0881118111
oneCentral ISDN/VoIP Converter helpt klanten na ISDN

oneCentral ISDN/VoIP Converter helpt klanten na ISDN

KPN stopt op 1 april 2022 toch echt helemaal met ISDN. Sommige bedrijven zijn hier niet op voorbereid of willen blijven bellen via hun ISDN-centrale. oneCentral heeft met de ISDN/VoIP Converter een mooie oplossing voor klanten die (nog) niet willen overstappen op VoIP. De converter is beschikbaar via partners.

KPN heeft besloten om de dienstverlening op ISDN15/20/30-lijnen gefaseerd te beëindigen omdat de technologie volgens de operator is voorbijgestreefd door het succes van VoIP en mobiele telefonie. Het aantal gebruikers van deze traditionele telefoniediensten neemt de laatste jaren sterk af. Daarmee is een einde gekomen aan een tijdperk.

ISDN/VoIP Converter

Voor bedrijven en organisaties die om uiteenlopende redenen toch gebruik willen blijven maken van hun ISDN-centrale, heeft oneCentral een oplossing ontwikkeld. De ISDN/VoIP Converter zorgt ervoor dat het signaal van de SIP-trunk van oneCentral wordt geconverteerd naar het ISDN30-protocol van de ISDN-telefooncentrale van klanten.

“De converter kan via onze partners worden besteld in abonnementsvorm met verschillende looptijden”, legt Manager Technical Support & Presales Michael Brugge uit. “Als de hardware is geïnstalleerd, leveren we de SIP-trunk af op de locatie van klanten zodat ze kunnen blijven bellen met hun oude centrale. Als de klant een nieuwe telefooncentrale heeft die wel geschikt is voor SIP, dan wordt die aangesloten, beëindigen we het abonnement van de ISDN-VoIP Converter en kan de klant de apparatuur terugsturen. Zo simpel is het”, zegt Brugge.

Maatwerk installeren

Brugge is technical presales consultant van oneCentral en spreekt veel met resellers en ICT-dienstverleners. Hij weet dat er vraag is naar deze oplossing. “De ISDN/VoIP Converter is te bestellen via de myOnecentral portal. Het is niet alleen hardware maar veelal moeten we het apparaat ook als maatwerk bestellen en installeren. Bedrijven kunnen namelijk beschikken over één of meerdere ISDN30-modules in een gestapelde verbinding.”

Tijdelijk of permanent

KPN ondersteunt de ISDN15/20/30-diensten dus nog tot 1 april 2022 en dan is ISDN echt verleden tijd. Sommige klanten zullen de converter volgens Brugge tijdelijk inzetten als overbrugging totdat het bedrijf een SIP/IP-oplossing heeft.

“Maar klanten die om welke reden dan ook niet willen overstappen op VoIP, kunnen de oplossing natuurlijk ook permanent blijven gebruiken. Dat kan in principe prima. Hoe dan ook zorgt oneCentral er met de ISDN/VoIP Converter voor dat bedrijven ook na de uitfasering van ISDN met een gerust hart kunnen blijven bellen.”