Dat kan de klant doen in zijn eigen bank-app. Na ondertekening door de klant krijgt oneCentral een bericht en wordt het orderproces namens de partner vervolgd.

Aanvullende acties

Als de klant zijn administratieve details niet aanlevert en/of de e-mandate niet ondertekent, blijft de order open staan. Mogelijk moet de klant aanvullende acties uitvoeren of documenten aanleveren. In die gevallen kan de financiële administratie van oneCentral via de webinterface van Twikey handmatig ingrijpen op het proces.

In het registratieformulier gaat de klant akkoord met een betaaltermijn die de partner aangeeft. De standaard betaaltermijn bij oneCentral is vastgesteld op 14 dagen na factuurdatum. Wanneer er een nieuwe factuur is, stuurt oneCentral deze automatisch naar Twikey die de bank van oneCentral opdracht geeft het bedrag binnen de termijn te laten incasseren.

Juridisch rechtsgeldig

Het uitgangpunt van oneCentral is dat klanten betalen met automatische incasso. De registratie via Twikey geldt als een officiële machtiging hiertoe. Uiteraard is ondertekening van de incasso juridisch rechtsgelding. Zo is het registratieproces niet alleen eenvoudiger en sneller, oneCentral en partners hebben ook juridische documentatie in het geval van mogelijke misverstanden of klachten.