Vijf voordelen van oneCentral AirMX

By | Geen categorie | No Comments

De tijd dat werknemers alleen tijdens bepaalde uren op kantoor bereikbaar willen zijn, ligt allang achter ons. Bellen moet overal kunnen, zowel vast als mobiel. De gebruiksvriendelijke oplossing Air MX van oneCentral maakt dat mogelijk.

De markt wordt overstroomd met telefonie-oplossingen. Leveranciers beloven vaak gouden bergen, maar in de praktijk blijken oplossingen complex in het gebruik. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een gebruiksvriendelijk systeem ontwikkelde oneCentral de oplossing Air MX. Medewerkers kunnen hun mobiele telefoon gebruiken voor zowel vaste als mobiele telefonie.

oneCentral simkaartSimkaart
Waar andere oplossingen werken met een app op de smartphone, is Air MX ontwikkeld rond het telefonienetwerk zelf. De dienst werkt altijd, onafhankelijk van het gekozen toestel. De gebruiker hoeft slechts de simkaart van oneCentral in het toestel te stoppen om gebruik te maken van alle geavanceerde mogelijkheden. De centrale stuurt oproepen naar zowel vaste als mobiele nummers door naar de mobiele telefoon.
Voordeel van Air MX is dat het werkt met PBX-centrales van verschillende fabrikanten. Het is gecertificeerd voor Unify, maar functioneert ook samen met andere centrales. Een bedrijf is dus niet meer afhankelijk van een specifieke PBX-fabrikant. Mochten er problemen zijn met een PBX, dan is het geen probleem om over te stappen op een ander.

Gebruiksgemak
Air MX maakt van de mobiele telefoon een extensie op de centrale. Hierdoor zijn zaken mogelijk als uitbellen met vaste nummer, zakelijke voicemail, bezetstatus bij collega’s en intern doorschakelen. De dienst werkt bovendien kostenbesparend door het gebruik van een nieuwe abonnementsstructuur.

Voordeel #1
Geen installatie nodig
Air MX werkt via het telefonienetwerk, dus er hoeft niets te worden geïnstalleerd. Het plaatsen van de simkaart is voldoende. Het maakt ook niet uit welk type toestel er wordt gebruikt of welke softwareversie erop staat. De dienst werkt op iedere telefoon, zelfs op een ouderwets ‘dumb phone’.

Handig als je smartphone tijdelijk weg is voor reparatie. Het maakt niet uit of een gesprek binnenkomt op een vast of een mobiel nummer, de verbinding verloopt via het gsm-net. De kwaliteit is daardoor altijd goed. De intelligentie voor het afwikkelen van de gesprekken wordt verzorgd door een combinatie van het oneCentral-platform en de PBX.

Voordeel #2

Beveiliging en filtering
Dankzij Air MX krijgen gebruikers extra mogelijkheden bij het gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Het is standaard mogelijk om advertenties te filteren. Dat komt de snelheid ten goede. Het zorgt ook voor meer veiligheid: in het verleden zijn er wel eens virussen verspreid via malafide advertenties. Ook is het filteren van advertenties goed voor de privacy. Door de dienst verder uit te breiden is bescherming tegen virussen en malware mogelijk. Verder zijn filters een optie. Daarmee kunnen bijvoorbeeld streamingdiensten binnen of buiten werktijden worden beheerd.

Voordeel #3
Behoud eigen PBX
De dienst oneCentral Air MX werkt met PBX-oplossingen van meerdere leveranciers. Er is ondersteuning voor gerenommeerde merken. De mobiele telefoon is onderdeel van de telefooncentrale. De reguliere functionaliteiten van een PBX worden ondersteund. Denk aan het bellen en doorverbinden naar interne telefoonnummers. Er is ondersteuning voor aparte mobiele en vaste nummers waarbij gesprekken naar wens naar de centrale of rechtstreeks naar het mobiele toestel gestuurd kunnen worden. Dit maakt het gescheiden houden van zakelijk en privé een stuk makkelijker. Dit is zelfs instelbaar voor alleen kantoortijden. Ook een functie voor gescheiden voicemail voor privégebruik is mogelijk.

Voordeel #4
Constante doorontwikkeling
Omdat Air MX volledig vanuit het netwerk draait, is oneCentral in staat om continu nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Bedrijven kunnen direct meeliften op de nieuwste technieken. Die zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers. De volgende mogelijkheden komen binnenkort beschikbaar: out-of-office schakeling, gescheiden rapportages voor zakelijk- en privégebruik en internationale mobiele nummers op één simkaart.

Voordeel #5
Flexibel contract
Bedrijven kunnen een flexibel contract afsluiten voor het gebruik van Air MX. De minimale looptijd bedraagt slechts een maand. Hiermee kan de dienst vlot worden bijgesteld om te komen tot een ideale samenstelling. De dienst kan elke maand worden opgezegd. Om onverwachte variabele kosten te vermijden is het mogelijk om een Air MX-standaardabonnement te combineren met een groepsbundel. Ook handig: er komt slechts een factuur, wat administratief overzichtelijk is.

ChannelConnect 1
Tekst: Dirkjan van Ittersum
Beeld: Karen Steenwinkel

‘Never a dull moment’ in de Nederlandse telecom- en ICT-sector

By | Geen categorie | No Comments

Overnames, een toenemende focus op maatwerk en nieuwe (Cloud-)oplossingen die hun intrede doen. De telecom- en ICT-sector is volop in beweging, ziet Nico Dammers van oneCentral.

Dammers is general manager van oneCentral, dat al 20 jaar zakelijke communicatieoplossingen voor resellers levert. Het Haarlemse bedrijf heeft zodoende veel expertise aan boord, bijvoorbeeld als het gaat om het koppelen van lokale telefonie aan Microsofts nieuwe UC-dienst Microsoft Teams. “Dankzij Microsoft Direct Routing is dit sinds kort heel simpel. De Teams-client kan dan worden gebruikt om te bellen en gebeld te worden via de telecomprovider van de klant”, vertelt Dammers.

Nico Dammers, general manager oneCentral

Met Direct Routing is het niet meer nodig om nummers te migreren naar Office 365 of om bijvoorbeeld Skype CCE (Cloud Connector Edition) te implementeren. Er wordt een SIP-trunk gekoppeld aan een Session Border Controller die direct communiceert met Office 365. “Wij zetten volop in op deze dienst, omdat het partijen in staat stelt om écht onafhankelijk te zijn. Ze hoeven niet meer in zee met providers als KPN en T-Mobile, die in principe hun concurrenten zijn.”

Maatwerk en de cloud
Kijkend naar de telecom- en ICT-markt, onderscheidt Dammers een aantal interessante ontwikkelingen. “Allereerst zie je dat de markt langzaam maar zeker afstapt van generieke platformen en kiest voor communicatieoplossingen die op maat gesneden kunnen worden. De one-size-fits-all oplossing maakt plaats voor een combinatie van oplossingen waarmee partijen eigen communicatieoplossingen bouwen.”

“Daarnaast heeft de uitfasering van ISDN (in september 2019, red.) veel voeten in de aarde. Lange tijd was het goedkoper om niets te doen, maar bedrijven moeten nu toch echt op zoek naar een alternatief. VoIP wordt de standaard voor de communicatie-infrastructuur, maar er zijn natuurlijk verschillende manieren om het te implementeren, zoals met een SIP-trunk of Hosted Telefonie-oplossing.”

“Een andere trend is het ‘verclouden’. Van alles on-premise gaan we naar centraal gehoste oplossingen in de Cloud. Voordeel daarvan is betrouwbaarheid, schaalbaarheid en integratie met andere diensten. Dankzij de Cloud is het veel gemakkelijker om vaste en mobiele telefonie te integreren en onderdeel te laten uitmaken van het hele bedrijfstelefonienetwerk.”

OneCentral helpt resellers met de transitie naar de Cloud, iets wat door velen op de lange baan wordt geschoven. “Maar het hoeft helemaal niet complex te zijn. Wij ondersteunen partners en resellers bij de overstap met overzichtelijke all-in appliances van onder andere Unify en Avaya. Door de overgang zo simpel mogelijk te maken, is een Cloud-oplossing voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.” Het bedrijf sorteert alvast voor op de toenemende vraag naar maatwerk door een platform met een modulaire opbouw te bieden. Hierdoor kunnen partners hun eigen maatwerkoplossing bouwen door componenten te kiezen. “Daarnaast opent het de deur voor de implementatie van functionaliteiten zoals rapportages, automatische call recording en transcriptie. Klanten hoeven geen pakketten meer aan te schaffen, maar kunnen de functionaliteiten as-a-service afnemen. Met de inzichten die ze opdoen uit bijvoorbeeld rapportages kunnen ze vervolgens nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.”

Markt in beweging
Dat laatste is geen overbodige luxe, gezien de consolidatie op de markt die dit jaar is ingezet. Zo werd DX Groep BV, de Nederlandse holdingmaatschappij waaronder de Nederlandse provider dean one valt, overgenomen door de Britse telecom- en internetprovider Gamma Communications. Medio 2018 bundelde Within Reach Group, het moederbedrijf van Voiceworks, Summa, Intercity Technology, Xenosite en i4IP, haar krachten met de Duitse UC-specialist Swyx Solutions. “Een heleboel spelers in het kanaal hebben het financieel lastig. Veel partijen gaan samen omdat ze zien dat de markt krimpt. Er wordt steeds meer weggesnoept door de Microsofts van deze wereld.”

Bedrijven die hun businessmodel niet aanpassen, krijgen het daardoor zwaar. Dammers: “Je kunt een gestandaardiseerd, generiek platform aanbieden dat heel goed werkt, maar om de klant écht goed te bedienen, is maatwerk nodig. Klanten hebben de behoefte om snel te kunnen op- en afschalen, willen integratie met hun eigen omgeving en andere pakketten en moeten optimaal kunnen samenwerken met klanten en leveranciers. Flexibiliteit is daarvoor essentieel. Sowieso is samenwerking in de keten belangrijker dan ooit. Daarom zijn we onlangs gestart met de ontwikkeling van een ecosysteem waar partners elkaar van kennis en diensten kunnen voorzien.”

Zelf heeft oneCentral de handen ineengeslagen met het Nijmeegse bedrijf Com1, expert in netwerkbeveiliging. Samen bieden de bedrijven resellers de mogelijkheid om content screening, applicatiefiltering en extra beveiliging aan te bieden bovenop de mobiele diensten die ze verkopen aan eindklanten. De dienst geeft eindgebruikers – de ondernemer – meer grip op hun mobiliteit en laat ze bijvoorbeeld streamingservices als Netflix blokkeren. “Deze manier van waarde toevoegen, met oplossingen waar de klant écht wat aan heeft, is wat ons betreft de manier om de komende jaren succes te boeken in een markt die constant in beweging is.”

TBM 8

Tekst: Marco Mekenkamp
Beeld: Karen Steenwinkel

 

Lagere drempel voor bellen naar Teams

By | Geen categorie | No Comments

oneCentral en Trends ICT Groep implementeren Microsoft Direct Routing

Bedrijven met Skype for Business weten hoe lastig het is om vanuit Microsoft te bellen met het publieke telefonienetwerk. Microsoft biedt nu uitkomst met Direct Routing voor zijn UC-platform Teams. oneCentral en Trends ICT Groep kunnen de oplossing implementeren voor klanten. Toch is waakzaamheid volgens beide bedrijven geboden.

 

Microsoft worstelt al tijden met de koppeling van Office 365 en zijn UC-diensten aan traditionele telefonie. Het was en is wel mogelijk, zij het met complexe omwegen. Microsoft Direct Routing is nieuw en koppelt het publieke telefoonnetwerk aan Microsoft Teams. Deze nieuwe UC-dienst van Microsoft is de opvolger van Skype for Business. Direct Routing maakt het voor bedrijven nu veel makkelijker om medewerkers te laten bellen vanuit Teams. Een belangrijk voordeel is tevens dat eindklanten hun bestaande telefoonnummers behouden en toch kunnen bellen en gebeld kunnen worden via Teams.

Jan-Willem Van der Meij van oneCentral over Microsoft Direct Routing

Jan-Willem Van der Meij, technisch manager oneCentral

Heel belangrijk aan Direct Routing is dat bedrijven hun bestaande telefonie-oplossingen in stand houden en ‘droog oefenen’, zo vindt technisch manager Jan-Willem van der Meij van oneCentral. Het bedrijf uit Haarlem heeft Microsoft Direct Routing geïmplementeerd op zijn communicatieplatform en biedt de dienst aan partners. Op hun beurt kunnen zij ermee aan de slag bij klanten. Jan-Willem van der Meij legt de werking in een notendop uit. “Simpel gezegd is er nu een beheerde SIP-koppeling van het platform van oneCentral met de Office 365-gateway van klanten. Met Microsoft Direct Routing zijn onze partners in staat hun klanten te laten kiezen om telefonie te koppelen aan Teams in Office 365. Dat kan in z’n geheel of ze kunnen het gefaseerd in een hybride omgeving doen. Dat is het grote voordeel want bedrijven overzien soms niet de impact van UC voor de organisatie. Niet alle medewerkers hebben immers behoefte aan bellen via Teams.”

Hybride omgeving
oneCentral biedt telefonie- en communicatiediensten op zijn platform via partners aan zakelijke klanten. Het gaat om gecertificeerde oplossingen van grote merken zoals Unify, Avaya, Cisco, 3CX en nu dus ook van Microsoft. Een van oneCentral’s partners is Trends ICT Groep waar senior accountmanager Reinier Gunter erg te spreken is over de oplossing van Microsoft. “De gefaseerde invoering is heel belangrijk voor onze klanten. Zo hebben ze tijd om er aan te wennen en kunnen ze beoordelen voor welke afdelingen het relevant is om te bellen vanuit Teams”, aldus Gunter. “Het platform werkt goed maar klanten willen hun medewerkers geleidelijk omzetten. Dat kan in een hybride omgeving. Daar zit de markt op te wachten.”

Klanten zijn op deze manier volgens Gunter zelf in controle over hoe ze de migratie willen uitvoeren. “Big-bangscenario’s kunnen vervelend zijn. Sommige medewerkers willen niet vanuit een softclient bellen maar ze willen communiceren via een vast toestel, mobiel of zelfs DECT. Het gaat om de samenwerking tussen de traditionele en de nieuwe wereld. Klanten kunnen zelfs terug als ze niet tevreden zijn. Dat ze kunnen kiezen maakt Microsoft Direct Routing een krachtig product.”

Reinier Gunter, Senior accountmanager Trends ICT over Microsoft Direct Routing

Koppeling met PBX
Van der Meij en Gunter benoemen herhaaldelijk de term PBX omdat deze nog steeds veel functionaliteit biedt die klanten gebruiken. Of die PBX nou on-premise staat of virtueel bij oneCentral wordt gehost, maakt niet uit. “Veel bedrijven willen nog gebruikmaken van de voordelen van de features op hun PBX waar medewerkers gewend mee zijn te werken. En eerlijk is eerlijk, PBX’en hebben veel features die Teams nog niet kan bieden”, zegt Gunter. “Oproepen overnemen, diverse callcenterfeatures, DECT-opties. Uit ervaring weten we ook dat veel mensen hun vaste toestel niet willen missen. In het dagelijks gebruik vinden medewerkers het heel normaal om een toestel van een collega over te nemen. Ze zien het als een service naar hun klanten. Dat soort features biedt een PBX. Maar dit zijn typisch functies waar klanten niet om vragen bij aanschaf. Om te voorkomen dat projecten mislukken, is de combinatie van Teams met een PBX heel belangrijk. Zo presenteren we dat aan klanten.”

Trends ICT groep is al vele jaren partner van oneCentral en gebruikt diens platform voor networking, routing, switching, telefonie, mobiel, IT-werkplekken en andere applicaties voor klanten. “Het platform van oneCentral is een dusdanig mooi en veelomvattend product dat het voor ons ‘leading’ is richting klanten”, zegt Gunter. “Teams en alle features van Microsoft zijn daar onderdeel van middels intelligente koppelingen naar het platform. Het platform biedt veel toegevoegde waarde voor klanten zoals het monitoren van types klanten, devices en softclients en zelfs presence-informatie. We hebben zo een breed palet voor klanten die vooral willen communiceren met hun klanten en hun medewerkers effectiever willen maken. Daar gaat het ons om.”

 

ChannelConnect 7

Tekst: Rene Frederick
Beeld Jan-Willem: Karen Steenwinkel

6 vragen over Microsoft Direct Routing van oneCentral

By | Geen categorie | No Comments

oneCentral, provider van zakelijke communicatie-oplossingen, biedt sinds kort Microsoft Direct Routing aan zijn partners aan. Zes vragen aan Jan-Willem van der Meij, technisch manager bij oneCentral, over het hoe en waarom van deze dienst. 

Jan-Willem van der Meij, technisch manager oneCentral over Microsoft Direct Routing.

Jan-Willem van der Meij, technisch manager oneCentral

Wat is Microsoft Direct Routing?
Met Microsoft Direct Routing wordt de nieuwste UC-dienst van Microsoft, Microsoft Teams, gekoppeld aan het traditionele telefoonnetwerk. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om bestaande telefoonnummers te koppelen aan de Teams-clients van de werknemers. Jan-Willem van der Meij: “Technisch gezien, is het een door oneCentral beheerde SIP-koppeling met een Audiocodes gateway functie naar de Office 365-omgeving van de klant. Microsoft Direct Routing maakt het mogelijk om lokale telefonie te koppelen aan Teams in Office 365 en zo een hybride omgeving te creëren. De Teams-client kan dan worden gebruikt om te bellen en gebeld te worden via de telecomprovider van de klant.” Het is met Direct Routing niet meer nodig om nummers of nummerblokken te migreren naar Office 365 of om bijvoorbeeld Skype CCE (Cloud Connector Edition) te implementeren. Er wordt een SIP-trunk gekoppeld aan een Session Border Controller die direct communiceert met Office 365.

Waarom biedt oneCentral deze dienst aan?
“Microsoft heeft door de jaren heen steeds aan deze dienstverlening gesleuteld. De ene keer kon je wel als provider rechtstreeks koppelen, de andere keer weer niet. De afgelopen jaren was dit in Skype for Business alleen op een heel omslachtige manier mogelijk. Met de nieuwe Microsoft Teams-omgeving is er functionaliteit toegevoegd waardoor andere innovatieve operators zoals oneCentral weer makkelijker de koppeling kunnen maken en toegevoegde waarde kunnen leveren. Nu kun je direct in Office 365 een koppeling maken met ons platform.”

Op welke wijze past Direct Routing in het portfolio van oneCentral?
“Deze dienst past volledig bij ons omdat wij onze innovatieve telefoniediensten platformonafhankelijk aanbieden aan onze partners. Wij bieden gecertificeerde oplossingen aan voor de telefonieplatformen van alle grote merken, zoals Unify, Avaya, Cisco, 3CX en nu dus ook van Microsoft. Bovendien denken wij hiermee een breder partnerkanaal aan te boren. Microsoft-diensten worden zeer regelmatig aangeboden door business partners die voice niet of nauwelijks in het portfolio hebben. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat die Microsoft-partners ook onafhankelijk van de grote telecomproviders kunnen opereren. Denk hierbij aan KPN en Vodafone die zelf ook veel uitgebreide Microsoft-diensten aanbieden en dus een grote concurrent zijn voor Microsoft-partners. Je kunt dus als Microsoft-specialist beter met oneCentral samenwerken dan met je grootste concurrent.”

Voor welke business partners is deze dienst interessant?
“Voor alle business partners die Microsoft-dienstverlening in hun portfolio hebben; partijen die zich op werkplekbeheer richten en de complete Office-omgeving ondersteunen voor hun klanten. Het traditionele telecomkanaal levert meestal al koppelingen met Skype en Teams via de PBX. Maar deze dienst is vooral interessant voor partners die nooit met de PBX te maken gehad hebben. Zij kunnen naast de automatisering dankzij oneCentral nu veel makkelijker telefonie erbij aanbieden. Een interessante extra inkomstenbron.”

Welk probleem lost deze dienst voor een eindklant op?
Dankzij Microsoft Direct Routing kan de eindklant zijn ‘normale’ telefoonnummer behouden en toch via Teams of Skype bellen. De dienst maakt het dus mogelijk om de Microsoft Office-omgeving op de desktop te verbinden met de traditionele telefonieomgeving.

Jan-Willem van der Meij: “Deze hele ontwikkeling is gestart in de grootzakelijke markt, bestemd voor multinationals die op één platform intern kunnen communiceren. Skype for Business was al veel meer gericht op externe communicatie. Wat je nu ziet, is dat de oplossingen multiplatform worden: er zijn nu ook chat-, WhatsApp- en Social Media-koppelingen mogelijk. Het Microsoft Teams-platform an sich heeft zijn waarde voor bedrijven, en wordt door zijn veelzijdigheid ook steeds interessanter voor het MKB. Dan is het de vraag of
een bedrijf nog een aparte telefonieomgeving nodig heeft. Voor het ene bedrijf is dit logisch, voor het andere niet. Of een eindklant nu kiest voor Microsoft-only of voor een koppeling met een Avaya of Unify; oneCentral ondersteunt dat hele pakket. Wij kunnen dus ook helpen
om die beslissing te nemen en te kijken wat het meest efficiënt is. Doordat wij wereldwijd, maar ook vooral in Europa alle nummers kunnen overnemen, kunnen we voor bedrijven die internationaal werken met meerdere vestigingen in één keer die hele omgeving aanbieden en alle communicatie overal op dezelfde manier inrichten. Zo bevorder je de bereikbaarheid van de juiste personen en daarmee de tevredenheid van niet alleen de collega’s onderling maar ook hun klanten.”

Waarmee onderscheidt oneCentral zich van andere providers?
“Doordat wij een klein, flexibel bedrijf zijn, zijn wij veel beter in staat om vervelende zaken als nummerplannen in deze oplossing te integreren. Dat is voor veel bedrijven erg lastig. Wij zijn dermate ingericht dat wij heel makkelijk enkele nummers uit honderd blokken kunnen routeren, internationale nummers kunnen koppelen en eventueel premium of gratis nummers kunnen koppelen. Wat ons onderscheidt, is dat wij heel snel specifieke problemen kunnen tackelen. Omdat het migratiepad van Skype naar Teams geen big bang is, maar een geleidelijke overgang, zijn wij in staat om ook de telefonieomgeving in diezelfde stap mee te laten bewegen. Dat klinkt eenvoudig, maar zeker voor de grote providers is dat moeilijk om los te trekken. Met onze omgeving kunnen we dat prima ondersteunen.”

“Daarnaast hebben wij in ons netwerk diverse fail-overs en schakelingen. Dus, wij routeren automatisch naar een alternatief nummer op het moment dat we een gesprek niet kunnen afleveren. Dit alternatieve telefoonnummer kan de klant zelf opgeven. Werkt de hele omgeving niet, dan sturen wij e-mails met de oproepen die niet gelukt zijn. Die krijgen klanten automatisch in hun e-mail binnen. Dit is maar een van de voorbeelden hoe ver oneCentral gaat in haar oplossing om bedrijfszekerheid en bereikbaarheid te garanderen. ”

Ben je business partner of system integrator en wil je met eigen ogen zien hoe Direct Routing van oneCentral werkt? Maak dan een afspraak via oneCentral.nl.

TBM 7

Tekst: Lisette Biesenbeek
Beeld: Karen Steenwinkel

oneCentral en Com1 bieden resellers toegevoegde waarde op mobiele datadiensten

By | Geen categorie | No Comments

Nico Dammers, General Manager oneCentral

CONTENT SCREENING, APPLICATIEFILTERING EN EXTRA SECURITY NU OOK MOBIEL

oneCentral en Com1 bieden resellers toegevoegde waarde op mobiele datadiensten

oneCentral en Com1 bieden resellers dit najaar de mogelijkheid om content screening, applicatiefiltering en extra beveiliging aan te bieden bovenop de mobiele diensten die ze verkopen aan eindklanten. Die innovatie is een bundeling van de expertises van beide aanbieders. “In IT-applicaties zie je dergelijke samenwerkingen al, maar in infrastructuur en connectiviteit is dit uniek”, zegt directeur Bert van Capelle van Com1 tegen ChannelConnect.

Com1 is expert in high-end networking en netwerk- beveiliging en beheert en implementeert grootschalige kritische netwerkomgevingen voor klanten. Het Nijmeegse bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de transmissie van beelden en het managen en monitoren van de regie in de Formule 1. Ook verzorgt Com1 de broadcast- netwerken en internationale verbindingen voor televisiebedrijven. Het bedrijf heeft een lange relatie met oneCentral dat een communicatieplatform heeft ontwikkeld waarmee partners telefonie, slimme UC-diensten en verbindingen kunnen wederverkopen aan zakelijke klanten.

Awareness

Die samenwerking is afgelopen maanden uitgebreid toen oneCentral koos voor T-Mobile als provider van zijn mobiele telefonie- en datadiensten. General manager Nico Dammers van oneCentral en directeur Bert van Capelle van Com1 zagen direct kansen voor nieuwe diensten en sindsdien is hard gewerkt aan nieuwe beveiligde mobiele datadiensten. Deze draaien op basis van de simkaarten van oneCentral en stellen diens resellers en partners in staat het beheer en de beveiliging van mobiel dataverkeer van eindklanten aan te bieden als dienst. Dat alles in de cloud.

Met de nieuwe diensten kunnen bedrijven de regels en policies voor het gebruik van mobiele data door medewerkers gedetailleerd tot op applicatieniveau vastleggen, managen en dus beveiligen. Van Capelle heeft hoge verwachtingen van de propositie. “De awareness rond mobiele security groeit snel”, stelt hij. “Des te ‘lager’ in de infrastructuur je maatregelen bouwt, des te eenvoudiger het voor eindklanten is om te managen. Bedreigingen die überhaupt niet op het bedrijfsnetwerk of een mobiele terminal komen, hoef je namelijk ook niet te beveiligen op de apparatuur.”

‘Bedrijven selecteren welke mobiele apps medewerkers mogen gebruiken’

Com1 gaat dus haar kennis van next generation firewalls en security ook inzetten voor de dienstverlening die oneCentral aan partners aanbiedt. “We overlappen niet”, zegt Van Capelle die spreekt van een win-winsituatie. “Houd je bij je kennisdomein en breng die kennis bijeen. We doen dat in een open constructie en weten precies wat de ander doet, hoe de relaties met partners zijn en hoe de pricing in elkaar zit. Deze vorm van samenwerken zie je al op applicatiegebied maar is uniek in infrastructuur en connectiviteit.”

Niet in pakketten kijken

Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om Deep Packet Inspection (DPI) waarvoor de overheid expliciete regelgeving heeft. De eindklant geeft zelf aan welke beperkende maatregelen op diens verbindingen worden genomen. “Klanten gebruiken hiervoor het dashboard dat oneCentral beschikbaar stelt via de portal van zijn resellers”, legt Van Capelle uit. “Bedrijven kunnen dan zelf selecteren welke mobiele apps, applicaties of datadiensten hun individuele medewerkers wel en niet mogen gebruiken binnen hun mobiele data-abonnementen. Ze kunnen dat zelfs instellen op specifieke dagen of tijden. Dat is prettig want iedereen snapt dat het ongewenst is als medewerkers naar porno- en terrorismesites gaan maar wat doe je met streaming, games of sociale media. Het bedrijf bepaalt want het zijn volledig open netwerkverbindingen. Op bedrijfsnetwerken is dat al mogelijk en nu kan het dus ook voor mobiele abonnementen. Essentieel is het zeer hoge detailniveau waarmee klanten de applicaties en diensten aan en uit kunnen zetten.”

Drie categorieën

De diensten zullen worden uitgerold in drie categorieën: content screening, applicatiefiltering en extra beveiliging die resellers pragmatisch en naar wens kunnen aanbieden. Directeur Nico Dammers van oneCentral heeft de lead in de relaties met partners en voorziet veel enthousiasme. “Op zich kunnen bedrijven elders wel een Private APN afnemen zodat de mobiele toestellen onderdeel zijn van het bedrijfsnetwerk maar dat is erg kostbaar. Wij bieden dat nu in de cloud met een eenvoudig dashboard. Clouddiensten als deze zijn voor resellers aantrekkelijk om te verkopen omdat ze die op basis van pay per use kunnen afnemen en factureren. Ze kunnen eindklanten een paar euro per sim per maand rekenen of alles in een bundel stoppen. Dat mogen ze zelf bepalen”, zegt Dammers. “En het scheelt partners ontzettend veel beheerlasten. Voorheen zouden we dit on premise voor hun klanten doen maar nu kunnen ze het gehele beheer van alle simkaarten van alle klanten zelf regelen. Elke reseller zou deze mogelijkheid moeten willen hebben.”

Netflix uitzetten

Voor oneCentral bevestigen dit type toegevoegde-waardediensten volgens Dammers de plaats die het bedrijf wil innemen in de markt. De tijd is nu rijp voor mobiele security als deze omdat het gebruik van smartphones zo snel groeit en omdat hun impact op de organisatie volgens hem groot is. “De acceptatie van een dienst als deze zou twee jaar geleden veel minder zijn. Maar mobiliteit begint onbeheersbaar te worden”, zegt Dammers. “We waren al slim met telefonieschakelingen, nu worden we ook slim met mobiele data. We helpen resellers die bedrijven die echt toegevoegde waarde willen bieden. Een groot deel van de markt concurreert nog steeds op aantallen en prijs maar wij denken dat resellers moeten inzetten op hoe ze bedrijven ondersteunen in hun bedrijfsprocessen. Als je een ondernemer vraagt: hoeveel wil je betalen voor het ‘Youtuben’ of ‘Netflixen’ door je medewerker, dan is het antwoord nul euro. Nu kunnen ze dat gewoon uitzetten. Deze diensten zijn niet alleen bandbreedtevreters, ze hakken in op de productiviteit. Mobiel wordt een steeds groter onderdeel van de werkplek en dus is dit relevant. Ondernemers vragen om meer grip op mobiliteit en sociale media in hun bedrijf. Daarom worden ondernemers hier enthousiast van.”

Tekst: René Frederick

ChannelConnect 

Lancering oneCentral Air MX

By | Innovatie | No Comments

De 5 grote voordelen van VAMO van oneCentral

Nu de moderne werknemer niet meer altijd op kantoor zit, maar ook vanuit huis en onderweg werkt, volstaan de standaard interne telefonienetwerken niet meer. Bedrijven zijn op zoek naar een communicatieoplossing waarmee iedereen, van baliemedewerker tot thuiswerker, snel met de juiste persoon in contact komt. Air MX van oneCentral maakt van deze wens realiteit. De dienst is volledig voorbereid op een overtuigende combinatie van gebruiksgemak, flexibiliteit en zichtbaarheid.

oneCentral heeft met Air MX een unieke Vast-Mobiel-integratie ontwikkeld. Hierbij wordt de mobiele telefoon gekoppeld als een directe vaste extensie op de telefooncentrale. Lees hier de 5 grote voordelen van VAMO van oneCentral.

Zakelijk mobiel abonnement van oneCentral

Voordeel #1
Geen installatie 

Air MX is een oplossing die vanuit het telefonienetwerk is opgebouwd. Het voordeel is dat er naast de simkaart niks geïnstalleerd hoeft te worden, het verder niet uitmaakt wat voor type toestel gebruikt wordt en welke softwareversie op de telefoon staat. Deze VAMO-dienst werkt op alle mobiele telefoons. De intelligentie wordt verzorgd door de combinatie van het oneCentral-platform en de PBX. De werking van het toestel blijft ook onveranderd en omdat de gesprekken via het GSM-netwerk lopen, is kwaliteit gewaarborgd.

Voordeel #2
Beveiliging en filtering

Air MX biedt extra mogelijkheden op de toegang tot internet op het mobiele toestel. Standaard kunnen advertenties gefilterd worden, wat de snelheid en veiligheid ten goede komt. Deze dienst is verder uit te breiden. Zo is een additionele beveiliging tegen virussen
en malware mogelijk, maar kunnen ook extra filters geactiveerd worden waarmee bijvoorbeeld streaming diensten binnen of buiten werktijden beheerd worden.

Voordeel #3
Eigen PBX

oneCentral Air MX ondersteunt de koppeling met meerdere PBX-oplossingen en breidt deze nog verder uit. De dienst is hiermee onafhankelijk en biedt ondersteuning voor gerenommeerde merken. Wereldwijd is oneCentral als een van de eerste met deze oplossing door Unify gecertificeerd. De mobiele telefoon is dankzij deze oneCentral-oplossing onderdeel van de telefooncentrale. De functionaliteiten van de PBX, waaronder het kunnen bellen en doorverbinden naar interne telefoonnummers, worden ondersteund.

Voordeel #4
Constante doorontwikkeling

Mede omdat de dienst geheel vanuit het netwerk draait, is oneCentral in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen die voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Mogelijkheden die spoedig beschikbaar komen zijn onder andere; out-of-office schakeling, gescheiden rapportage zakelijk- en privé gebruik en internationale mobiele nummers op één simkaart.

Voordeel #5
Flexibel contract

oneCentral Air MX kent flexibele contractvoorwaarden vanaf minimaal één maand. De klant heeft de vrijheid om de dienst elke maand op te zeggen.

 

oneCentral Air MX vs. Traditioneel VaMo

 

oneCentral Air MX

Traditioneel VaMo

Op basis van de simkaart.

Op basis van app op telefoon.

Werkt op alle telefoons.

Werkt optimaal op smartphones.

Onafhankelijke PBX-koppeling.

Gelimiteerd tot platform van provider.

Directe PBX-integratie en -functionaliteit.

PBX-integratie en -functionaliteit via app.

Gesprekken lopen via GSM.

Gesprekken lopen via Data.

Beheerd mobiel internet.

Onbeheerd mobiel internet.

Flexibele looptijd contract: minimaal 1 maand.

Looptijd minimaal 12 maanden.

Wil je meer informatie? Bel oneCentral op 088- 111 8 111 of mail je vraag naar sales@onecentral.nl

Sef Heldens
TBM 6 2018

 

oneCentral en Cloud Avenue helpen gezamenlijk bedrijven naar communicatie in de cloud

By | Geen categorie | No Comments

Haarlem, juni 2018

oneCentral en Cloud Avenue helpen gezamenlijk bedrijven naar communicatie in de cloud
oneCentral gaat samenwerken met Cloud Avenue om de communicatie van klanten en opdrachtgevers in Nederland en België verder te verbeteren. Doelen zijn het zo efficiënt mogelijk inrichten van de communicatiebehoefte van bedrijven, het realiseren van kostenbesparingen op verkeerskosten van klanten en de migratie van ISDN naar SIP voor bedrijven te versnellen. Geavanceerde IP-PBX-systemen van leveranciers zoals Avaya staan aan de basis van de samenwerking.

oneCentral en Cloud Avenue zullen binnen de samenwerking ieder hun specialismes aan zakelijke klanten aanbieden. Cloud Avenue zal als system integrator het aanspreekpunt voor de klant zijn. Voor eindgebruikers ontstaat zo een compleet end-to-end aanbod van infrastructuurdiensten tot kantoor- en desktopoplossingen. Klanten profiteren van advisering over innovatieve communicatiemogelijkheden tot de implementatie van hoogwaardige technische oplossingen.

Communicatie in de cloud
De samenwerking is sterk gericht op communicatie met technologie in de cloud. In de ogen van directeur Nico Dammers van oneCentral is het immers niet meer de vraag óf bedrijven zullen migreren naar de cloud maar wanneer. “Vanuit oneCentral ontwikkelen we al jaren krachtige maatwerk cloud concepten met zeer hoge beschikbaarheid en tegen concurrerende tarieven. De samenwerking met Cloud Avenue past dus heel goed in onze strategie”, aldus Dammers. “Daarnaast is het een signaal dat ons concept ook aanslaat op de Belgische markt.”

Oplossingen Avaya
Als specialist in Unified Communications (UC) helpt Cloud Avenue eveneens bedrijven bij hun migratie naar de cloud. Het Nederlandse bedrijf biedt onder andere Voice over IP (VoIP), chat en mobiele integratie, call center-oplossingen en integratie met collaboratietools op basis van communicatiediensten van de big five, namelijk Microsoft, HP, Cisco, Avaya en Mitel. “Bij de keuze van oneCentral als provider zijn de internationale mogelijkheden voor Cloud Avenue doorslaggevend”, zegt managing partner Wiecher Akkerman van Cloud Avenue. “De activiteiten van Cloud Avenue zijn onderdeel van de Uptime groep en beperken zich namelijk niet alleen tot Nederland.”

De oplossingen van Avaya staan centraal in de samenwerking met oneCentral. Beide bedrijven beschikken over gespecialiseerde kennis van Avaya om de overgang van traditionele communicatie naar de cloud in goede banen te leiden voor bedrijven.

OLogo oneCentralver oneCentral B.V.
oneCentral B.V. uit Haarlem biedt communicatiediensten om bedrijven en resellers te helpen met optimale bereikbaarheid. De diensten worden aangeboden als modulair maatwerk op het zelf ontwikkelde communicatieplatform. Ook werkt oneCentral met technologie van vooraanstaande leveranciers zoals Avaya, Unify, Cisco en Microsoft.


Logo CloudAvenueOver Cloud Avenue B.V.
Cloud Avenue maakt deel uit van de Cronos groep, actief in Nederland en België en is gespecialiseerd in Unified Communications (UC) op basis van Voice over IP (VoIP), chat en mobiele integratie, call center-oplossingen en integratie collaboratietools van onder andere Avaya, Mitel, Unify, Microsoft en Cisco.

ChannelConnect

Zo helpt oneCentral resellers eenvoudig naar de Cloud

By | Actueel | No Comments

Als het aan oneCentral ligt, staat niets resellers meer in de weg om de overstap naar de Cloud te maken. Nico Dammers, general manager van het Haarlemse bedrijf, ziet dat wat een aantal jaar geleden onbespreekbaar was, inmiddels gemeengoed is geworden. “Het is niet de vraag of, maar wanneer wordt overgegaan naar de Cloud. Qua betrouwbaarheid, schaalbaarheid en integratie met andere diensten is dit gewoon de norm. Bovendien maakt de Cloud het veel gemakkelijker om vaste en mobiele telefonie te integreren en onderdeel te laten uitmaken van het hele bedrijfstelefonienetwerk.”

OneCentral heeft ruim 20 jaar ervaring met het leveren van zakelijke communicatieoplossingen voor resellers. De laatste jaren is de focus van fysieke infrastructuren verschoven naar virtualisatie in de Cloud. De transitie wordt door veel bedrijven op de lange baan geschoven. Ze beschouwen de overstap van on-premise naar Cloud als een ogenschijnlijk lastig proces, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, zegt Dammers. “Met de juiste partner, gedegen kennis en tools is het virtualiseren van de bedrijfscommunicatie eenvoudiger dan ooit. Wij helpen partners en resellers bij het maken van de overstap met overzichtelijke all-in appliances van onder andere Unify en Avaya te bieden. Door de overgang zo simpel mogelijk te maken, is een Cloud-oplossing voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.”

Nico Dammers en Rink Dobbenga

Ontzorgen
De provider werkt onder meer samen met ICT- en telecomspeciaalpartners, met wie zij diensten levert aan MKB(plus) klanten zoals Boels en Action. “We opereren in binnen- en buitenland en 100 procent indirect”, vertelt Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral. “We vinden het belangrijk om de rol van het partnerkanaal te respecteren. Daarom richten we ons specifiek op het ontzorgen van de partner, zodat die zich kan focussen op het leveren van passende communicatie-oplossingen voor eindgebruikers.”

Een van de manieren waarop oneCentral de partner ontzorgt, is door het bieden van all-in appliances van onder andere Unify en Avaya. In dit pakket zijn alle eenmalige en maandelijkse kosten zoals nummerporteringen, SIP trunk en voice channels teruggebracht tot een vast bedrag per gebruiker per maand. Het is daarbij ook mogelijk het belverkeer voor een vast bedrag in te kopen. Dobbenga: “Alles wat je nodig hebt voor een soepele transitie in één. De nieuwe omgeving wordt volledig opgebouwd en kun je gedurende dertig dagen testen voordat de on-premise situatie wordt ontmanteld. Dat geeft de rust en zekerheid die eindgebruikers wensen.”

OneCentral ondersteunt partners waar specifieke technische kennis over virtualisatie ontbreekt. “Dankzij onze expertise hoeft een partner geen kennis te hebben over bijvoorbeeld het inregelen van een basisinstallatie op VMware. Wij verzorgen de virtuele serveromgeving waarop de software wordt geïnstalleerd. Partners loggen vervolgens in om gebruikers en alle door hen gewenste features voor hun klanten te configureren.”

“We richten onze processen en dienstverlening zo in dat ze hun werkprocessen niet hoeven aan te passen. Een partner hoeft alleen aan te geven welk product hij gebruikt en wie de gebruikers zijn. Vervolgens zoeken wij daar de juiste module bij. Uiteindelijk is de overstap naar de Cloud slechts een kwestie van één druk op de knop.”

Onderscheidend vermogen
De Cloud is het vertrekpunt voor alle ontwikkelingen die de komende jaren gaan spelen, en daar wil je als reseller natuurlijk optimaal van profiteren, vervolgt Dammers. “Naast de migratie bieden we diverse diensten om de Cloud-omgeving te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan vast-mobielintegratie en de beveiliging van mobiele devices. Dat laatste is essentieel om AVG-compliant te worden én te blijven. Onze oneCentral-simkaart heeft ingebakken APN-instellingen waarmee het internetverkeer via de eigen firewall van het bedrijfsnetwerk kan worden gecontroleerd. Die instellingen zijn niet door een eindgebruiker aan te passen. Ook is er geen aparte smartphone-app nodig, wat bij andere aanbieders vaak het geval is.”

Het platform van oneCentral onderscheidt zich door de modulaire opbouw. “Dat betekent dat partners hun eigen maatwerkoplossing bouwen door componenten te kiezen. In samenspraak kijken we naar de beste propositie voor de eindgebruiker. Ook onderzoeken we nieuwe mogelijkheden, zoals het koppelen van CRM aan de telefonie-omgeving en de mogelijkheid om – ook voor mobiel – automatische call recording en transcriptie te faciliteren.”

Het verschil maken in het partnerkanaal is één van de ambities van oneCentral. Het bedrijf zoekt enerzijds de samenwerking met nieuwe ondernemers die als partner in de telecom- branche actief zijn of willen zijn. “Anderzijds volgen we de ontwikkelingen met betrekking tot vaste en mobiele telefonie op de voet. Ons platform is nu al volledig geïntegreerd met onder meer Skype voor Business, maar daar zal het niet bij blijven. Wij horen graag wat partners en eindgebruikers nodig hebben en springen daar vervolgens, waar mogelijk, op in.”


Verdienmodel

Voor partners is het interessant dat zich naast het traditionele verdienmodel een nieuwe inkomstenbron aandient, ziet Dammers. “Dan heb ik het over de marge op de telefonie-oplossingen en het telefoongebruik.” Bij veel eindgebruikers is er volgens hem nog aanzienlijk te besparen op de maandelijkse verkeerskosten. “De verdiensten op het gebied van licenties en beheer lopen al jaren terug, terwijl de servicevraag onveranderd blijft. Er liggen genoeg kansen om dit onafhankelijk en zelfstandig te verkennen, zonder verstrikt te raken in de tentakels van een grote provider. Wie telefonie en UC aan zijn portfolio wilt toevoegen, kan dat in de Cloud via ons platform inrichten.”

TBM 4 2018

‘IT-partners kunnen onze diensten bundelen tot oplossingen’

By | Actueel | No Comments
www.marcomekenkamp.nl

Nico Dammers, general manager oneCentral

Nico Dammers mag dan nieuw zijn bij oneCentral, hij neemt een berg ervaring mee vanuit grote telecomaanbieders. De nieuwe general manager spreekt helder over de samenwerking die hij namens oneCentral met de markt wil uitbouwen. “Ons platform staat als een huis, dus ligt de focus op verbreding van de relaties met partners. In het kanaal zijn we allemaal afhankelijk van elkaar en zullen we samen moeten bewegen.”

Nico Dammers is pas sinds begin dit jaar aan boord als general manager van oneCentral maar is een kritisch beschouwer van de ontwikkelingen in de telecomsector. Hij werkte de afgelopen twintig jaar bij onder andere Enertel, T-Mobile en Interoute en weet waar hij over spreekt. Dammers gaat een deel van de taken van CEO en oprichter Marius Savelbergh overnemen. Savelbergh gaat zich concentreren op de verdere technische ontwikkeling van het platform en de strategische uitbouw in het buitenland.


‘Onze diensten zijn specifiek voor bedrijven met meer wensen dan een standaardoplossing’
oneCentral heeft een communicatieplatform ontwikkeld waarmee partners telefonie- en cloud UC-diensten – waaronder Avaya en Unify – kunnen wederverkopen aan zakelijke klanten. Ook kunnen ze er eigen diensten aan toevoegen. Dammers stapt in een warm bad want ‘alle processen zijn geautomatiseerd’, zegt hij. “De meeste partners kennen ons van onze telefonie- en VoIP-diensten. Nu gaan we inzetten op innovatieve aanvullende diensten zoals call recording, business intelligence en zelfs kunstmatige intelligentie. Zo kunnen onze partners hun klanten meer inzicht geven in hun communicatie, en dat heeft waarde”, legt Dammers uit. “Eigenlijk wil je als organisatie toch weten met welke klant je hebt gecommuniceerd en hoe effectief was dat. Daar kunnen we een rol in te spelen door eenvoudig communicatiediensten te integreren met bedrijfsomgevingen of CRM-pakketten. Een groot deel van onze partners opereert al vanuit de IT-sector en reageert daarom zeer positief op deze ontwikkeling. Ze begrijpen de toegevoegde waarde van dit soort diensten. Dat is belangrijk want dat is de toekomst van telecom.”

Waarde toevoegen
oneCentral ontwikkelt zijn diensten vrijwel altijd samen met leveranciers. Dat kunnen ook operators zijn. “Wat een ander beter kan, doen we liever samen”, zegt Dammers. “Er zijn veel ecosystemen en daarin moet je goed kunnen opereren om toegevoegde waarde te creëren voor resellers.” Een voorbeeld hiervan is de eigen APN AIR die oneCentral heeft gerealiseerd op het mobiele netwerk van T-Mobile. Met deze datakoppeling is het mogelijk om dataverkeer van het netwerk van deze operator te routeren naar de firewall of gateway van klanten van partners. Daardoor hebben resellers geen omkijken naar de individuele toestelinstellingen en het beheer daarvan. Het dataverkeer wordt via oneCentral in een beveiligde IPsec- tunnel gekoppeld aan de infrastructuur van partners en biedt interessante end-to-end securitytoepassingen.

Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en draait op alle handsets. Niet alleen verloopt de security nu via één enkel punt maar ook is het mogelijk om het dataverkeer te monitoren en beheren. Zware en dure niet-bedrijfsapplicaties zoals Netflix en live tv-applicaties kunnen worden gefilterd. Bedrijven kunnen zo beter afspraken maken met hun medewerkers over het gebruik van mobiele data op zakelijke telefoons. Het biedt ook voordelen in de facturering van resellers. Mobiele data is cruciaal voor ondernemingen; het is immers een integraal onderdeel van de werkplek en dat maakt security en controle over deze data van groot belang.”

Verbreden partnerkanaal
Dit jaar gaat Dammers ook inzetten op het verbreden van de relaties met bestaande partners en het vinden van nieuwe partners. Hij zoekt nadrukkelijk naar partijen die het niveau overstijgen van resellers voor wie marge de hoofdfocus is. Partners die componenten of diensten inkopen en deze verpakken tot eigen oplossingen voor eindgebruikers en daarbij kwaliteit en uitstekende service verwachten, zijn meer dan welkom bij oneCentral. “Onze diensten zijn specifiek voor bedrijven met meer wensen dan een standaardoplossing. We bieden cloudtelefonie en kunnen daar mobiele extensies, hosting, back-up of andere complexe zaken op maken. Daarvoor werken we liefst met partners die echt naar oplossingen kijken”, zegt Dammers.

“De verbreding die we voor ogen hebben is het aantrekken van en samenwerken met automatiseerders en ICT-bedrijven. We bieden hen een upsell van telefonie en kunnen zelfs een specifiek platform voor hen ontwikkelen. Ook is het interessant om hen te koppelen aan een bestaande partner zodat ze gezamenlijk nieuwe klanten kunnen bedienen met oneCentral als het cement ertussen. Je ziet bij grote (internationale) operators namelijk nog vaak dat IT- en telecomafdelingen intern gesplitst zijn, niet met elkaar praten of in verschillende landen zitten. Je kunt dan beter als specialisten optreden en aparte contracten afsluiten. Dat faciliteren wij.”

‘Mobiele data is een integraal onderdeel van de werkplek’

Mobile only
Dan is er nog het mobiele component van oneCentral waarvan Dammers weet dat dat ontzettend belangrijk is voor bedrijven. Mensen willen immers overal beschikbaar en bereikbaar zijn. De simkaarten van oneCentral zijn gekoppeld aan de bedrijfsnetwerken van klanten van partners. Zo hoeven bedrijven weinig tot niets te doen om die te activeren. “Mobiel is steeds meer aan IT gerelateerd want het draait om data”, zegt Dammers. “We ontwikkelen continu features voor partners en IT-dienstverleners die er brood in zien om die te vermarkten. Zo maken we slimme integraties met IT, CRM en bedrijfsapplicaties en geven we mobiel meer waarde. Kleinere flexibele bedrijven hebben daar behoefte aan. We ontwikkelen momenteel een shared hostingplatform inclusief diensten als databundels, doorschakelen, huntgroepen en integratie met bedrijfsapplicaties. Partners kunnen hiermee innovatieve mobiele diensten aanbieden in een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Dit gaan we vanaf de tweede helft van dit jaar aanbieden in een mobile-firstconcept voor het mkb en de zzp-markt. Het zijn weliswaar ‘kleine klanten’ maar het gaat om heel grote aantallen en er is veel behoefte aan. Dat wordt een belangrijke poot van onze dienstverlening.”

VOIP EN UC&C DOSSIER 2018

Tekst: René Frederick

Wil jij jouw klanten een kant-en-klare Cloudoplossing kunnen bieden?

By | Innovatie | No Comments

Telefonie en de cloud
Nog nooit eerder was die combinatie zo logisch

Als het aan oneCentral ligt, bellen alle bedrijven binnenkort via de cloud. Maar waarom zou je de overstap maken? oneCentral zet de sterkste argumenten op een rij.

Cloud wordt de standaard
De laatste jaren wint de cloud in allerlei sectoren aan terrein. Ook in de telefonie moet de fysieke infrastructuur steeds vaker plaatsmaken voor virtualisatie in de cloud. Nico Dammers, algemeen directeur van oneCentral, vindt die onstuitbare opmars niet meer dan logisch. “Het is niet de vraag of, maar wanneer wordt overgestapt op een cloudomgeving. Qua betrouwbaarheid, schaalbaarheid en integratie met andere diensten wordt de cloud gewoon de norm.”

oneCentral maakt het eenvoudig
Er zijn meer dan genoeg bedrijven die wel oren hebben naar virtualisatie van de bedrijfscommunicatie, maar daarbij zo veel praktische bezwaren zien dat ze de overstap telkens weer voor zich uit schuiven. oneCentral zet in op ontzorgen als strategie om de cloud voor alle bedrijven haalbaar en betaalbaar te maken.

Hoe doen we dat? Onder andere door all-in appliances te bieden van bijvoorbeeld Unify en Avaya, verpakt in een flexibel pakket waarin alle eenmalige en maandelijkse kosten, zoals nummerporteringen, SIP trunk en voice channels, zijn teruggebracht tot een aantrekkelijk, vast bedrag per gebruiker per maand. Het is daarbij ook mogelijk het belverkeer tegen aantrekkelijke tarieven in te kopen. Alles draait om flexibiliteit en gemak voor de partner.

Soepele transitie met oneCentral
Niemand zit anno 2018 nog te wachten op dichtgeschroefde totaalpakketten. Daarom hanteert oneCentral een volledig modulaire en bijzonder gebruiksvriendelijke werkwijze. “De partner hoeft alleen aan te geven welk product hij gebruikt en hoeveel gebruikers er gewenst zijn. Vervolgens zoeken wij daar de juiste module bij. Zo wordt de overstap letterlijk een kwestie van één druk op de knop,” aldus Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral.

We vragen partners daarbij niet in één keer in het diepe te springen. Dobbenga: “Met onze aanpak krijg je juist alles wat je nodig hebt voor een soepele, moeiteloze transitie. Eerst maken we de nieuwe omgeving volledig gebruiksklaar en vervolgens kan de partner dertig dagen testen. Pas daarna ontmantelen we het on-premisesysteem. Dat geeft de rust en zekerheid die eindgebruikers nodig hebben. Daarbij blijft de partner leidend gedurende het hele proces.”

Klaar voor de cloud, klaar voor de toekomst
Een van de grootste voordelen van de cloud is misschien wel toekomstbestendigheid. De nieuwste ontwikkelingen hebben tegenwoordig allerlei raakvlakken met cloudomgevingen – en als reseller wil je natuurlijk niet achterblijven. oneCentral biedt daarom niet alleen cloudondersteuning, maar ook een uitgebreid dienstenpakket waarmee de cloudomgeving nóg effectiever wordt. Denk daarbij aan vast-mobielintegratie of de beveiliging van mobiele apparaten. Dat laatste is essentieel om AVG-compliant te worden én te blijven.
oneCentral treedt niet op als afstandelijke aanbieder met een onbuigzaam portfolio, maar denkt juist zo veel mogelijk met de partner mee om op nieuwe, innovatieve oplossingen te komen. “Denk daarbij aan het koppelen van CRM of de integratie van Microsoft Office-365 aan de telefonie-omgeving en de mogelijkheid om – ook voor mobiel – automatische opnames en transcripties te laten maken,” aldus Nico Dammers. Het resultaat is een hypermoderne cloudomgeving die perfect aansluit op de behoeften van de klant.

Met een cloudomgeving bij oneCentral kunnen partners niet alleen rekenen op flexibiliteit, toekomstbestendigheid en betrouwbaarheid, maar kunnen ze ook een nieuwe inkomstenstroom aanboren via marge op telefonie-oplossingen en het verbruik. Daarmee kent de cloud een financieel voordeel waaraan een fysieke infrastructuur gewoonweg niet kan tippen.

Bijkomend voordeel
De verdiensten op het gebied van licenties en beheer lopen al jaren terug, terwijl de servicevraag onveranderd blijft. Er liggen genoeg kansen om onafhankelijk en zelfstandig nieuwe mogelijkheden te verkennen, zonder verstrikt te raken in het web van een grote provider. Wie telefonie en UC aan zijn portfolio wil toevoegen, kan dat in de cloud via het oneCentral-platform inrichten.

Daarom oneCentral
Een cloudomgeving bij oneCentral is de ideale keuze voor bedrijven die de nieuwste technologie optimaal willen benutten, de winst willen verhogen en niet willen vastzitten aan onwrikbare voorwaarden.

Bellen jouw klanten binnenkort ook via de cloud?
Lijkt het je een interessante propositie en wil je meer informatie zoals productbeschrijvingen en tarieven, klik dan op het oneCentral logo rechtsonder in het scherm of bel 088-111 8 111.