0881118111
oneCentral en Com1 verzorgen IT en telefonie van Wings For Life World Run

oneCentral en Com1 verzorgen IT en telefonie van Wings For Life World Run

oneCentral en Com1 zorgen op zondag 8 mei in opdracht van Red Bull Media House voor de wereldwijde communicatiesystemen van de Wings for Life World Run 2022. Het Nijmeegse bedrijf Com1 bouwt ook dit jaar weer de IT-infrastructuur van één van ‘s wereld grootste live TV-producties. Partner oneCentral uit Haarlem levert de internationale telefoonnummers en routering voor optimale communicatie tussen alle organiserende partijen.

De Wings for Life World Run is een succesvolle jaarlijkse wereldwijde estafetteloop waarbij de volledige opbrengst is voor onderzoek naar ruggenmergletsel. Tijdens de Wings for Life World Run starten alle deelnemers in alle deelnemende landen op hetzelfde moment. Er is geen eindstreep, maar 30 minuten na de start begint de Catcher Car te rijden en die haalt alle hardlopers en rolstoelers één voor één in. Deelnemers blijven lopen tot ze worden ingehaald door de Catcher Car, waarna hun afgelegde afstand wordt omgezet in een sponsorbijdrage aan dit goede doel. In de voorgaande edities heeft Wings for Life in totaal ruim 10 miljoen euro opgehaald.

Centrale regie

Net als in voorgaande jaren leveren Com1 en oneCentral samen de infrastructuur voor de internationale telefoonnummers. De dienstverlening wordt ingevuld met oplossingen van Extreme Networks, Sophos, 3CX en Ruckus. In Oostenrijk is een team van Com1 dat een tijdelijk volledig functioneel Netwerk Operating Center (NOC) opbouwt. Op de achtergrond zorgt het eigen NOC van Com1 in Nijmegen 24 x 7 voor de monitoring en het beheer. De oplossing is voorzien van een complete ICT-infrastructuur voor telefonie en UC-diensten zodat honderden medewerkers in alle landen naadloos zijn verbonden. Op locatie is ook een eigen tv-studio zodat miljoenen kijkers live naar de wedstrijd kunnen kijken.

De control room tijdens de World Run

Flexibele diensten

oneCentral zorgt tijdens het event voor de tijdelijke beschikbaarheid van telefoonnummers in meerdere landen zodat er live verslag kan worden gedaan over de atleten en hun relatieve positie. oneCentral faciliteert tevens de telefonie vanuit het internationale callcenter in Oostenrijk met wereldwijd ruim 114 lokale telefoonnummers. “oneCentral heeft veel ervaring met het faciliteren van de internationale communicatie van een groot aantal filiaalketens met het hoofdkantoor in Nederland. We weten ook hoe organisaties zeer kostenefficiënt met de buitenlandse vestigingen communiceren of een centraal ingericht contactcenter exploiteren”, zegt Kevin Cheng, die als Technical Support & Pre-Sales specialist van oneCentral verantwoordelijk is voor een solide technisch verloop. “Die kennis hebben wij ingezet om dit event weer tot een succes te maken.”

Op de seconde nauwkeurig

Com1 gebruikt al zijn kennis op het gebied van netwerken, zowel bedraad als draadloos, broadcast, VoIP en security voor de Wings For Life World Run. Ook zit Com1 achter andere bekende broadcast events zoals de Formule 1 en het Eurovisie Songfestival. “Die kennis en oplossingen zetten wij ook in voor onze dienstverlening, ongeacht de omvang en complexiteit van klanten”, aldus Angelique van de Laak, Sales en Service Delivery Manager van Com1. “In een project als Wings for Life World Run weet je dat al je systemen 100 procent correct en tot op de seconde nauwkeurig moeten functioneren. Dit vereist kennis van de ingezette producten en oplossingen, maar ook een diepgaand inzicht in onderlinge verwevenheden en afhankelijkheden. Doen wij ons werk niet goed dan gaat een uitzending op zwart. Dat is onacceptabel.”

World Run in Nederland

In Nederland is dit jaar geen massale ‘flagship run’, deelnemers aan de Wings for Life World Run 2022 kunnen wel meedoen via een ‘app run.’ Deze routes liggen in Nijmegen en Noordwijk. De flagship runs zijn onder andere in Duitsland, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Kroatië, Slowakije en Turkije. Meer informatie? Kijk op de site van Wings for Life World Run.

De cijfers van de Wings for Life World Run 2022