0881118111
oneCentral in coronatijd

oneCentral in coronatijd

Na het sluiten van de scholen in het voorjaar was de beslissing om ons Haarlemse kantoor in de ‘corona-stand’ te zetten snel gemaakt. Omgaan met veranderingen is gelukkig verweven in het DNA van oneCentral. Het helpt daarbij dat de werknemers een ‘can do’ mentaliteit hebben en zich zonder morren hebben aangepast aan de nieuwe situatie.

Door Nico Dammers

Inmiddels heeft iedereen zijn eigen modus gevonden. Zo benutten sommige collega’s hun niet-gemaakte reisuren voor extra administratief werk en zijn anderen helemaal happy in de modus van half thuis/half op kantoor werken. Initiële zorgen over productiviteitsverlies zijn onterecht gebleken. En ook aan teambuilding wordt weer gewerkt, zelfs op afstand. Iedere ochtend hebben we een team check-in waar we naast activiteiten van de dag ook de stemming peilen. Aan het einde van de week hebben we onze virtuele vrijdagmiddag borrel.

Onderscheid thuis en kantoor vervalt

Onze kennis van MS Teams is in deze periode goed van pas gekomen en heeft een boost gegeven aan een aantal partners. Flexibel(er) werken qua locatie zal bij de meeste bedrijven blijvend zijn en daarom investeren we fors in onderscheidende diensten die hen hierbij ondersteunen. Inmiddels hebben we hybride Teams-oplossingen geïmplementeerd op bijna alle PBX-platformen en zijn we er trots op dat we hiermee het beste van beide werelden verbinden. Het onderscheid tussen thuis en op kantoor werken vervalt daarmee. In ieder geval vanuit het perspectief van de telefooncentrale.

Nieuwe realiteit

Komend jaar zal deze nieuwe realiteit zich alleen maar verder ontwikkelen. Grote bedrijven faciliteren medewerkers nu al als ze structureel thuiswerken. Ook het MKB zal daarin stappen gaan nemen. Deze trend zal echter ook nieuwe uitdagingen op het gebied van ICT opleveren waarbij security en rapportage belangrijke aandacht verdienen. Op het gebied van security moeten thuiswerkplekken echt nog een inhaalslag maken. En voor rapportages geldt dat bedrijven de bereikbaarheid en productiviteit van mensen ook in de toekomst op orde willen houden.

Samenwerken met collega’s, partners en klanten is onmiskenbaar veranderd in coronatijd. Want hoewel de middelen al langer beschikbaar waren, heeft de acceptatie een ongekende sprong voorwaarts gemaakt.