0881118111
oneCentral garandeert bereikbaarheid klanten met nieuwe features

oneCentral garandeert bereikbaarheid klanten met nieuwe features

oneCentral heeft drie nieuwe features in het netwerk geïmplementeerd die de bereikbaarheid van klanten van partners verder verbetert. De bestaande failover-diensten zijn geoptimaliseerd en uitgebreid met Advance Failover Routing, Asynchrone kanalen en SIP-bursting om ervoor te zorgen dat bedrijven en organisaties altijd bereikbaar zijn.

Met de komst van steeds meer verschillende communicatiesystemen, groeit ook de lijst met plekken in het netwerk waar een storing of andere mogelijke problemen kunnen ontstaan. Er hoeft maar een verstoring in een van die punten te ontstaan en een organisatie is onbereikbaar. De nieuwe features in het netwerk van oneCentral zorgen ervoor dat de connectiviteit van partners en hun klanten in alle gevallen is gegarandeerd. Dus ook al is doorschakelen naar een mobiele telefoon misschien niet ideaal, met deze tools blijft een klant bereikbaar en kunnen medewerkers gewoon gesprekken blijven voeren.

Advanced Failover Routing

Steeds meer organisaties maken in toenemende mate gebruik van de telefonieoplossing van Microsoft Teams en dit kan impact hebben op de routering van oproepen in het netwerk. oneCentral heeft daarom Advanced Failover Routing ontwikkeld voor gevallen waarin onder andere contactcenters hun inkomende gesprekken niet (meer) kunnen verwerken. Aan de hand van error codes is het nu mogelijk om oproepen te (her)routeren naar de back-up mogelijkheden van de klant, bijvoorbeeld directe aansluitingen of mobiele nummers die los staan van het contactcenter, een externe voicemail, boodschappendiensten of mobiele telefoons. Oproepen die de centrale niet kan verwerken, komen dan in ieder geval terecht bij een medewerker die klanten te woord kan staan, of bij een noodnummer.

De functionaliteit is ontwikkeld op het SIP-platform van oneCentral en de beller merkt niets van de aangepaste routering. Doel is ervoor te zorgen dat de impact van een probleem wordt verminderd. De oplossing is ontwikkeld op verzoek van een van onze partners maar is uiteraard beschikbaar voor alle partners. Ze kunnen de benodigde instellingen zelf uitvoeren op het platform van oneCentral. Partners kunnen met hun klanten overleggen hoe zij de aangepaste routering willen laten verlopen en in welke gevallen die moet worden uitgevoerd. Dan zijn ze voorbereid en is de impact veel lager.

Asynchrone kanalen

Voor bedrijven en organisaties waar medewerkers veel uitgaand bellen, kan de maximumcapaciteit van het aantal afgenomen kanalen worden bereikt met uitgaand verkeer. Op dat moment zijn er dus geen kanalen over voor inkomende gesprekken en is een organisatie dus onbereikbaar. Om dit scenario te voorkomen, heeft oneCentral voor partners asynchrone kanalen ontwikkeld. Binnen een afgesproken verhouding zorgt het netwerk ervoor dat een bepaald vooraf afgesproken percentage kanalen alleen kan worden gebruikt voor uitgaande gesprekken. Zo wordt een deel van de kanalen altijd vrijgehouden voor inkomende gesprekken. Bedrijven borgen zo de zekerheid van hun bereikbaarheid. Deze oplossing komt binnenkort beschikbaar voor partners.

SIP-bursting

De oplossing SIP-bursting is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die veel oproepen krijgen op bepaalde tijden. Zo krijgen scholen op maandagochtend veel telefonische ziekmeldingen en zijn huisartsenpraktijken druk tijdens telefonische spreekuren. Het kan dan voorkomen dat het aantal kanalen dat een klant ter beschikking heeft, simpelweg vol is. Op dat moment is de klant ‘in gesprek’ en dus onbereikbaar. Met SIP-bursting krijgen die organisaties tijdelijk meer kanalen. Zij zouden natuurlijk gewoon meer kanalen kunnen bestellen, maar die overcapaciteit is de rest van de tijd onnodig en duur. De additionele kanalen tijdens die piekmomenten worden geregistreerd en apart afgerekend. Als organisaties structureel gebruik maken van die extra kanalen, is het natuurlijk zaak dat ze hun bundels uitbreiden.

Meer weten?

Partners met belangstelling voor deze nieuwe features en de bereikbaarheidsoplossingen van oneCentral kunnen contact opnemen met het Service Team.