0881118111
oneCentral maakt met Callocate modulair maatwerk bereikbaar voor partners

oneCentral maakt met Callocate modulair maatwerk bereikbaar voor partners

oneCentral levert op de kop af twintig jaar een topprestatie in de niche van de telecomsector. Een mooie gelegenheid om het platform Callocate de komende tijd nog nadrukkelijker in het zonnetje te zetten, meldt CEO Marius Savelbergh. “We bewijzen ons dagelijks als een stabiele leverancier van telecomdiensten en dat mag iedereen weten.”

oneCentral opereert dit jaar exact twintig jaar als een innovatieve leverancier van telefoniediensten. In 2007 heeft het bedrijf een rebranding ondergaan en daar is de naam oneCentral uit voortgekomen. Het Nederlandse bedrijf heeft een ontwikkelteam in Bulgarije en gebruikt meerdere datacenters voor haar belangrijkste platform Callocate. Dit in eigen beheer ontwikkelde voiceplatform is gecertificeerd voor onder andere Unify, NEC, 3CX en Microsoft Skype for Business en heeft directe koppelingen met internationale vaste en mobiele operators.

Marius Savelbergh

‘We leveren modulair maatwerk aan partners’

Op dit platform worden de kant-en-klare modulaire maatwerkdiensten van oneCentral toegankelijk gemaakt voor partners, zodat zij zich kunnen concentreren op de levering van een onderscheidend telecomaanbod. “Dankzij dit platform hebben we ons bewezen als een stabiele leverancier van telecomdiensten en genieten we het vertrouwen van veel bedrijven bij hun internationale communicatie”, zegt CEO Marius Savelbergh van oneCentral. “We opereren in een niche en hebben een zeer goede en bekende naam bij de selecte groep bedrijven in deze markt. Ons platform Callocate wordt veel gebruikt door serviceproviders voor wie we SIP-trunking, dataverbindingen en telefoniediensten leveren. Dit platform is het vertrekpunt van alle diensten die we aanbieden. Het zijn de basiselementen waarop resellers en integrators hun diensten en producten kunnen inkopen en verkopen. Zij hebben zelf de kennis en expertise van specifieke marktsegmenten.”

Modulair maatwerk met Callocate

Wat oneCentral onderscheidt, is volgens Savelbergh de mogelijkheid om zowel nationale als internationale providerdiensten, zoals hosting en virtualisering van communicatiediensten, centraal vanaf één platform te kunnen aanbieden en managen. Voor de gevirtualiseerde oplossingen werkt oneCentral met partners als VMware en onapp waarmee ze communicatieoplossingen van 3CX, Unify en Microsoft installeren. “We zijn gecertificeerd op veel meer producten maar dit zijn de bekendste namen”, aldus Savelbergh. “De basisinstallatie is een virtuele server waarop de software wordt geïnstalleerd. Partners kunnen dan inloggen om gebruikers en alle door hen gewenste features te configureren voor hun klanten. De cloud maakt dit allemaal eenvoudig. Het inrichten van een dergelijk platform is onze expertise en ICT-dienstverleners kunnen dit als pakket inkopen. Dat is win-win.”

Bellen met Skype for Business

Veel ICT-Partners ervaren dat data- en telefonieomgevingen samenvloeien. Zo wordt Skype for Business bijvoorbeeld steeds vaker overwogen als vervanging van de reguliere telefonie-omgeving. Ook hierin kan oneCentral haar partners als geen ander ondersteunen. De basis wordt gevormd door het geavanceerde hostingplatform waarin de diverse vormen van redundantie standaard aanwezig zijn. Vervolgens worden de gecertificeerde trunks aan de omgeving geschakeld waarmee inkomend en uitgaande telefonie mogelijk wordt. Uiteraard met alle opties zoals automatische failover, internationale nummers en misbruikpreventie. Voor de volledige integratie kan de partner de omgeving uitbreiden met AirMX, het mobiele netwerk van oneCentral, wat specifiek gepositioneerd is als vast-mobiel oplossing. Savelbergh benadrukt dat het beheer van de omgeving geheel bij de partner kan blijven. “We ondersteunen deze volledig zodat we gezamenlijk de klant een zo stabiel mogelijke omgeving bieden.”

Filiaalconcepten

Een minder bekend onderdeel van de oneCentral portfolio is de dienstverlening aan een aantal grote Nederlandse retailketens, met filialen in zowel Nederland als diverse andere Europese landen. Goede communicatie tussen het hoofdkantoor en binnen- en buitenlandse vestigingen is essentieel, op zowel data- als voicegebied. De oplossing die oneCentral voor diverse partijen heeft uitgerold voorziet in beiden. Voor iedere vestiging wordt zowel nationaal als internationaal een geografisch nummer geactiveerd. Alle nummers worden gehost vanaf het oneCentral-platform en kunnen onderling kosteloos met elkaar telefoneren. Op deze manier wordt het mogelijk om een centraal call- of contactcenter in te richten dat gesprekken van en naar vestigingen kan afhandelen. Een eindgebruiker in het buitenland belt het lokale geografisch nummer en wordt via het oneCentral netwerk zonder meerkosten doorverbonden met het contactcenter in Nederland. Deze toepassing voorziet volgens Savelbergh in een grote behoefte aan efficiency en kostenbesparing.

Interessant verdienmodel

Wat extra interessant is voor ICT-partners is volgens Savelbergh dat zich naast het traditionele verdienmodel een nieuwe inkomstenbron aandient, namelijk marge op de telefonie-oplossingen en het telefoniegebruik. “Bij veel eindgebruikers is er nog aanzienlijk te besparen op de maandelijkse verkeerskosten”, zegt Savelbergh.

‘Marge op telefonie is een nieuwe inkomstenbron’

Voor veel ICT-partners zijn de verdiensten op het gebied van licenties en beheer de laatste jaren teruggelopen terwijl de servicevraag en wensen van de eindgebruikers niet zijn gedaald. Een uitgelezen kans om dit gebied onafhankelijk en zelfstandig te verkennen en ontginnen, zonder hierbij in de tentakels van een grote provider verstrikt te raken. IT-resellers die telefonie en UC aan hun portfolio willen toevoegen kunnen dat in de cloud via ons platform inrichten.”

Uitbreiding partnernetwerk

Savelbergh is voor oneCentral op zoek naar nieuwe ondernemers die als partner in de telecombranche actief zijn of willen zijn. Hij zoekt naar partners die, net als oneCentral, veel tijd en energie investeren in samenwerking. “We willen samen tot mooie oplossingen voor klanten komen. Daarom zoeken we partners in de IT- of telecombranche die meer doen dan een standaard SIP-trunk of een dataverbinding aan klant leveren”, zegt Savelbergh. “Partners die willen nadenken over nieuwe wegen en daar ook hulp van een gelijkgestemde provider als sparringpartner bij kunnen gebruiken. We leveren modulair maatwerk aan onze partners en zo doet elke partij waar hij goed in is. En juist daar liggen de kansen en successen voor de toekomst.”

ChannelConnect