mobile

innovatie
stabiliteit
financieel

orangerocket

Innovatie

Dankzij de innovatie van vast-mobiel integratie wordt de mobiele gebruiker echt deelnemer van het systeem. Lange tijd vormden mobiele abonnementen een kostbaar en gescheiden onderdeel van de communicatie. Simboxen werden een tussenoplossing, maar functioneren verre van ideaal. Inmiddels wordt vast-mobiel breed aangeboden, meestal als vast onderdeel van een hosted aanbod. Hierin neemt oneCentral een unieke positie in, door haar AIR-netwerk juist te koppelen aan bestaande centrales. Direct na activering zijn alle functionaliteiten voor alle willekeurige toestellen beschikbaar.

orangerocket

Toestellen

Mobiele systemen worden vaak gekoppeld aan een applicatie op het toestel. Dit brengt extra beheer met zich mee, zowel aan de kant van de beheerder als die van de gebruiker. Het gevolg? Complicaties bij updates, gewijzigd gebruik van het toestel, beheerskosten, afhankelijkheid van toestellen. De oplossing van oneCentral wordt geheel vanuit het netwerk aangeboden, wat betekent dat alle toestellen in principe op dezelfde wijze functioneren.

orangerocket

Twinning

Professionals zijn de laatste jaren mobieler geworden. Ze werken op verschillende locaties: dan weer in een andere vestiging, dan weer bij de klant en steeds vaker gewoon thuis. Waar ze ook zijn, ze moeten goed te bereiken zijn. Daarom worden mobiele telefoonnummers steeds vaker gebruikt, regelmatig met doorschakeling van het vaste toestel. Echt ideaal is die oplossing alleen niet. Zo daalt bijvoorbeeld de capaciteit van voice verbinding, omdat elk binnenkomend gesprek direct weer naar extern wordt geleid. Met de Twinning-dienst biedt oneCentral het gesprek gelijktijdig aan de centrale en aan het mobiele nummer aan. Zo wordt de capaciteit optimaal benut en kan de gebruiker bij elk gesprek zelf kiezen op welk van de toestellen hij opneemt.

orangerocket

Mobiele eXtensies

Om mobiele toestellen volledig transparant aan de centrale te koppelen, heeft oneCentral Air MX ontwikkeld. Als een van de eerste netwerken wereldwijd gecertificeerd voor Unify, maar ook compatibel met andere oplossingen, transformeert Air MX mobiele toestellen tot een vaste extentie op de centrale. Uitbellen met het vaste telefoonnummer, zakelijke voicemail, bezet status bij collega’s, intern doorschakelen zijn functionaliteiten die vanuit de simkaart geboden worden.

orangerocket

Nummerweergave

Bij inkomende oproepen die via de PBX naar een mobiele telefoon worden doorgeschakeld, is niet altijd duidelijk wie er heeft gebeld. Met A2C worden deze inkomende telefoonnummers herkend, ook als ze via een ander telefoonnummer op de mobiele telefoon worden aangeboden. Dit zorgt voor duidelijke zichtbaarheid van binnenkomend verkeer en verhoogt de uiteindelijke respons en bereikbaarheid.