Lancering oneCentral Air MX

By | Innovatie | No Comments

De 5 grote voordelen van VAMO van oneCentral

Nu de moderne werknemer niet meer altijd op kantoor zit, maar ook vanuit huis en onderweg werkt, volstaan de standaard interne telefonienetwerken niet meer. Bedrijven zijn op zoek naar een communicatieoplossing waarmee iedereen, van baliemedewerker tot thuiswerker, snel met de juiste persoon in contact komt. Air MX van oneCentral maakt van deze wens realiteit. De dienst is volledig voorbereid op een overtuigende combinatie van gebruiksgemak, flexibiliteit en zichtbaarheid.

oneCentral heeft met Air MX een unieke Vast-Mobiel-integratie ontwikkeld. Hierbij wordt de mobiele telefoon gekoppeld als een directe vaste extensie op de telefooncentrale. Lees hier de 5 grote voordelen van VAMO van oneCentral.

Zakelijk mobiel abonnement van oneCentral

Voordeel #1
Geen installatie 

Air MX is een oplossing die vanuit het telefonienetwerk is opgebouwd. Het voordeel is dat er naast de simkaart niks geïnstalleerd hoeft te worden, het verder niet uitmaakt wat voor type toestel gebruikt wordt en welke softwareversie op de telefoon staat. Deze VAMO-dienst werkt op alle mobiele telefoons. De intelligentie wordt verzorgd door de combinatie van het oneCentral-platform en de PBX. De werking van het toestel blijft ook onveranderd en omdat de gesprekken via het GSM-netwerk lopen, is kwaliteit gewaarborgd.

Voordeel #2
Beveiliging en filtering

Air MX biedt extra mogelijkheden op de toegang tot internet op het mobiele toestel. Standaard kunnen advertenties gefilterd worden, wat de snelheid en veiligheid ten goede komt. Deze dienst is verder uit te breiden. Zo is een additionele beveiliging tegen virussen
en malware mogelijk, maar kunnen ook extra filters geactiveerd worden waarmee bijvoorbeeld streaming diensten binnen of buiten werktijden beheerd worden.

Voordeel #3
Eigen PBX

oneCentral Air MX ondersteunt de koppeling met meerdere PBX-oplossingen en breidt deze nog verder uit. De dienst is hiermee onafhankelijk en biedt ondersteuning voor gerenommeerde merken. Wereldwijd is oneCentral als een van de eerste met deze oplossing door Unify gecertificeerd. De mobiele telefoon is dankzij deze oneCentral-oplossing onderdeel van de telefooncentrale. De functionaliteiten van de PBX, waaronder het kunnen bellen en doorverbinden naar interne telefoonnummers, worden ondersteund.

Voordeel #4
Constante doorontwikkeling

Mede omdat de dienst geheel vanuit het netwerk draait, is oneCentral in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen die voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Mogelijkheden die spoedig beschikbaar komen zijn onder andere; out-of-office schakeling, gescheiden rapportage zakelijk- en privé gebruik en internationale mobiele nummers op één simkaart.

Voordeel #5
Flexibel contract

oneCentral Air MX kent flexibele contractvoorwaarden vanaf minimaal één maand. De klant heeft de vrijheid om de dienst elke maand op te zeggen.

 

oneCentral Air MX vs. Traditioneel VaMo

 

oneCentral Air MX

Traditioneel VaMo

Op basis van de simkaart.

Op basis van app op telefoon.

Werkt op alle telefoons.

Werkt optimaal op smartphones.

Onafhankelijke PBX-koppeling.

Gelimiteerd tot platform van provider.

Directe PBX-integratie en -functionaliteit.

PBX-integratie en -functionaliteit via app.

Gesprekken lopen via GSM.

Gesprekken lopen via Data.

Beheerd mobiel internet.

Onbeheerd mobiel internet.

Flexibele looptijd contract: minimaal 1 maand.

Looptijd minimaal 12 maanden.

Wil je meer informatie? Bel oneCentral op 088- 111 8 111 of mail je vraag naar sales@onecentral.nl

oneCentral en Cloud Avenue helpen gezamenlijk bedrijven naar communicatie in de cloud

By | Geen categorie | No Comments

Haarlem, juni 2018

oneCentral en Cloud Avenue helpen gezamenlijk bedrijven naar communicatie in de cloud
oneCentral gaat samenwerken met Cloud Avenue om de communicatie van klanten en opdrachtgevers in Nederland en België verder te verbeteren. Doelen zijn het zo efficiënt mogelijk inrichten van de communicatiebehoefte van bedrijven, het realiseren van kostenbesparingen op verkeerskosten van klanten en de migratie van ISDN naar SIP voor bedrijven te versnellen. Geavanceerde IP-PBX-systemen van leveranciers zoals Avaya staan aan de basis van de samenwerking.

oneCentral en Cloud Avenue zullen binnen de samenwerking ieder hun specialismes aan zakelijke klanten aanbieden. Cloud Avenue zal als system integrator het aanspreekpunt voor de klant zijn. Voor eindgebruikers ontstaat zo een compleet end-to-end aanbod van infrastructuurdiensten tot kantoor- en desktopoplossingen. Klanten profiteren van advisering over innovatieve communicatiemogelijkheden tot de implementatie van hoogwaardige technische oplossingen.

Communicatie in de cloud
De samenwerking is sterk gericht op communicatie met technologie in de cloud. In de ogen van directeur Nico Dammers van oneCentral is het immers niet meer de vraag óf bedrijven zullen migreren naar de cloud maar wanneer. “Vanuit oneCentral ontwikkelen we al jaren krachtige maatwerk cloud concepten met zeer hoge beschikbaarheid en tegen concurrerende tarieven. De samenwerking met Cloud Avenue past dus heel goed in onze strategie”, aldus Dammers. “Daarnaast is het een signaal dat ons concept ook aanslaat op de Belgische markt.”

Oplossingen Avaya
Als specialist in Unified Communications (UC) helpt Cloud Avenue eveneens bedrijven bij hun migratie naar de cloud. Het Nederlandse bedrijf biedt onder andere Voice over IP (VoIP), chat en mobiele integratie, call center-oplossingen en integratie met collaboratietools op basis van communicatiediensten van de big five, namelijk Microsoft, HP, Cisco, Avaya en Mitel. “Bij de keuze van oneCentral als provider zijn de internationale mogelijkheden voor Cloud Avenue doorslaggevend”, zegt managing partner Wiecher Akkerman van Cloud Avenue. “De activiteiten van Cloud Avenue zijn onderdeel van de Uptime groep en beperken zich namelijk niet alleen tot Nederland.”

De oplossingen van Avaya staan centraal in de samenwerking met oneCentral. Beide bedrijven beschikken over gespecialiseerde kennis van Avaya om de overgang van traditionele communicatie naar de cloud in goede banen te leiden voor bedrijven.

OLogo oneCentralver oneCentral B.V.
oneCentral B.V. uit Haarlem biedt communicatiediensten om bedrijven en resellers te helpen met optimale bereikbaarheid. De diensten worden aangeboden als modulair maatwerk op het zelf ontwikkelde communicatieplatform. Ook werkt oneCentral met technologie van vooraanstaande leveranciers zoals Avaya, Unify, Cisco en Microsoft.


Logo CloudAvenueOver Cloud Avenue B.V.
Cloud Avenue maakt deel uit van de Cronos groep, actief in Nederland en België en is gespecialiseerd in Unified Communications (UC) op basis van Voice over IP (VoIP), chat en mobiele integratie, call center-oplossingen en integratie collaboratietools van onder andere Avaya, Mitel, Unify, Microsoft en Cisco.

ChannelConnect

Zo helpt oneCentral resellers eenvoudig naar de Cloud

By | Actueel | No Comments

Als het aan oneCentral ligt, staat niets resellers meer in de weg om de overstap naar de Cloud te maken. Nico Dammers, general manager van het Haarlemse bedrijf, ziet dat wat een aantal jaar geleden onbespreekbaar was, inmiddels gemeengoed is geworden. “Het is niet de vraag of, maar wanneer wordt overgegaan naar de Cloud. Qua betrouwbaarheid, schaalbaarheid en integratie met andere diensten is dit gewoon de norm. Bovendien maakt de Cloud het veel gemakkelijker om vaste en mobiele telefonie te integreren en onderdeel te laten uitmaken van het hele bedrijfstelefonienetwerk.”

OneCentral heeft ruim 20 jaar ervaring met het leveren van zakelijke communicatieoplossingen voor resellers. De laatste jaren is de focus van fysieke infrastructuren verschoven naar virtualisatie in de Cloud. De transitie wordt door veel bedrijven op de lange baan geschoven. Ze beschouwen de overstap van on-premise naar Cloud als een ogenschijnlijk lastig proces, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, zegt Dammers. “Met de juiste partner, gedegen kennis en tools is het virtualiseren van de bedrijfscommunicatie eenvoudiger dan ooit. Wij helpen partners en resellers bij het maken van de overstap met overzichtelijke all-in appliances van onder andere Unify en Avaya te bieden. Door de overgang zo simpel mogelijk te maken, is een Cloud-oplossing voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.”

Nico Dammers en Rink Dobbenga

Ontzorgen
De provider werkt onder meer samen met ICT- en telecomspeciaalpartners, met wie zij diensten levert aan MKB(plus) klanten zoals Boels en Action. “We opereren in binnen- en buitenland en 100 procent indirect”, vertelt Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral. “We vinden het belangrijk om de rol van het partnerkanaal te respecteren. Daarom richten we ons specifiek op het ontzorgen van de partner, zodat die zich kan focussen op het leveren van passende communicatie-oplossingen voor eindgebruikers.”

Een van de manieren waarop oneCentral de partner ontzorgt, is door het bieden van all-in appliances van onder andere Unify en Avaya. In dit pakket zijn alle eenmalige en maandelijkse kosten zoals nummerporteringen, SIP trunk en voice channels teruggebracht tot een vast bedrag per gebruiker per maand. Het is daarbij ook mogelijk het belverkeer voor een vast bedrag in te kopen. Dobbenga: “Alles wat je nodig hebt voor een soepele transitie in één. De nieuwe omgeving wordt volledig opgebouwd en kun je gedurende dertig dagen testen voordat de on-premise situatie wordt ontmanteld. Dat geeft de rust en zekerheid die eindgebruikers wensen.”

OneCentral ondersteunt partners waar specifieke technische kennis over virtualisatie ontbreekt. “Dankzij onze expertise hoeft een partner geen kennis te hebben over bijvoorbeeld het inregelen van een basisinstallatie op VMware. Wij verzorgen de virtuele serveromgeving waarop de software wordt geïnstalleerd. Partners loggen vervolgens in om gebruikers en alle door hen gewenste features voor hun klanten te configureren.”

“We richten onze processen en dienstverlening zo in dat ze hun werkprocessen niet hoeven aan te passen. Een partner hoeft alleen aan te geven welk product hij gebruikt en wie de gebruikers zijn. Vervolgens zoeken wij daar de juiste module bij. Uiteindelijk is de overstap naar de Cloud slechts een kwestie van één druk op de knop.”

Onderscheidend vermogen
De Cloud is het vertrekpunt voor alle ontwikkelingen die de komende jaren gaan spelen, en daar wil je als reseller natuurlijk optimaal van profiteren, vervolgt Dammers. “Naast de migratie bieden we diverse diensten om de Cloud-omgeving te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan vast-mobielintegratie en de beveiliging van mobiele devices. Dat laatste is essentieel om AVG-compliant te worden én te blijven. Onze oneCentral-simkaart heeft ingebakken APN-instellingen waarmee het internetverkeer via de eigen firewall van het bedrijfsnetwerk kan worden gecontroleerd. Die instellingen zijn niet door een eindgebruiker aan te passen. Ook is er geen aparte smartphone-app nodig, wat bij andere aanbieders vaak het geval is.”

Het platform van oneCentral onderscheidt zich door de modulaire opbouw. “Dat betekent dat partners hun eigen maatwerkoplossing bouwen door componenten te kiezen. In samenspraak kijken we naar de beste propositie voor de eindgebruiker. Ook onderzoeken we nieuwe mogelijkheden, zoals het koppelen van CRM aan de telefonie-omgeving en de mogelijkheid om – ook voor mobiel – automatische call recording en transcriptie te faciliteren.”

Het verschil maken in het partnerkanaal is één van de ambities van oneCentral. Het bedrijf zoekt enerzijds de samenwerking met nieuwe ondernemers die als partner in de telecom- branche actief zijn of willen zijn. “Anderzijds volgen we de ontwikkelingen met betrekking tot vaste en mobiele telefonie op de voet. Ons platform is nu al volledig geïntegreerd met onder meer Skype voor Business, maar daar zal het niet bij blijven. Wij horen graag wat partners en eindgebruikers nodig hebben en springen daar vervolgens, waar mogelijk, op in.”


Verdienmodel

Voor partners is het interessant dat zich naast het traditionele verdienmodel een nieuwe inkomstenbron aandient, ziet Dammers. “Dan heb ik het over de marge op de telefonie-oplossingen en het telefoongebruik.” Bij veel eindgebruikers is er volgens hem nog aanzienlijk te besparen op de maandelijkse verkeerskosten. “De verdiensten op het gebied van licenties en beheer lopen al jaren terug, terwijl de servicevraag onveranderd blijft. Er liggen genoeg kansen om dit onafhankelijk en zelfstandig te verkennen, zonder verstrikt te raken in de tentakels van een grote provider. Wie telefonie en UC aan zijn portfolio wilt toevoegen, kan dat in de Cloud via ons platform inrichten.”

TBM 4 2018

‘IT-partners kunnen onze diensten bundelen tot oplossingen’

By | Actueel | No Comments
www.marcomekenkamp.nl

Nico Dammers, general manager oneCentral

Nico Dammers mag dan nieuw zijn bij oneCentral, hij neemt een berg ervaring mee vanuit grote telecomaanbieders. De nieuwe general manager spreekt helder over de samenwerking die hij namens oneCentral met de markt wil uitbouwen. “Ons platform staat als een huis, dus ligt de focus op verbreding van de relaties met partners. In het kanaal zijn we allemaal afhankelijk van elkaar en zullen we samen moeten bewegen.”

Nico Dammers is pas sinds begin dit jaar aan boord als general manager van oneCentral maar is een kritisch beschouwer van de ontwikkelingen in de telecomsector. Hij werkte de afgelopen twintig jaar bij onder andere Enertel, T-Mobile en Interoute en weet waar hij over spreekt. Dammers gaat een deel van de taken van CEO en oprichter Marius Savelbergh overnemen. Savelbergh gaat zich concentreren op de verdere technische ontwikkeling van het platform en de strategische uitbouw in het buitenland.


‘Onze diensten zijn specifiek voor bedrijven met meer wensen dan een standaardoplossing’
oneCentral heeft een communicatieplatform ontwikkeld waarmee partners telefonie- en cloud UC-diensten – waaronder Avaya en Unify – kunnen wederverkopen aan zakelijke klanten. Ook kunnen ze er eigen diensten aan toevoegen. Dammers stapt in een warm bad want ‘alle processen zijn geautomatiseerd’, zegt hij. “De meeste partners kennen ons van onze telefonie- en VoIP-diensten. Nu gaan we inzetten op innovatieve aanvullende diensten zoals call recording, business intelligence en zelfs kunstmatige intelligentie. Zo kunnen onze partners hun klanten meer inzicht geven in hun communicatie, en dat heeft waarde”, legt Dammers uit. “Eigenlijk wil je als organisatie toch weten met welke klant je hebt gecommuniceerd en hoe effectief was dat. Daar kunnen we een rol in te spelen door eenvoudig communicatiediensten te integreren met bedrijfsomgevingen of CRM-pakketten. Een groot deel van onze partners opereert al vanuit de IT-sector en reageert daarom zeer positief op deze ontwikkeling. Ze begrijpen de toegevoegde waarde van dit soort diensten. Dat is belangrijk want dat is de toekomst van telecom.”

Waarde toevoegen
oneCentral ontwikkelt zijn diensten vrijwel altijd samen met leveranciers. Dat kunnen ook operators zijn. “Wat een ander beter kan, doen we liever samen”, zegt Dammers. “Er zijn veel ecosystemen en daarin moet je goed kunnen opereren om toegevoegde waarde te creëren voor resellers.” Een voorbeeld hiervan is de eigen APN AIR die oneCentral heeft gerealiseerd op het mobiele netwerk van T-Mobile. Met deze datakoppeling is het mogelijk om dataverkeer van het netwerk van deze operator te routeren naar de firewall of gateway van klanten van partners. Daardoor hebben resellers geen omkijken naar de individuele toestelinstellingen en het beheer daarvan. Het dataverkeer wordt via oneCentral in een beveiligde IPsec- tunnel gekoppeld aan de infrastructuur van partners en biedt interessante end-to-end securitytoepassingen.

Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en draait op alle handsets. Niet alleen verloopt de security nu via één enkel punt maar ook is het mogelijk om het dataverkeer te monitoren en beheren. Zware en dure niet-bedrijfsapplicaties zoals Netflix en live tv-applicaties kunnen worden gefilterd. Bedrijven kunnen zo beter afspraken maken met hun medewerkers over het gebruik van mobiele data op zakelijke telefoons. Het biedt ook voordelen in de facturering van resellers. Mobiele data is cruciaal voor ondernemingen; het is immers een integraal onderdeel van de werkplek en dat maakt security en controle over deze data van groot belang.”

Verbreden partnerkanaal
Dit jaar gaat Dammers ook inzetten op het verbreden van de relaties met bestaande partners en het vinden van nieuwe partners. Hij zoekt nadrukkelijk naar partijen die het niveau overstijgen van resellers voor wie marge de hoofdfocus is. Partners die componenten of diensten inkopen en deze verpakken tot eigen oplossingen voor eindgebruikers en daarbij kwaliteit en uitstekende service verwachten, zijn meer dan welkom bij oneCentral. “Onze diensten zijn specifiek voor bedrijven met meer wensen dan een standaardoplossing. We bieden cloudtelefonie en kunnen daar mobiele extensies, hosting, back-up of andere complexe zaken op maken. Daarvoor werken we liefst met partners die echt naar oplossingen kijken”, zegt Dammers.

“De verbreding die we voor ogen hebben is het aantrekken van en samenwerken met automatiseerders en ICT-bedrijven. We bieden hen een upsell van telefonie en kunnen zelfs een specifiek platform voor hen ontwikkelen. Ook is het interessant om hen te koppelen aan een bestaande partner zodat ze gezamenlijk nieuwe klanten kunnen bedienen met oneCentral als het cement ertussen. Je ziet bij grote (internationale) operators namelijk nog vaak dat IT- en telecomafdelingen intern gesplitst zijn, niet met elkaar praten of in verschillende landen zitten. Je kunt dan beter als specialisten optreden en aparte contracten afsluiten. Dat faciliteren wij.”

‘Mobiele data is een integraal onderdeel van de werkplek’

Mobile only
Dan is er nog het mobiele component van oneCentral waarvan Dammers weet dat dat ontzettend belangrijk is voor bedrijven. Mensen willen immers overal beschikbaar en bereikbaar zijn. De simkaarten van oneCentral zijn gekoppeld aan de bedrijfsnetwerken van klanten van partners. Zo hoeven bedrijven weinig tot niets te doen om die te activeren. “Mobiel is steeds meer aan IT gerelateerd want het draait om data”, zegt Dammers. “We ontwikkelen continu features voor partners en IT-dienstverleners die er brood in zien om die te vermarkten. Zo maken we slimme integraties met IT, CRM en bedrijfsapplicaties en geven we mobiel meer waarde. Kleinere flexibele bedrijven hebben daar behoefte aan. We ontwikkelen momenteel een shared hostingplatform inclusief diensten als databundels, doorschakelen, huntgroepen en integratie met bedrijfsapplicaties. Partners kunnen hiermee innovatieve mobiele diensten aanbieden in een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Dit gaan we vanaf de tweede helft van dit jaar aanbieden in een mobile-firstconcept voor het mkb en de zzp-markt. Het zijn weliswaar ‘kleine klanten’ maar het gaat om heel grote aantallen en er is veel behoefte aan. Dat wordt een belangrijke poot van onze dienstverlening.”

VOIP EN UC&C DOSSIER 2018

Tekst: René Frederick

Wil jij jouw klanten een kant-en-klare Cloudoplossing kunnen bieden?

By | Innovatie | No Comments

Telefonie en de cloud
Nog nooit eerder was die combinatie zo logisch

Als het aan oneCentral ligt, bellen alle bedrijven binnenkort via de cloud. Maar waarom zou je de overstap maken? oneCentral zet de sterkste argumenten op een rij.

Cloud wordt de standaard
De laatste jaren wint de cloud in allerlei sectoren aan terrein. Ook in de telefonie moet de fysieke infrastructuur steeds vaker plaatsmaken voor virtualisatie in de cloud. Nico Dammers, algemeen directeur van oneCentral, vindt die onstuitbare opmars niet meer dan logisch. “Het is niet de vraag of, maar wanneer wordt overgestapt op een cloudomgeving. Qua betrouwbaarheid, schaalbaarheid en integratie met andere diensten wordt de cloud gewoon de norm.”

oneCentral maakt het eenvoudig
Er zijn meer dan genoeg bedrijven die wel oren hebben naar virtualisatie van de bedrijfscommunicatie, maar daarbij zo veel praktische bezwaren zien dat ze de overstap telkens weer voor zich uit schuiven. oneCentral zet in op ontzorgen als strategie om de cloud voor alle bedrijven haalbaar en betaalbaar te maken.

Hoe doen we dat? Onder andere door all-in appliances te bieden van bijvoorbeeld Unify en Avaya, verpakt in een flexibel pakket waarin alle eenmalige en maandelijkse kosten, zoals nummerporteringen, SIP trunk en voice channels, zijn teruggebracht tot een aantrekkelijk, vast bedrag per gebruiker per maand. Het is daarbij ook mogelijk het belverkeer tegen aantrekkelijke tarieven in te kopen. Alles draait om flexibiliteit en gemak voor de partner.

Soepele transitie met oneCentral
Niemand zit anno 2018 nog te wachten op dichtgeschroefde totaalpakketten. Daarom hanteert oneCentral een volledig modulaire en bijzonder gebruiksvriendelijke werkwijze. “De partner hoeft alleen aan te geven welk product hij gebruikt en hoeveel gebruikers er gewenst zijn. Vervolgens zoeken wij daar de juiste module bij. Zo wordt de overstap letterlijk een kwestie van één druk op de knop,” aldus Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral.

We vragen partners daarbij niet in één keer in het diepe te springen. Dobbenga: “Met onze aanpak krijg je juist alles wat je nodig hebt voor een soepele, moeiteloze transitie. Eerst maken we de nieuwe omgeving volledig gebruiksklaar en vervolgens kan de partner dertig dagen testen. Pas daarna ontmantelen we het on-premisesysteem. Dat geeft de rust en zekerheid die eindgebruikers nodig hebben. Daarbij blijft de partner leidend gedurende het hele proces.”

Klaar voor de cloud, klaar voor de toekomst
Een van de grootste voordelen van de cloud is misschien wel toekomstbestendigheid. De nieuwste ontwikkelingen hebben tegenwoordig allerlei raakvlakken met cloudomgevingen – en als reseller wil je natuurlijk niet achterblijven. oneCentral biedt daarom niet alleen cloudondersteuning, maar ook een uitgebreid dienstenpakket waarmee de cloudomgeving nóg effectiever wordt. Denk daarbij aan vast-mobielintegratie of de beveiliging van mobiele apparaten. Dat laatste is essentieel om AVG-compliant te worden én te blijven.
oneCentral treedt niet op als afstandelijke aanbieder met een onbuigzaam portfolio, maar denkt juist zo veel mogelijk met de partner mee om op nieuwe, innovatieve oplossingen te komen. “Denk daarbij aan het koppelen van CRM of de integratie van Microsoft Office-365 aan de telefonie-omgeving en de mogelijkheid om – ook voor mobiel – automatische opnames en transcripties te laten maken,” aldus Nico Dammers. Het resultaat is een hypermoderne cloudomgeving die perfect aansluit op de behoeften van de klant.

Met een cloudomgeving bij oneCentral kunnen partners niet alleen rekenen op flexibiliteit, toekomstbestendigheid en betrouwbaarheid, maar kunnen ze ook een nieuwe inkomstenstroom aanboren via marge op telefonie-oplossingen en het verbruik. Daarmee kent de cloud een financieel voordeel waaraan een fysieke infrastructuur gewoonweg niet kan tippen.

Bijkomend voordeel
De verdiensten op het gebied van licenties en beheer lopen al jaren terug, terwijl de servicevraag onveranderd blijft. Er liggen genoeg kansen om onafhankelijk en zelfstandig nieuwe mogelijkheden te verkennen, zonder verstrikt te raken in het web van een grote provider. Wie telefonie en UC aan zijn portfolio wil toevoegen, kan dat in de cloud via het oneCentral-platform inrichten.

Daarom oneCentral
Een cloudomgeving bij oneCentral is de ideale keuze voor bedrijven die de nieuwste technologie optimaal willen benutten, de winst willen verhogen en niet willen vastzitten aan onwrikbare voorwaarden.

Bellen jouw klanten binnenkort ook via de cloud?
Lijkt het je een interessante propositie en wil je meer informatie zoals productbeschrijvingen en tarieven, klik dan op het oneCentral logo rechtsonder in het scherm of bel 088-111 8 111.

Unify, SDC en oneCentral brengen OpenScape Business naar de Cloud

By | Actueel | No Comments

Unify, SDC en oneCentral brengen OpenScape Business naar de Cloud

De communicatie-oplossing van Unify voor partners verpakken in een Cloud-propositie, met een naadloze integratie van mobiel én Skype for Business. Tijdens het Cloud Collaboration & Mobility Event toonden SDC, Unify en oneCentral deze unieke oplossing aan het partnerkanaal.

Tijdens het Cloud Collaboration & Mobility Event werd door UnifyoneCentral en SDC een combinatie van diensten gepresenteerd die de partner in staat stellen om zich op een betaalbare manier te kunnen onderscheiden van de generieke Cloud Communicatie-diensten. Het event werd gehouden op het kantoor van Atos in Amstelveen, het moederbedrijf van Unify. In zijn openingswoord gaf Caspar Hendriks van Unify aan dat er nog grote kansen liggen voor partners om de Unify-oplossing als Cloud-dienst aan te bieden. OneCentral is de partner die zorgt voor het virtualiseren.

Centraal op het partner-event stond de Cloud First-gedachte waarbij de partner een gehoste all-in-one Unify-appliance tot zijn beschikking krijgt voor één vast maandbedrag. Nummerportering en maandelijkse kosten zijn daarbij inbegrepen. “Zo helpen wij Unify-partners de Cloud”, sprak Rink Dobbenga op het event. Om resellers extra te motiveren deze stap naar de Cloud te zetten, hebben SDC, Unify en oneCentral tot 1 juli een speciale aanbieding gemaakt waarbij bestaande licenties overgezet worden naar en hardware meegenomen kan worden naar de Cloud-oplossing.

Integratie Skype for Business
Tijdens het event is tevens een Skype for Business-koppeling gepresenteerd die het maximale uit Unify haalt. Unify claimt in de markt de beste integratie met Skype for Business te hebben waarbij de Skype-client naadloos samenwerkt met het OpenScape Business-platform. OneCentral maakt dit als operator mogelijk in zowel een hybride-variant van Office 365 met een on premise Unify OpenScape Business, als in een Full Cloud-variant waarbij Office 365 en Unify als Cloud-dienst geïntegreerd zijn.

In een levendige discussie met de aanwezige partners werd gedebatteerd of je als telecom-partner Microsoft nu wel of niet moet omarmen. Nico Dammers van oneCentral: “Sommige Unify-partners zien Skype for Business als een bedreiging. Wij proberen deze partners over de streep te trekken om ‘the best of both worlds’ te pakken: het UC-stuk van Skype samen met de telefonie-, bedienpost- en Contactcenter-functionaliteit van Unify. Daardoor is zelfs de Presence van de Skype-gebruiker zichtbaar in OpenScape Business.” Door het samenvoegen van de oplossingen van Microsoft en Unify creëert oneCentral een communicatietotaaloplossing voor de Skype-gebruiker, mede ook dankzij de samenwerking met The Voice of 0365.

Mobiele propositie
De derde belangrijke boodschap van het Cloud Collaboration & Mobility Event is de passende oplossing die Unify en oneCentral nu hebben als antwoord op de groeiende vraag naar geïntegreerde, mobiele oplossingen en BYOD-vraagstukken. De bedrijven toonden hiervoor de Mobiele interworking die van een mobiel device een volledige extensie maakt van een Unify OpenScape-systeem, compleet met alle functionaliteit.

Wil je meer informatie over deze unieke oplossing? Klik dan op het logo rechtsonder in het scherm of neem contact op met Rink Dobbenga op 088-1118111.

oneCentral selects Cloud Voicemail of Comsys

By | Actueel | No Comments

oneCentral selects Cloud Voicemail of Comsys

Haarlem, The Netherlands, April 2018 – Comsys, is proud to announce that oneCentral has chosen the Comsys Cloud based Voicemail solution. The Cloud based Voicemail solution will be used for the fixed and mobile proposition of oneCentral.

 

oneCentral is a well known provider of Telecom and Cloud services. oneCentral strives to fully support System integrators and Value Added Resellers with a complete package of communication services. In collaboration with their partners oneCentral creates communication solutions which will perfectly match the customers needs. By combining their profound knowledge and technical skills, they are able to offer custom-made solutions for a solid communication. While tending to the specific needs of the end user, they maintain a high level of service and support throughout the process. Always eager to develop and expand the current portfolio, adding a Telecom grade Voicemail solution to its portfolio is a logical step for oneCentral.

 

Nico Dammers, General Manager oneCentral, “We are pleased to add the Comsys Cloud based Voicemail solution to our portfolio. It’s great that Comsys fits our needs and at the same time matches our way of doing business: flexible and clear with a high/distinct level of quality and service. Just like oneCentral.”

One of the advantages of using a Cloud based solution, besides low investment costs, is it’s scalability. The Cloud solution can be expanded easily if the amount of users increases and even downsized if needed. The Comsys Cloud Voicemail solution is equipped with the same features, options and configurable settings. All of the Comsys solutions are designed to be flexible, easy to integrate and scalable.

About oneCentral B.V.:
oneCentral is an innovative enabler that streamlines and optimizes business communication via flexible custom solutions. To increase productivity and reduce expenses oneCentral developed its own platform that is innovative, secure and reliable by complying to industry standards and actively pursuing certifications. For more information about oneCentral visit www.onecentral.nl or call +31 (0)88 111 8 111.

About Comsys:
Comsys is a specialist in interactive telephony services such as Contact Center, IVR, Voicemail, Missed Call Alert and other voice related solutions. Comsys provides these telecommunication products globally to mobile and fixed line telephone operators, MVNO’s, MVNE’s and other companies. Comsys has more than 30 years of experience in developing and Cloud based interactive services. Comsys develops these solutions for Voice, Web and Mobile. For more information about Comsys visit: https://www.comsys.net/

oneCentral: Samen met Partners oplossingen bedenken

By | Actueel | No Comments

oneCentral: Samen met Partners oplossingen bedenken

De markt voor vast-mobielintegratie groeit hard. Goed nieuws voor oneCentral dat een eigen platform heeft voor dit soort oplossingen. De nieuwste versie combineert meer functionaliteit met gebruiksgemak, waardoor partners makkelijker oplossingen kunnen ontwikkelen.

Het integreren van vaste en mobiele telefonie is niet nieuw, maar de markt groeit op dit moment wel hard. Daar zijn meerdere redenen voor. De technologie ontwikkelt snel, maar ook het besluit van KPN om te stoppen met ISDN speelt een rol. General Manager Nico Dammers van oneCentral: “Voor veel bedrijven is dat aanleiding om hun telefonie naar de cloud te verhuizen. Vijf jaar geleden was dat nog onbespreekbaar, maar nu is het gemeengoed geworden. Dat maakt integratie en het bouwen van oplossingen voor vast-mobielintegratie makkelijker.”

Groeimarkt

Nico Dammers

Dammers is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij oneCentral. Tot nu toe was die rol weggelegd voor oprichter Marius Savelbergh. De wijziging is mede te danken aan de groei die het bedrijf doormaakt. “Het is een mijlpaal, want Marius kan zich nu meer richten op het doorontwikkelen van het platform. Hij hoeft zich minder met de dagelijkse beslommeringen bezig te houden. We zitten nu op een totaal van tien medewerkers en verwachten dat de groei komende periode verder doorzet.”

Onlangs introduceerde oneCentral een aantal verbeteringen op het bestaande vast-mobielaanbod. “We zijn met een nieuwe generatie van ons platform gekomen waarbij het gebruiksgemak en functionaliteit verder is verbeterd. We leveren nu een oplossing waarbij vast-mobielintegratie volledig onderdeel wordt van het hele bedrijfstelefonienetwerk. Een mobiele gebruiker wordt een extensie, net zoals een vaste aansluiting dat is. De gebruiker of het bedrijf bepaalt hoe dat in de praktijk werkt. Veel bedrijven willen bijvoorbeeld dat iedereen met hetzelfde vaste nummer naar buiten belt. Dat kunnen we inregelen.”

Niveau hoger
Tot voor kort werkten veel vast-mobieloplossingen met apps op de smartphone. De gebruiker kon daarmee vooraf kiezen of hij met een vast of mobiel nummer wilde bellen. “Dat was vrij omslachtig,” zegt Dammers. “Die keuze wordt nu een niveau hoger geplaatst, namelijk in het netwerk. Daardoor kunnen we ook meer intelligentie toevoegen, bijvoorbeeld door te leren welke gesprekken privé of zakelijk zijn. Bij een privégesprek krijgt de beller het 06-nummer te zien en kan daarop terugbellen. Een zakelijke klant ziet alleen het nummer van het bedrijf.”

Het systeem moet intelligent genoeg zijn om te begrijpen dat als je iemand ‘s avonds belt het waarschijnlijk een privégesprek is. Als je hetzelfde nummer een volgende keer overdag belt, kan daar ook het 06-nummer voor gebruikt worden. Dit stelt ons ook in staat om in kaart te brengen hoe vaak medewerkers privé bellen. Handig voor bedrijven die daar afspraken over gemaakt hebben.”

Meer partners
Klanten van oneCentral zijn over het algemeen mkb’ers. “Bedrijven met 30 tot 500 werknemers,” zegt Dammers. Bij deze bedrijven ontbreekt vaak een grondige kennis over telecom. “Daar is een grote rol weggelegd voor onze partners. De markt is zo versnipperd dat het voor ondernemers niet meer is bij te houden. Het kanaal heeft daarom een belangrijke rol om partner te zijn voor klanten. Wij willen als oneCentral een extensie zijn op het partnerkanaal. Wij willen de geoutsourcete telecomafdeling zijn zodat partners niet zelf mensen hoeven aan te nemen voor zaken als nummerportering.”

OneCentral maakt bewust de keuze om via partners te werken. “Dat zijn nu zo’n dertig actieve partners en dat aantal kan groeien met zo’n tien tot twintig. We zoeken met name partners die – samen met ons – oplossingen willen bouwen voor klanten. We zijn dus niet zozeer op zoek naar partners die alleen op prijs willen concurreren. Gelukkig ligt de tijd dat partners vooral bezig waren met abonnementverkoop achter ons. Ons systeem is bij uitstek geschikt voor het ontwikkelen van klantgerichte oplossingen. Traditioneel kwamen onze partners uit de telecomhoek, maar steeds vaker zijn het bedrijven met een ICT-achtergrond die ook telefonie leveren.”

Modulair
Voor partners is het platform van oneCentral aantrekkelijk omdat het modulair is opgebouwd. “Ze kunnen een oplossing bouwen door componenten te kiezen. We werken graag samen met partners om een optimale propositie te maken voor de eindgebruiker. We leveren dus geen standaardoplossing, maar modulair maatwerk. We willen dat verder uitbouwen, bijvoorbeeld door CRM-systemen te integreren, maar ook ‘call me’-buttons op websites.”

Plannen voor oneCentral heeft Dammers volop. “Ik wil heel graag de volgende stap maken en het verschil maken in het partnerkanaal. Enerzijds door het productportfolio uit te bouwen, maar ook door middelen aan te wenden om onze partners te helpen met het verkopen in het kanaal. Ik wil meer afspraken maken met partners om het kanaal te bewerken. Daar waar wij schaalvoordelen verwachten, willen we ook investeren.”

De ontwikkelingen op de markt voor vaste en mobiele telefonie gaan hard, waardoor het platform van oneCentral steeds meer functionaliteit krijgt. “Zo is ons platform straks volledig geïntegreerd met onder meer Skype voor Business. Het is de bedoeling zoveel mogelijk andere platformen ook te integreren. Alle informatie uit dat soort systemen kan worden gebruikt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zien dat iemand mobiel aan het bellen is.”

ChannelConnect
Fotografie: Marco Mekenkamp

 

 

 

 

 

 

Dankzij modulair maatwerk naar het recurring-model

By | Actueel | No Comments

Onafhankelijkheid van grote providers, de mogelijkheid maatwerk te bieden en eenvoudig de stap naar de recurring-wereld.
Dat is wat oneCentral telecompartners biedt. En dit alles volgens de filosofie van modulair maatwerk.

Rink Dobbenga en Marius Savelbergh

Modulair maatwerk
De term is al gevallen: modulair maatwerk. Daarmee wil oneCentral het partnerkanaal ondersteunen en versterken. Een ICT-totaaloplossing is opgebouwd uit meerdere componenten – denk aan vaste en mobiele verbindingen, het communicatieplatform, virtualisatie. Met eigen kennis van datacenters en connectiviteit brengt oneCentral een aantal van deze componenten samen tot een logisch geheel. Door de partner eenvoudig te bestellen als kant-en-klaar product; dat is modulair maatwerk.

Specifieke wensen
“Partners kunnen ons bellen voor elk virtualiseringsvraagstuk”, legt Marius Savelbergh, Managing Partner bij oneCentral, uit. “Wij verzorgen dit specifieke IT-gedeelte dat te kostbaar is om zelf op te zetten: En we zijn er speciaal voor partners die klanten hebben met specifieke wensen, waarbij een standaard oplossing niet past. Zie ons als een enabler van dienstverlening. Wij nemen oplossingen die door derden gebouwd zijn als basis en converteren die naar een recurring dienst.” De business partner is in de strategie van oneCentral zeer belangrijk. Want ook al levert oneCentral een groot deel van de bouwstenen voor een totaaloplossing, het is dan nog steeds geen ‘af’ product. De oplossing moet immers nog geconfigureerd worden naar de behoefte van de klant.

Marktplaats
Het is een marktplaatsgedachte, verduidelijkt Salesmanager Rink Dobbenga de filosofie van ‘modulair maatwerk’. “De partner kan bij ons de componenten bestellen die hij nodig heeft voor zijn project. Wij maken op deze manier diensten bereikbaar voor de individuele partner die de noodzakelijke schaalgrootte of kennis mist. Maar het gaat ook om expertise. Voor alle producten die we bedacht en ontwikkeld hebben, hebben we deze filosofie: het samenbrengen van componenten die logisch bij elkaar horen: SIP-trunks, virtual server, een v-router, hosting en mobiel. We proberen alles terug te brengen naar gestandaardiseerde pakketten. Wij beschikken over een scala aan pakketten, afhankelijk van klantbehoefte en productcombinaties. Dit is door de partner eenvoudig samen te stellen in onze Configurator.”

Met deze aanpak speelt oneCentral in op drie behoeftes die leven in het resellerkanaal: de business partner is niet meer afhankelijk van één leverancier die een alles-in-een-oplossing levert die hij mag doorverkopen; hij kan zich onderscheiden met maatwerk zonder al te diepe kennis in Private Hosting en virtualisatie, en last but not least: oneCentral helpt partners met jarenlange ervaring in on premise systemen in één klap de Hosted- en recurring-wereld in. Marius Savelbergh: “Je ziet dat partners al jaren expertise hebben opgebouwd in systemen als Unify en Avaya. Dat is waardevolle kennis. Wij bieden die partner in een handomdraai een opstap naar een Cloud offering service. De weg naar een recurring-verdienmodel is een geleidelijke. Die overstap is een goed moment om te bekijken of je je complete klantenbase bij één grote provider of juist bij verschillende partijen onder wilt brengen.”

Klanteigendom
Savelbergh gaat verder: “Wij leveren de gevirtualiseerde server waar de PBX-software op draait, van 3CX, Avaya, Unify of een andere vendor. De partner hoeft zich geen zorgen te maken over providerkeuze, over routeringen of servers virtualiseren. Laat ons dat maar doen, dan kan de partner zich bezighouden met de klantwensen, het samenstellen van de oplossing en de klanten aansluiten. De partner heeft bij ons het klanteigendom. Wij zijn er namelijk niet op ingericht om klanten te bedienen. Daarom zijn we niet bedreigend voor de partner.”

“In de telecomindustrie heb je van oudsher veel partijen die alles zelf willen doen. Wij denken dat je beter vanuit partnerships zaken op kunt bouwen”, zegt Dobbenga. “Natuurlijk kun je, wanneer je als telecompartij lijnen aan wilt bieden, zelf op KPN of Wholesale-partijen afstappen. Maar op een gegeven moment moet je keuzes maken, bepalen waar je goed in bent en de rest in een partnership oppakken.”

Grotere complexiteit
Volgens Rink Dobbenga sluiten de oplossingen van oneCentral aan op de behoeften van het hogere klantensegment, daar waar de complexiteit groter is. “En juist op dat gebied mag je veel van ons verwachten. Voor glasverbindingen en internationale beltarieven kunnen wij kiezen uit drie leveranciers waarmee we interoperabiliteit hebben. Als je daar niet dagelijks mee bezig bent, neem je niet altijd de beste beslissing voor een klant. Door met ons te partneren, kun je dus sneller een mooie oplossing voor je klant opbouwen.”

Het maatwerk heeft ook betrekking op de oplevering van projecten. “Porteren in binnen- en buitenland kunnen we stapsgewijs doorvoeren. Daarbij wachten we in het porteerproces op een seintje van de partner voordat we omzetten zodat de klant te allen tijde bereikbaar is. De partner heeft de regie. Het is slechts een praktijkvoorbeeld, maar de loso e erachter is dat je samen voor de beste oplossing voor de klant gaat. Die regie heb je niet als je bij een storing een van de grote landelijke providers moet bellen. Wij zijn beter bereikbaar en transparanter daarin”, zegt Dobbenga.

Service
Mooie bijkomstigheid is dat oneCentral business partners tevens helpt om de eerste- en tweede lijns service goed in te vullen. Savelbergh: “Via onze portal kan proactief service worden verleend. Bepaalde stappen brengen je naar de bron van het probleem. Zo kunnen wij de partner informeren over een probleem nog voor een klant er last van heeft. Support bij storingen is een ongekend hoge kostenpost, dat realiseert men zich niet altijd. Als je storingen kunt voorkomen of downtime kunt verkorten, scheelt dat een hoop tijd en ook frustratie bij de klant.”

Volgende stap oneCentral
Naast Private Hosted is oneCentral momenteel bezig met een Shared Hosted Voice-platform, maar ook met online werkplekken. De volgende stap is het neerzetten van een generiek platform voor een gecombineerde IT-oplossing waar ook voice inzit. “Voice geïntegreerd in de online werkplek en videoconferencing”, verduidelijkt Savelbergh. “Die producten zijn er in de basis wel, maar het zijn nog allemaal eilandjes, net zoals mobiel dat nog is. Die mobiele spraak moet een extensie op je PBX zijn. Als we al die zaken integreren, kunnen we ons modulair maatwerkaanbod nog verder verbreden en samen met onze partners forse stappen maken.”

Ook Partner worden? Meer informatie vind je op https://onecentral.nl/partners/

TBM 

 

Met modulair maatwerk van oneCentral zetten MSP’s de volgende stap

By | Actueel | No Comments

Met modulair maatwerk van oneCentral zetten Managed Service Providers de volgende stap

Steeds meer MSP’s (Managed Service Providers) kiezen voor een telecom- of UC-systeem dat volledig voor hen op maat is ontworpen, in tegenstelling tot de kant-en-klare systemen die vaak in beton lijken te zijn gegoten. Waar een dichtgetimmerd kant-en-klaarpakket nu eenmaal is wat het is, biedt oneCentral juist modulair maatwerk aan de Managed Service Providers: een product dat de afnemer helemaal naar behoefte kan vormen en kneden. Het maatwerk is zo ontwikkeld dat de controle volledig bij de partner ligt. Die weet waar de data staat, kan via de speciale oneCentral-portal alle systemen tot in de puntjes beheren en bepaalt precies hoe de uiteindelijke oplossing eruit komt te zien. Zij treden enkel op als provider, zodat de eindgebruiker of klant profiteert van maximale flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden.

oneCentral helpt Managed Service Providers de volgende stap te zetten

Het oude spreekwoord ‘uw wens is mijn bevel’ vormt de perfecte productomschrijving. Wil de klant een PBX-systeem zonder hardware op locatie? Prima, dan zet oneCentral een passend Cloud-systeem op. Of wil hij een oplossing die perfect op de grootte van zijn bedrijf aansluit? Met de virtual appliances van oneCentral voor bijvoorbeeld 3CX-, Avaya- en Unify PBX-systemen of Skype voor Bedrijven krijgen zij dat voor elkaar. Kortom: oneCentral levert slimme, modulaire systemen waarmee Managed Service Providers effectief de volgende stap kunnen zetten.

Een platform met mogelijkheden
oneCentral biedt een betrouwbaar telefonie-platform, compleet met Cloud-technologie en geheel op basis van open standaarden. Het platform maakt weer deel uit van het bredere communicatieplatform, dat zij specifiek hebben verdeeld over verschillende datacenters om zo redundantie te waarborgen. Het resultaat: een solide systeem dat perfect als telefonische basis voor de volgende partij in de keten kan dienen. Het platform is verder gecertificeerd voor Unify, Mitel, NEC en 3CX. Ook Skype voor Bedrijven wordt ondersteund, aangezien dat steed smeer aan populariteit wint. Een mooi voorbeeld hier is de samenwerking tussen de Skype for Business-omgeving van Microsoft en de Unify OpenScape Business S systemen. Hier worden beide werelden naadloos gekoppeld zonder verlies van features. De partners kunnen op dit platform snel en eenvoudig een volwaardig hosted communicatiesysteem opstellen – desgewenst met een private cloud, mocht de klant dat willen.

Veelzijdigheid, veiligheid, verbondenheid
oneCentral is verbonden met meerdere netwerkaanbieders, wat zo zijn voordelen heeft. Zo kunnen zij door heel Nederland glasvezelverbindingen en ADSL/VDSL-breedbandlijnen aanbieden. De reikwijdte van oneCentral houdt niet op bij de Nederlandse grens: ze beschikken namelijk ook over koppelingen met grote Europese datacentra. Hun partners kunnen zo hun eigen diensten uitbreiden met de nationale en internationale diensten – en het geheel vervolgens als een totaalpakket aan hun eigen klanten aanbieden. Ook op technisch en organisatorisch vlak weet oneCentral wat het doet. Het solide netwerk komt in het datacentra direct bij de oneCentral-switches binnen. Daardoor leggen de gesprekken een zo kort mogelijke route af. Verder heeft oneCentral helder zicht op de gehele keten. Mocht bijvoorbeeld blijken dat er ergens in het geheel iets niet volgens de verwachtingen verloopt, zal oneCentral meteen nader onderzoek doen en desnoods ingrijpen. Dat geeft de partners en klanten een veilig gevoel.

Slimmere vaste en mobiele telefonie
Waar vroeger traditionele analoge lijnen of ISDN-systemen nog de boventoon voerden, wordt er tegenwoordig veelal met de digitale variant gewerkt: voicetrunks. Daarvoor hoeft er geen nieuwe infrastructuur te worden aangelegd, waardoor deze oplossing ideaal is voor klanten die al over een internet- en IP/ VPN-verbinding beschikken, maar daar meer uit willen halen. Wie verschillende communicatiesystemen tot één omgeving bundelt, profiteert daarnaast van eenvoudiger beheer en lagere kosten. Het maakt daarbij niet uit of de klant de voicetrunks op zijn eigen locatie wil gebruiken of een communicatiesysteem in een van de oneCentral-datacenters wil toevoegen. oneCentral kan met beide mogelijkheden aan de slag en levert de voicetrunks compleet met de bijbehorende nummerplannen. Ook voor mobiele telefonie kan oneCentral een flexibele oplossing aanbieden. Een geïntegreerde oplossing van vast en mobiel waarbij het mobiele toestel een extensie op de PBX wordt, met daarbij de functionaliteit van een vast toestel.

Hosting zonder afhankelijkheid
Wil de klant met een private cloudsysteem aan de slag? Dan is vaak centrale hosting van de applicatie in een virtuele omgeving van oneCentral een zeer geschikte oplossing. oneCentral beschikt over omvangrijke middelen om zo’n systeem te ondersteunen en kan alles op korte termijn voor de klant regelen. Zo komt de klant snel over een écht flexibel systeem te beschikken. In overleg met de klant richt oneCentral de applicatie in en draagt het beheer vervolgens over. De partner kan de omgeving vervolgens naar wens aanpassen en inrichten. Hij krijgt centrale inloggegevens, met toegang tot de onderliggende klantsystemen. Zijn eigen dienstverlening kan daardoor zelfstandig functioneren. De partner behoudt de controle, terwijl hij zijn eigen klanten bedient met oneCentral diensten en hardware.

Wil jij ook Managed Service Provider worden?
Managed Service Providers die meer willen weten over het modulaire maatwerk van oneCentral, kunnen contact opnemen met Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral. Over de samenwerking met partners zegt Rink: “oneCentral respecteert de bestaande klantrelaties van haar partners. Wij voorzien hen van stabiele telefoniecomponenten, zodat zij met hun eigen expertise op het gebied van telecommunicatieoplossingen de klant een totaalpakket kunnen bieden. oneCentral host bijvoorbeeld wel een shared hosted PBX van haar partners, maar is zelf niet actief op het gebied van PBX-diensten voor de eindgebruiker. Het uitgangspunt van oneCentral is dat we de gewenste oplossing in samenspraak opbouwen, terwijl de partner het klanteigendom behoudt. De partner richt de oplossing vervolgens zelf in met de specificaties die voor de gewenste telefonietoepassing noodzakelijk zijn. Via ons concept heeft hij dus zelf de expertise en controle over de meerwaarde van de oplossing voor zijn bedrijf. Een groot pluspunt is dat deze diensten steeds meer op basis van pay-per-use werken. Ze zijn schaalbaar en daarmee uitermate flexibel. Ik ben ervan overtuigd dat het modulaire oneCentral-model voor steeds meer MSP’s zo goed werkt omdat zij hun klanten er een efficiënt totaalpakket mee kunnen bieden. Nu de integratie van telefonie en UC met andere applicaties als ERP en CRM steeds meer een harde eis wordt, biedt juist ons model de meerwaarde en slagkracht waar Managed Service Providers naar op zoek zijn.”

TBM 8
Fotografie: Karen Steenwinkel