0881118111
Virtuele aanwezigheid in buitenland wordt eenvoudiger

Virtuele aanwezigheid in buitenland wordt eenvoudiger

Grote en kleine organisaties groeien ook buiten de landsgrenzen. Lokale aanwezigheid is daarvoor belangrijk, maar vaak kostbaar of niet rendabel. oneCentral maakt het mogelijk buitenlandse geografische nummers op één centraal platform te hosten. “Zo ben je vanuit één land toch lokaal aanwezig met telefoonnummers en service-medewerkers en dat werkt zeer drempelverlagend”, aldus Marius Savelbergh. oneCentral is een leverancier van modulair maatwerk op het gebied van telefonie, waarbij de partners de uiteindelijke oplossing leveren op basis van eigen toevoegingen. Juist de breedte van het portfolio heeft de platformaanbieder ertoe gebracht om het portfolio op te delen in modules die eenvoudig door partners kunnen worden gecombineerd.

Eén van die modules maakt het voor bedrijven en organisaties mogelijk om buitenlandse nummers tegen lokaal tarief op het oneCentral-telefonieplatform te gebruiken. Nederlandse bedrijven en organisaties met buitenlandse aanwezigheid kunnen op deze manier vervolgens tegen lagere tarieven bellen binnen de eigen organisatie. Daarnaast wordt het mogelijk om functies en diensten in het buitenland te beheren vanuit een centrale helpdesk en zo kosten te verlagen en dienstverlening te verhogen.

Founder van oneCentral Marius Savelbergh
Marius Savelbergh, CEO oneCentral

Kleinere bedrijven

“Data- en telefonieverkeer tussen een hoofdkantoor en buitenlandse vestigingen is wenselijk voor een reeks functies,” stelt CEO Marius Savelbergh van oneCentral. “Denk daarbij aan het maken van afspraken, telefonische bereikbaarheid, het gebruik van centraal administratiesysteem of het kunnen inzien van de voorraden. Niet meer alleen multinationals zijn actief in landen, ook veel kleinere bedrijven zijn buiten de landsgrenzen aanwezig met bijvoorbeeld plaatselijke verkoopkantoren.” Behalve interne communicatie is voor deze organisaties ook bereikbaarheid in het land zelf belangrijk, denkt Savelbergh. “Dat werkt drempelverlagend. Zowel intern telefonieverkeer als lokale bereikbaarheid gebruiken lokale nummers. Vaak is fysieke aanwezigheid echter niet rendabel of willen organisaties ook bij afwezigheid van medewerkers ter plekke toch bereikbaarheid en daarmee service bieden.”

Kosteloos on-net bellen

oneCentral activeert de geografische nummers voor ieder land waar bedrijven of organisatie zich willen profileren of porteert nummers die al in gebruik zijn. Alle nationale en internationale nummers worden op het oneCentral-platform in Nederland gehost, waarbij onderling on-net en zonder kosten kan worden gebeld tussen de landen. “Behalve aan betere bereikbaarheid en lagere kosten gaat dit ook bijdragen aan het centraliseren van bepaalde expertise”, vervolgt Savelbergh. “Zo wordt het mogelijk om centraal een (mini) call- of contactcenter in te richten die gesprekken vanuit alle internationale vestigingen op een professionele manier in Nederland opvangt, met mensen die de lokale taal spreken.” Als voorbeeld noemt hij een klant die vanuit België naar een geografisch nummer belt en zonder meerkosten via het netwerk van oneCentral wordt verbonden met de klantenservice of een contactcenter in Nederland. Omgekeerd is het mogelijk de Belgische klant terug te bellen met weergave van het Belgische nummerweergave.

De dienstverlening is voor twee soorten organisaties interessant:

  • bedrijven die buiten de landsgrenzen lokaal actief willen worden
  • organisaties die een deel van hun lokale aanwezigheid willen centraliseren

Volledige lokale aanwezigheid

Met de oplossing van oneCentral is het volgens Savelbergh voor organisaties van elke omvang makkelijker om een virtuele aanwezigheid te hebben in landen. “De belkosten zijn lager, eindgebruikers hebben één centraal telefonieplatform en zij kunnen expertise en de klanten- service op één plek bundelen in plaats van gefragmenteerd aanbieden. Dat kan vanuit Nederland, maar omgekeerd ook onder meer vanuit Polen of Duitsland. Wanneer Nederlandse consumenten of zakelijke eindgebruikers een Nederlands nummer kunnen bellen en Nederlandstalige medewerkers aan de lijn krijgen, neemt dat al een eventuele barrière weg. Wij hebben dat bijvoorbeeld geregeld voor een Poolse leverancier van autobanden. Een vrij kleine onderneming die zo toch eenvoudig een plaatselijke aanwezigheid in Nederland kan bieden”, vertelt Savelbergh. Een andere klant is een retailer met filialen in onder andere Duitsland en Frankrijk. De retailer gebruikte al het platform van oneCentral waardoor het porteren van alle buitenlandse nummers snel kon verlopen. “Nu worden buitenlandse klanten die vertegenwoordigers ter plaatse bellen, direct verbonden wanneer die vertegenwoordigers niet bereikbaar zijn. Telefoontjes kunnen zo veel professioneler worden beantwoord”, aldus Savelbergh.

Routeren naar hulpdiensten

De CEO van oneCentral weet dat er meer partijen zijn die bovengenoemde mogelijkheden bieden, maar de leverancier heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een extra faciliteit die hopelijk zo min mogelijk hoeft te worden gebruikt; het routeren naar lokale hulpdiensten bij 112-oproepen. “Wij hebben gemerkt dat het voor organisaties met buitenlandse verkoop- of retailvestigingen erg belangrijk is om 112-ondersteuning van lokale hulpdiensten te faciliteren. Als een medewerker vanuit die plaatselijke vestiging naar 112 belt, routeert het oneCentral-platform de oproep naar de hulpdiensten in het land van oorsprong. Dat is in sommige landen best een krachttoer om te regelen. Maar het is ons gelukt”, zo besluit Savelbergh.

ChannelConnect 7
2017