0881118111
Integratie van Exact Online voor Solutions Partners

Integratie van Exact Online voor Solutions Partners

We bieden Solution Partners dit najaar de mogelijkheid om facturen voor klanten te integreren in Exact Online. Voor partners die met Exact Online werken, staan de facturen voor de diensten van oneCentral maandelijks direct klaar voor accordering en verzending.

Deze nieuwe invoicing is specifiek voor Solutions Partners door systeemspecialist Theo Belder en zijn team ontwikkeld. “Maandelijks analyseert het platform van oneCentral alle facturen en zet die klaar voor partners die Exact Online willen integreren met ons platform”, legt Theo uit. “Ze krijgen een seintje vanuit ons facturatieprogramma over facturen die klaar staan in Exact Online. Exact Online koppelt alle factuurgegevens aan de klantgegevens van de partner en gebruikt die gegevens als basis voor de facturatie naar eindklanten. Op de factuur van de partner aan de klant staan de kosten per dienst en zijn de gesprekskosten gegroepeerd per type bestemming, bijvoorbeeld nationaal, internationaal, per land of mobiel. De partner moet wel eenmalig aangeven wat zijn verkoopprijzen zijn, dan zullen wij die tarieven verwerken in het platform zodat de verkoopprijzen automatisch op de factuur worden getoond. Partners kunnen de factuur zelf nog bewerken, kortingen toepassen of eigen diensten toevoegen, zoals support of toestelhuur. De partner kan alles nalopen en zelf de facturen onder eigen naam verzenden.”

De geïntegreerde facturering met Exact Online betreft zowel de diensten van oneCentral als de gesprekskosten die partners afnemen bij oneCentral. De diensten zijn onder andere verbindingen, nummers, nummerblokken, hosting van een telefooncentrale, virtuele datacenter, die vooruit worden gefactureerd. De gesprekskosten (tikken) worden achteraf gefactureerd. Op een factuur van bijvoorbeeld 1 juni staan dus de diensten van juni en de tikken van mei.

Factuurspecificatie

Als basis voor de whitelabel facturatie is er een vernieuwde module ontwikkeld die zorgt voor factuurspecificaties van Solution Partners. Mocht de partner geen gebruik maken van Exact Online, of de partner wil een eigen integratie bouwen, dan kunnen deze specificaties gebruikt worden. Deze bestanden worden op de SFTP server geplaatst of zijn beschikbaar via de my.oneCentral portal. In de portal kunnen partners specificeren wat hun kosten per klant zijn. Willen ze nóg verder inzoomen dan kunnen ze per klant ook de kosten van de diensten (Invoice Lines) en de gesprekskosten (CDR Reports) downloaden in Excel-bestanden.

Het bouwen van deze integratie was volgens Theo best complex, maar diverse partners hebben hierom gevraagd. “Voor een aantal partners is dat in een pilot getest en nu hebben we het ingericht en beschikbaar gemaakt voor alle Solutions Partners”, zegt Theo. “Partners hebben de behoefte om processen te automatiseren zoals rapportage, controle en analyse van diensten. Zo wordt hun dienstverlening beter en hun werk efficiënter. Maar in het geval van geschillen is het ook belangrijk om deze informatie snel te kunnen reproduceren. We waarderen de feedback en vragen want dan kunnen we daarop inspelen zoals we nu hebben gedaan. Dit is een duidelijke verbetering van onze dienstverlening.”