0881118111
oneCentral speelt in op pay per use-model Unify

oneCentral speelt in op pay per use-model Unify

Unify gaat haar zakelijke UC-oplossingen zoals de OpenScape Business S ook aanbieden in een pay per use-model. De licenties zijn vanaf nu per maand flexibel in te zetten zodat bedrijven alleen betalen voor wat zij daadwerkelijke verbruiken. oneCentral speelt hierop in met passende oplossingen voor partners.

Een belangrijk voordeel van betalen via een pay per use- model is dat eindgebruikers eenvoudig functionaliteit (tijdelijk) kunnen op- of afschalen. Voor partners betekent dit dat ze eenvoudiger kunnen inspelen op de behoeftes van organisaties. Kosten zijn beter beheersbaar en bedrijven hoeven vooraf geen grote investeringen te doen. Ook spreekt een overzichtelijk maandtarief veel ondernemers aan.

Vooruitlopen

oneCentral zag samen met de distributeur SDC Group deze beweging al enige tijd aankomen. Vooruitlopend op de introductie van deze licentievorm heeft oneCentral de noodzakelijke stappen genomen om de virtualisering voor de gezamenlijke partners te verzorgen. Op deze manier is de UC-oplossing van Unify snel en volledig vanuit de cloud inzetbaar. “oneCentral speelt in op de recente ontwikkelingen en dus hebben we onze datacenters ingericht voor de virtualisering van de Unify-systemen”, zegt salesmanager Rink Dobbenga (foto). “Wij zorgen voor de benodigde capaciteit en schakelen desgewenst capaciteit bij als de groei van de organisatie dit vereist. Tevens bieden we de benodigde infrastructuur via ons eigen platform Callocate, zodat de systemen van Unify beschikken over concurrerende verbindingen en scherpe verkeerstarieven.”

Voordelen

De voordelen van dit nieuwe concept zijn legio, vindt Dobbenga. “Allereerst heeft het pay per use-model veel meer flexibiliteit voor ondernemers die hun communicatiebehoefte eenvoudig kunnen aanpassen aan de omvang van hun organisatie van het moment. Een ander groot voordeel van deze oplossing is stabiliteit. Bij stroomuitval of andere calamiteiten blijft het platform in de datacenters van oneCentral probleemloos doordraaien. Vanaf het platform zijn daarnaast Emergency failover routes beschikbaar om de binnenkomende oproepen in het geval van uitvallende verbindingen toch af te leveren op een alternatieve locatie of zelfs op mobiele toestellen.”

Bron: Unify