0881118111
oneCentral breidt mogelijkheden CDR-export uit

oneCentral breidt mogelijkheden CDR-export uit

oneCentral heeft per 1 januari 2022 een kleine maar belangrijke verandering aangebracht in de CDR-exports die partners gebruiken voor hun facturering. Partners kunnen de aanpassing voor de jaarwisseling verwerken in hun systemen het oog op de facturering in 2022.

Nieuw is de toevoeging van de kolom call-ID als unieke identifier in de exports. Dit voorkomt duplicaten tijdens het importeren van gebruikersgegevens in de database van partners en het is nu eenvoudiger om oude records van klantgesprekken te vinden en updaten.

Waarom is deze aanpassing belangrijk?

Veel partners hebben applicaties (ontwikkeld) om de data over gebruikers en hun belgegevens uit het platform van oneCentral te importeren voor hun facturering. De kolom met het unieke call-ID van elk gesprek voorkomt dat geautomatiseerde scripts die gebruikersdata dubbel inlezen. Een tweede reden voor de aanpassing in de CDR-exports is van belang bij een re-rating. Aan de hand van de unieke waarde uit het call-ID kunnen partners nu ook achteraf nog oude records opzoeken en die updaten of corrigeren met de geactualiseerde informatie uit de feed.

Wat moeten partners doen?

Partners die een script of applicatie gebruiken om data geautomatiseerd te importeren in hun systemen, moeten in hun systeem aangeven dat de kolom call-ID ook moet worden gelezen. Dit is een betrekkelijk eenvoudige aanpassing. Partners die toch nog vragen hebben, kunnen terecht bij ons Service Team.