oneCentral: Samen met Partners oplossingen bedenken

By | Actueel | No Comments

oneCentral: Samen met Partners oplossingen bedenken

De markt voor vast-mobielintegratie groeit hard. Goed nieuws voor oneCentral dat een eigen platform heeft voor dit soort oplossingen. De nieuwste versie combineert meer functionaliteit met gebruiksgemak, waardoor partners makkelijker oplossingen kunnen ontwikkelen.

Het integreren van vaste en mobiele telefonie is niet nieuw, maar de markt groeit op dit moment wel hard. Daar zijn meerdere redenen voor. De technologie ontwikkelt snel, maar ook het besluit van KPN om te stoppen met ISDN speelt een rol. General Manager Nico Dammers van oneCentral: “Voor veel bedrijven is dat aanleiding om hun telefonie naar de cloud te verhuizen. Vijf jaar geleden was dat nog onbespreekbaar, maar nu is het gemeengoed geworden. Dat maakt integratie en het bouwen van oplossingen voor vast-mobielintegratie makkelijker.”

Groeimarkt

Nico Dammers

Dammers is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij oneCentral. Tot nu toe was die rol weggelegd voor oprichter Marius Savelbergh. De wijziging is mede te danken aan de groei die het bedrijf doormaakt. “Het is een mijlpaal, want Marius kan zich nu meer richten op het doorontwikkelen van het platform. Hij hoeft zich minder met de dagelijkse beslommeringen bezig te houden. We zitten nu op een totaal van tien medewerkers en verwachten dat de groei komende periode verder doorzet.”

Onlangs introduceerde oneCentral een aantal verbeteringen op het bestaande vast-mobielaanbod. “We zijn met een nieuwe generatie van ons platform gekomen waarbij het gebruiksgemak en functionaliteit verder is verbeterd. We leveren nu een oplossing waarbij vast-mobielintegratie volledig onderdeel wordt van het hele bedrijfstelefonienetwerk. Een mobiele gebruiker wordt een extensie, net zoals een vaste aansluiting dat is. De gebruiker of het bedrijf bepaalt hoe dat in de praktijk werkt. Veel bedrijven willen bijvoorbeeld dat iedereen met hetzelfde vaste nummer naar buiten belt. Dat kunnen we inregelen.”

Niveau hoger

Tot voor kort werkten veel vast-mobieloplossingen met apps op de smartphone. De gebruiker kon daarmee vooraf kiezen of hij met een vast of mobiel nummer wilde bellen. “Dat was vrij omslachtig,” zegt Dammers. “Die keuze wordt nu een niveau hoger geplaatst, namelijk in het netwerk. Daardoor kunnen we ook meer intelligentie toevoegen, bijvoorbeeld door te leren welke gesprekken privé of zakelijk zijn. Bij een privégesprek krijgt de beller het 06-nummer te zien en kan daarop terugbellen. Een zakelijke klant ziet alleen het nummer van het bedrijf.”

Het systeem moet intelligent genoeg zijn om te begrijpen dat als je iemand ‘s avonds belt het waarschijnlijk een privégesprek is. Als je hetzelfde nummer een volgende keer overdag belt, kan daar ook het 06-nummer voor gebruikt worden. Dit stelt ons ook in staat om in kaart te brengen hoe vaak medewerkers privé bellen. Handig voor bedrijven die daar afspraken over gemaakt hebben.”

Meer partners
Klanten van oneCentral zijn over het algemeen mkb’ers. “Bedrijven met 30 tot 500 werknemers,” zegt Dammers. Bij deze bedrijven ontbreekt vaak een grondige kennis over telecom. “Daar is een grote rol weggelegd voor onze partners. De markt is zo versnipperd dat het voor ondernemers niet meer is bij te houden. Het kanaal heeft daarom een belangrijke rol om partner te zijn voor klanten. Wij willen als oneCentral een extensie zijn op het partnerkanaal. Wij willen de geoutsourcete telecomafdeling zijn zodat partners niet zelf mensen hoeven aan te nemen voor zaken als nummerportering.”

OneCentral maakt bewust de keuze om via partners te werken. “Dat zijn nu zo’n dertig actieve partners en dat aantal kan groeien met zo’n tien tot twintig. We zoeken met name partners die – samen met ons – oplossingen willen bouwen voor klanten. We zijn dus niet zozeer op zoek naar partners die alleen op prijs willen concurreren. Gelukkig ligt de tijd dat partners vooral bezig waren met abonnementverkoop achter ons. Ons systeem is bij uitstek geschikt voor het ontwikkelen van klantgerichte oplossingen. Traditioneel kwamen onze partners uit de telecomhoek, maar steeds vaker zijn het bedrijven met een ICT-achtergrond die ook telefonie leveren.”

Modulair
Voor partners is het platform van oneCentral aantrekkelijk omdat het modulair is opgebouwd. “Ze kunnen een oplossing bouwen door componenten te kiezen. We werken graag samen met partners om een optimale propositie te maken voor de eindgebruiker. We leveren dus geen standaardoplossing, maar modulair maatwerk. We willen dat verder uitbouwen, bijvoorbeeld door CRM-systemen te integreren, maar ook ‘call me’-buttons op websites.”

Plannen voor oneCentral heeft Dammers volop. “Ik wil heel graag de volgende stap maken en het verschil maken in het partnerkanaal. Enerzijds door het productportfolio uit te bouwen, maar ook door middelen aan te wenden om onze partners te helpen met het verkopen in het kanaal. Ik wil meer afspraken maken met partners om het kanaal te bewerken. Daar waar wij schaalvoordelen verwachten, willen we ook investeren.”

De ontwikkelingen op de markt voor vaste en mobiele telefonie gaan hard, waardoor het platform van oneCentral steeds meer functionaliteit krijgt. “Zo is ons platform straks volledig geïntegreerd met onder meer Skype voor Business. Het is de bedoeling zoveel mogelijk andere platformen ook te integreren. Alle informatie uit dat soort systemen kan worden gebruikt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zien dat iemand mobiel aan het bellen is.”

ChannelConnect
Fotografie: Marco Mekenkamp

 

 

 

 

 

 

Dankzij modulair maatwerk naar het recurring-model

By | Actueel | No Comments

Onafhankelijkheid van grote providers, de mogelijkheid maatwerk te bieden en eenvoudig de stap naar de recurring-wereld.
Dat is wat oneCentral telecompartners biedt. En dit alles volgens de filosofie van modulair maatwerk.

Rink Dobbenga en Marius Savelbergh

Modulair maatwerk
De term is al gevallen: modulair maatwerk. Daarmee wil oneCentral het partnerkanaal ondersteunen en versterken. Een ICT-totaaloplossing is opgebouwd uit meerdere componenten – denk aan vaste en mobiele verbindingen, het communicatieplatform, virtualisatie. Met eigen kennis van datacenters en connectiviteit brengt oneCentral een aantal van deze componenten samen tot een logisch geheel. Door de partner eenvoudig te bestellen als kant-en-klaar product; dat is modulair maatwerk.

Specifieke wensen
“Partners kunnen ons bellen voor elk virtualiseringsvraagstuk”, legt Marius Savelbergh, Managing Partner bij oneCentral, uit. “Wij verzorgen dit specifieke IT-gedeelte dat te kostbaar is om zelf op te zetten: En we zijn er speciaal voor partners die klanten hebben met specifieke wensen, waarbij een standaard oplossing niet past. Zie ons als een enabler van dienstverlening. Wij nemen oplossingen die door derden gebouwd zijn als basis en converteren die naar een recurring dienst.” De business partner is in de strategie van oneCentral zeer belangrijk. Want ook al levert oneCentral een groot deel van de bouwstenen voor een totaaloplossing, het is dan nog steeds geen ‘af’ product. De oplossing moet immers nog geconfigureerd worden naar de behoefte van de klant.

Marktplaats
Het is een marktplaatsgedachte, verduidelijkt Salesmanager Rink Dobbenga de filosofie van ‘modulair maatwerk’. “De partner kan bij ons de componenten bestellen die hij nodig heeft voor zijn project. Wij maken op deze manier diensten bereikbaar voor de individuele partner die de noodzakelijke schaalgrootte of kennis mist. Maar het gaat ook om expertise. Voor alle producten die we bedacht en ontwikkeld hebben, hebben we deze filosofie: het samenbrengen van componenten die logisch bij elkaar horen: SIP-trunks, virtual server, een v-router, hosting en mobiel. We proberen alles terug te brengen naar gestandaardiseerde pakketten. Wij beschikken over een scala aan pakketten, afhankelijk van klantbehoefte en productcombinaties. Dit is door de partner eenvoudig samen te stellen in onze Configurator.”

Met deze aanpak speelt oneCentral in op drie behoeftes die leven in het resellerkanaal: de business partner is niet meer afhankelijk van één leverancier die een alles-in-een-oplossing levert die hij mag doorverkopen; hij kan zich onderscheiden met maatwerk zonder al te diepe kennis in Private Hosting en virtualisatie, en last but not least: oneCentral helpt partners met jarenlange ervaring in on premise systemen in één klap de Hosted- en recurring-wereld in. Marius Savelbergh: “Je ziet dat partners al jaren expertise hebben opgebouwd in systemen als Unify en Avaya. Dat is waardevolle kennis. Wij bieden die partner in een handomdraai een opstap naar een Cloud offering service. De weg naar een recurring-verdienmodel is een geleidelijke. Die overstap is een goed moment om te bekijken of je je complete klantenbase bij één grote provider of juist bij verschillende partijen onder wilt brengen.”

Klanteigendom
Savelbergh gaat verder: “Wij leveren de gevirtualiseerde server waar de PBX-software op draait, van 3CX, Avaya, Unify of een andere vendor. De partner hoeft zich geen zorgen te maken over providerkeuze, over routeringen of servers virtualiseren. Laat ons dat maar doen, dan kan de partner zich bezighouden met de klantwensen, het samenstellen van de oplossing en de klanten aansluiten. De partner heeft bij ons het klanteigendom. Wij zijn er namelijk niet op ingericht om klanten te bedienen. Daarom zijn we niet bedreigend voor de partner.”

“In de telecomindustrie heb je van oudsher veel partijen die alles zelf willen doen. Wij denken dat je beter vanuit partnerships zaken op kunt bouwen”, zegt Dobbenga. “Natuurlijk kun je, wanneer je als telecompartij lijnen aan wilt bieden, zelf op KPN of Wholesale-partijen afstappen. Maar op een gegeven moment moet je keuzes maken, bepalen waar je goed in bent en de rest in een partnership oppakken.”

Grotere complexiteit
Volgens Rink Dobbenga sluiten de oplossingen van oneCentral aan op de behoeften van het hogere klantensegment, daar waar de complexiteit groter is. “En juist op dat gebied mag je veel van ons verwachten. Voor glasverbindingen en internationale beltarieven kunnen wij kiezen uit drie leveranciers waarmee we interoperabiliteit hebben. Als je daar niet dagelijks mee bezig bent, neem je niet altijd de beste beslissing voor een klant. Door met ons te partneren, kun je dus sneller een mooie oplossing voor je klant opbouwen.”

Het maatwerk heeft ook betrekking op de oplevering van projecten. “Porteren in binnen- en buitenland kunnen we stapsgewijs doorvoeren. Daarbij wachten we in het porteerproces op een seintje van de partner voordat we omzetten zodat de klant te allen tijde bereikbaar is. De partner heeft de regie. Het is slechts een praktijkvoorbeeld, maar de loso e erachter is dat je samen voor de beste oplossing voor de klant gaat. Die regie heb je niet als je bij een storing een van de grote landelijke providers moet bellen. Wij zijn beter bereikbaar en transparanter daarin”, zegt Dobbenga.

Service
Mooie bijkomstigheid is dat oneCentral business partners tevens helpt om de eerste- en tweede lijns service goed in te vullen. Savelbergh: “Via onze portal kan proactief service worden verleend. Bepaalde stappen brengen je naar de bron van het probleem. Zo kunnen wij de partner informeren over een probleem nog voor een klant er last van heeft. Support bij storingen is een ongekend hoge kostenpost, dat realiseert men zich niet altijd. Als je storingen kunt voorkomen of downtime kunt verkorten, scheelt dat een hoop tijd en ook frustratie bij de klant.”

Volgende stap oneCentral
Naast Private Hosted is oneCentral momenteel bezig met een Shared Hosted Voice-platform, maar ook met online werkplekken. De volgende stap is het neerzetten van een generiek platform voor een gecombineerde IT-oplossing waar ook voice inzit. “Voice geïntegreerd in de online werkplek en videoconferencing”, verduidelijkt Savelbergh. “Die producten zijn er in de basis wel, maar het zijn nog allemaal eilandjes, net zoals mobiel dat nog is. Die mobiele spraak moet een extensie op je PBX zijn. Als we al die zaken integreren, kunnen we ons modulair maatwerkaanbod nog verder verbreden en samen met onze partners forse stappen maken.”

Ook Partner worden? Meer informatie vind je op https://onecentral.nl/partners/

TBM 

 

Met modulair maatwerk van oneCentral zetten MSP’s de volgende stap

By | Actueel | No Comments

Met modulair maatwerk van oneCentral zetten Managed Service Providers de volgende stap

Steeds meer MSP’s (Managed Service Providers) kiezen voor een telecom- of UC-systeem dat volledig voor hen op maat is ontworpen, in tegenstelling tot de kant-en-klare systemen die vaak in beton lijken te zijn gegoten. Waar een dichtgetimmerd kant-en-klaarpakket nu eenmaal is wat het is, biedt oneCentral juist modulair maatwerk aan de Managed Service Providers: een product dat de afnemer helemaal naar behoefte kan vormen en kneden. Het maatwerk is zo ontwikkeld dat de controle volledig bij de partner ligt. Die weet waar de data staat, kan via de speciale oneCentral-portal alle systemen tot in de puntjes beheren en bepaalt precies hoe de uiteindelijke oplossing eruit komt te zien. Zij treden enkel op als provider, zodat de eindgebruiker of klant profiteert van maximale flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden.

oneCentral helpt Managed Service Providers de volgende stap te zetten

Het oude spreekwoord ‘uw wens is mijn bevel’ vormt de perfecte productomschrijving. Wil de klant een PBX-systeem zonder hardware op locatie? Prima, dan zet oneCentral een passend Cloud-systeem op. Of wil hij een oplossing die perfect op de grootte van zijn bedrijf aansluit? Met de virtual appliances van oneCentral voor bijvoorbeeld 3CX-, Avaya- en Unify PBX-systemen of Skype voor Bedrijven krijgen zij dat voor elkaar. Kortom: oneCentral levert slimme, modulaire systemen waarmee Managed Service Providers effectief de volgende stap kunnen zetten.

Een platform met mogelijkheden
oneCentral biedt een betrouwbaar telefonie-platform, compleet met Cloud-technologie en geheel op basis van open standaarden. Het platform maakt weer deel uit van het bredere communicatieplatform, dat zij specifiek hebben verdeeld over verschillende datacenters om zo redundantie te waarborgen. Het resultaat: een solide systeem dat perfect als telefonische basis voor de volgende partij in de keten kan dienen. Het platform is verder gecertificeerd voor Unify, Mitel, NEC en 3CX. Ook Skype voor Bedrijven wordt ondersteund, aangezien dat steed smeer aan populariteit wint. Een mooi voorbeeld hier is de samenwerking tussen de Skype for Business-omgeving van Microsoft en de Unify OpenScape Business S systemen. Hier worden beide werelden naadloos gekoppeld zonder verlies van features. De partners kunnen op dit platform snel en eenvoudig een volwaardig hosted communicatiesysteem opstellen – desgewenst met een private cloud, mocht de klant dat willen.

Veelzijdigheid, veiligheid, verbondenheid
oneCentral is verbonden met meerdere netwerkaanbieders, wat zo zijn voordelen heeft. Zo kunnen zij door heel Nederland glasvezelverbindingen en ADSL/VDSL-breedbandlijnen aanbieden. De reikwijdte van oneCentral houdt niet op bij de Nederlandse grens: ze beschikken namelijk ook over koppelingen met grote Europese datacentra. Hun partners kunnen zo hun eigen diensten uitbreiden met de nationale en internationale diensten – en het geheel vervolgens als een totaalpakket aan hun eigen klanten aanbieden. Ook op technisch en organisatorisch vlak weet oneCentral wat het doet. Het solide netwerk komt in het datacentra direct bij de oneCentral-switches binnen. Daardoor leggen de gesprekken een zo kort mogelijke route af. Verder heeft oneCentral helder zicht op de gehele keten. Mocht bijvoorbeeld blijken dat er ergens in het geheel iets niet volgens de verwachtingen verloopt, zal oneCentral meteen nader onderzoek doen en desnoods ingrijpen. Dat geeft de partners en klanten een veilig gevoel.

Slimmere vaste en mobiele telefonie
Waar vroeger traditionele analoge lijnen of ISDN-systemen nog de boventoon voerden, wordt er tegenwoordig veelal met de digitale variant gewerkt: voicetrunks. Daarvoor hoeft er geen nieuwe infrastructuur te worden aangelegd, waardoor deze oplossing ideaal is voor klanten die al over een internet- en IP/ VPN-verbinding beschikken, maar daar meer uit willen halen. Wie verschillende communicatiesystemen tot één omgeving bundelt, profiteert daarnaast van eenvoudiger beheer en lagere kosten. Het maakt daarbij niet uit of de klant de voicetrunks op zijn eigen locatie wil gebruiken of een communicatiesysteem in een van de oneCentral-datacenters wil toevoegen. oneCentral kan met beide mogelijkheden aan de slag en levert de voicetrunks compleet met de bijbehorende nummerplannen. Ook voor mobiele telefonie kan oneCentral een flexibele oplossing aanbieden. Een geïntegreerde oplossing van vast en mobiel waarbij het mobiele toestel een extensie op de PBX wordt, met daarbij de functionaliteit van een vast toestel.

Hosting zonder afhankelijkheid
Wil de klant met een private cloudsysteem aan de slag? Dan is vaak centrale hosting van de applicatie in een virtuele omgeving van oneCentral een zeer geschikte oplossing. oneCentral beschikt over omvangrijke middelen om zo’n systeem te ondersteunen en kan alles op korte termijn voor de klant regelen. Zo komt de klant snel over een écht flexibel systeem te beschikken. In overleg met de klant richt oneCentral de applicatie in en draagt het beheer vervolgens over. De partner kan de omgeving vervolgens naar wens aanpassen en inrichten. Hij krijgt centrale inloggegevens, met toegang tot de onderliggende klantsystemen. Zijn eigen dienstverlening kan daardoor zelfstandig functioneren. De partner behoudt de controle, terwijl hij zijn eigen klanten bedient met oneCentral diensten en hardware.

Wil jij ook Managed Service Provider worden?
Managed Service Providers die meer willen weten over het modulaire maatwerk van oneCentral, kunnen contact opnemen met Rink Dobbenga, salesmanager bij oneCentral. Over de samenwerking met partners zegt Rink: “oneCentral respecteert de bestaande klantrelaties van haar partners. Wij voorzien hen van stabiele telefoniecomponenten, zodat zij met hun eigen expertise op het gebied van telecommunicatieoplossingen de klant een totaalpakket kunnen bieden. oneCentral host bijvoorbeeld wel een shared hosted PBX van haar partners, maar is zelf niet actief op het gebied van PBX-diensten voor de eindgebruiker. Het uitgangspunt van oneCentral is dat we de gewenste oplossing in samenspraak opbouwen, terwijl de partner het klanteigendom behoudt. De partner richt de oplossing vervolgens zelf in met de specificaties die voor de gewenste telefonietoepassing noodzakelijk zijn. Via ons concept heeft hij dus zelf de expertise en controle over de meerwaarde van de oplossing voor zijn bedrijf. Een groot pluspunt is dat deze diensten steeds meer op basis van pay-per-use werken. Ze zijn schaalbaar en daarmee uitermate flexibel. Ik ben ervan overtuigd dat het modulaire oneCentral-model voor steeds meer MSP’s zo goed werkt omdat zij hun klanten er een efficiënt totaalpakket mee kunnen bieden. Nu de integratie van telefonie en UC met andere applicaties als ERP en CRM steeds meer een harde eis wordt, biedt juist ons model de meerwaarde en slagkracht waar Managed Service Providers naar op zoek zijn.”

TBM 8
Fotografie: Karen Steenwinkel

Transitie naar combinatie IT en Telecom

By | Actueel | No Comments

Transitie naar IT en Telecom

oneCentral heeft volgens directeur Marius Savelbergh al jaren geleden ingezet op de combinatie van telefonie en IT. Die investeringen in tijd, kennis en geld betalen zich nu uit. “We streven naar individuele oplossingen die integreren met de bedrijfsvoering van klanten.”

Marius Savelbergh oneCentral

Bedrijven willen telefonie en IT-diensten bij voorkeur geïntegreerd inkopen bij hun ICT-dienstverlener. Bellen met moderne UC-oplossingen en die laten samenwerken met CRM, ERP en andere bedrijfsapplicaties leeft al enige tijd bij ondernemingen maar directeur Marius Savelbergh van oneCentral ziet dat nu echt van de grond komen. “We hebben daar inderdaad al 6 à 7 jaar geleden op ingezet en daar zien we nu de resultaten van”, zegt hij. “De telefooncentrale is niet meer een aparte doos met kabeltjes maar met de conversie naar IP is het een centrale schakel in en met IP-netwerken. Diverse grote leveranciers zoals Broadsoft en Cisco bieden generieke telefoniediensten en die werken prima voor een groot deel van de markt. Maar voor steeds meer bedrijven is communicatie een onderdeel van de bedrijfsvoering en dan zijn die standaardoplossingen al snel onvoldoende.”

Open communicatie
Savelbergh heeft het over webbased communicatieomgevingen die zijn geïntegreerd met telefonie en die verweven steeds meer met bedrijfsapplicaties. Daarom gaan IT-bedrijven in zijn ogen steeds meer op zoek naar integratie. “Er zijn steeds meer moderne oplossingen zoals WebRTC, chat en andere die dusdanig open zijn dat ze kunnen samenwerken met add on-diensten van andere leveranciers. Daar zit de winst voor eindgebruikers. De grenzen vervagen. Dus moet je als leverancier en reseller kijken naar je specialismen en expertise die je klanten kunt bieden. Daar hebben we op ingezet. We vragen partners en klanten welke IT- of telefonie-omgeving ze nu gebruiken en welke gewenste communicatie en bedrijfsapplicaties we daar aan kunnen koppelen. Communicatie is een belangrijk onderdeel van bedrijfsprocessen.”

oneCentral werkt in dit verband al jaren samen met UC-aanbieders zoals Unify en Avaya en ziet nu in de markt dat andere platformaanbieders een vergelijkbare strategie kiezen. Hij juicht dat toe. “Als andere partijen doen wat wij al jaren doen, is dat een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Het klopt dat sommige concurrenten dergelijke diensten goedkoop in de markt kunnen zetten en het is alleen maar goed dat die verschillen er zijn. Als anderen marketingtechnisch reuring maken en bedrijven haken daar op in, merken ze vanzelf wat de beperkingen zijn en komen ze bij ons uit.”

Nieuwe partnerships
Savelbergh heeft voor komend jaar een aantal nieuwe partnerships in de pijplijn die spoedig zullen worden aangekondigd. De kern is dat oneCentral in de jaren aan een solide platform heeft gewerkt waar toonaangevende providers hun diensten op aanbieden. “Zo hebben we alle certificeringen van Unify OpenScape en daar zijn we trots op. Unify heeft een koppeling met Skype for Business en zo zijn we samen met partners in staat om een gecombineerde propositie aan te bieden. Deze kan via een traditionele omgeving worden gekoppeld met de backoffice met toestelinformatie en aanwezigheid van medewerkers”, aldus Savelbergh. “We hebben een breed stabiel netwerk waar partners hun diensten op kunnen bouwen dus daar gaan we in 2018 groot op inzetten. De visie voor komend jaar is gericht op samenwerkingen met partners om samen producten en diensten naar de markt brengen. Dit gaat leiden tot een versnelling van de groei van oneCentral.”

Mobiele integratie
Savelbergh spreekt ook vol trots over de geïntegreerde mobiele oplossing op de netwerken van T-Mobile en Vodafone. De vergelijkbare oplossing die bijvoorbeeld KPN biedt, grijpt volgens hem veel meer in op de telefonie-omgeving van bedrijven. Savelbergh gelooft er sterk in dat mobiel de extensie wordt van de bedrijfstelefonie van klanten dus koppelt oneCentral mobiel op een eenvoudige wijze aan de bestaande oplossing. “Mobiel is gewoon een onderdeel van de IT-keten. We kijken daarom steeds individueel naar hoe klanten hun mobiele communicatie hebben geregeld en daar stellen wij de mobiele oplossing op in”, zegt hij.

Deze mobiele integratie is volgens Savelbergh het bewijs dat oneCentral als platformaanbieder meer kan betekenen voor partners dan reguliere providers. “Het gros van onze klanten is als individu op ons netwerk aangesloten. We zien resellers migreren naar een wholesale model en wil hun diensten aanbieden op ons platform. Diensten gaan naar een recurring businessmodel en worden niet zoals afgelopen jaren ingericht op projectmatige basis. Anders sta je na drie jaar weer op de stoep. Het brengt wel met zich mee dat je als reseller eerst even de broekriem moet aantrekken om die slag te maken maar daarna pluk je er de vruchten van.”

Specialisten
Veel telecombedrijven hebben die conversie nog niet gemaakt en oriënteren zich op die strategie. Savelbergh ziet overigens wel veel resellers die hun klanten aansluiten bij de grote partijen en werken met een kick back. Het vervelende daarvan is dat ze volgens hem dan afhankelijk van de grote operators terwijl ze beter de shift kunnen maken naar de waarde van hun aanbod voor klanten. “Er ontstaat zo ruimte voor specialisten en bedrijven die luisteren naar wat klanten echt willen. Maatwerk dus. Het worden interessante jaren. Als onafhankelijke specialistische partij zijn wij de enabler voor dit soort oplossingen.”

 

Channel Connect 8
Interview: Rene Frederick
Fotografie: Karen Steenwinkel

 

oneCentral deelnemer Winterfair 2017 in Utrecht op 13 december

By | Actueel | No Comments

ICT Winterfair 2017

Maak kennis met oneCentral op de Winterfair 2017
Op woensdag 13 december staan de deuren van DeFabrique open voor ICT Professionals om te netwerken, kennis op te doen en de uitgebreide Expo te bezoeken. Daarnaast kunnen inspirerende Keynotes en kennissessies worden gevolgd. Uiteraard staat de ICT Winterfair zo vlak voor de feestdagen in het teken van een sfeervolle eindejaarsbijeenkomst. Je kunt als bezoeker dus ook rekenen op een breed pallet aan winterse traktaties in een sfeervolle ambiance. De ICT Winterfair wordt afgesloten met de traditionele eindejaarsborrel.

Begin de beursdag goed met een bezoek aan oneCentral op de Winterfair 2017 in DeFabrique in Utrecht. Kom op woensdag 13 december netwerken, kennis updaten en inspiratie opdoen op dit spectaculaire ICT-event! De Winter 2017 is de opvolger van de succesvolle ICT Summerfair 2017 en belooft weer een bijzondere bijeenkomst te worden.

Modulair Maatwerk van oneCentral
Maak tijdens deze editie kennis met het modulaire maatwerk van oneCentral. Deze innovatieve aanpak stelt je als partner in staat om snel en efficiënt de juiste componenten te kunnen selecteren zodat deze kunnen bijdragen aan een efficiënte en doeltreffende communicatie binnen een organisatie. Kom langs bij de oneCentral stand; Salesmanager Rink Dobbenga vertelt je graag meer over onze unieke manier van leveren van communicatieoplossingen.
Rink Dobbenga ven oneCentral
Kennissessie

Rink Dobbenga van oneCentral deelt graag zijn kennis met jou en vertelt vol passie wat oneCentral zo bijzonder en uniek maakt. Tijden de 30 minuten durende kennissessie zal Rink vertellen hoe je eenvoudig Managed Service Provider wordt en hoe oneCentral helpt met modulair maatwerk. Ook zal hij vertellen hoe het Modulaire maatwerk van oneCentral ingezet kan worden om de eindklant een perfect passend aanbod te doen.

Uitbreiding partnernetwerk oneCentral
oneCentral is op zoek naar nieuwe (ICT) ondernemers die als partner in de telecombranche actief willen zijn. Wij zoeken naar partners die net als wij tijd en energie investeren in de samenwerking. Partners die willen nadenken over nieuwe wegen en daar ook hulp van een gelijkgestemde Voice-provider als sparringpartner bij kunnen gebruiken zijn van harte welkom.

Gratis inschrijven
Wil je dit event absoluut niet missen? Schrijf je dan hier geheel gratis in https://www.ictfair.nl/inschrijven

We zien je graag woensdag 13 december in DeFabrique te Utrecht, dan vertellen wij jou alles over ons modulair maatwerk, filiaalconcepten of de mogelijkheid zelf provider te worden. Kom langs bij standnummer 46 in de Kalvermelkzaal 1 in DeFabrique. Of bezoek onze website www.onecentral.nl voor meer informatie.

 

 

 

 

Boels en oneCentral over bijzonder telefonieproject

By | Actueel | No Comments

‘Nummers in 12 landen maar met behoud van lokale uitstraling’

Een schaalbare en redundante telefonieoplossing met centraal binnenkomende, lokale telefoonnummers. En dat voor een snelgroeiende organisatie met 400 internationale vestigingen. oneCentral is samen met haar partner Trends ICT de uitdaging aangegaan.

Het familiebedrijf Boels Rental is een verhuurbedrijf op het gebied van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Het hoofdkantoor van Boels bevindt zich in Sittard. Daarnaast zijn er 400 vestigingen in 12 landen waar in totaal 3.500 personen werkzaam zijn.

Vijf jaar geleden startte Boels met de overgang van een traditionele PABX-oplossing naar een IP-gebaseerde opzet. Aanvankelijk ging dit om een on-premise oplossing op twee locaties. Bij het uitrollen naar de overige vestigingen, bleek deze oplossing niet ‘future proof’ en veel te kostbaar. Daarom stelde Boels samen met Trends ICT en oneCentral een toekomstgericht plan voor de komende vijf jaar op. In feite een roadmap. “Deze roadmap is mede gebaseerd op onze groeiambities”, zegt Robert de Ridder, Telecom Manager bij Boels. “Binnen vijf jaar willen wij verdubbelen in aantal vestigingen. Dus wij moesten sowieso naar een datacenter en met onze telecomoplossing zonder beperkingen en flexibel kunnen groeien in het tempo dat we zelf aangeven. Wij hebben een echt schaalbare oplossing nodig. Begin dit jaar hebben we 30 winkels overgenomen in Engeland. We zijn zo in beweging, dat we met een on-premise oplossing echt niet meer uit de voeten kunnen.”

Boels en oneCentral over bijzonder telefonieproject

Boom met vertakkingen

De telecomoplossing die nu is neergezet, fungeert als een soort boom met vertakkingen, stelt Rink Dobbenga van oneCentral. “Er wordt een redundante, centrale oplossing gehost voor het hoofdkantoor. Dat is de boomstam met wortels, bij wijze van spreken. We werken er naartoe dat elke Europese vestiging als een vertakking onderdeel wordt van het centrale platform.”

Dit gecentraliseerde, Europese Contact Center met 70 agenten is inmiddels op het hoofdkantoor in Sittard geïmplementeerd. Deze 70 medewerkers vangen alle over ow in telefonieverkeer af van de Nederlandse, Belgische en een deel van de Duitse vestigingen. In het Contact Center kunnen in de nieuwe situatie e-mail, social media-berichten en chats net zo behandeld worden als een telefoongesprek. Inclusief skill based routing.

Lokaal karakter

De expertise van oneCentral, als bouwsteen van de totale oplossing bij Boels, zit met name in de nummeruitgave en connectiviteit over de landsgrenzen heen. In de nabije toekomst komen alle telefoonnummers van de 120 Nederlandse, 40 Belgische en 140 Duitse vestigingen centraal in het datacenter binnen op het platform van oneCentral. Is er op een bepaalde vestiging een technische storing dan kan dit opgevangen worden. Rink Dobbenga: “Het lokale karakter van een Boels-vestiging is van essentieel belang. Via onze oplossing komen lokale telefoonnummers toch uit op het centrale platform en worden gesprekken van daaruit in de diverse callcenters aangeboden. Zo kunnen we lokale aanwezigheid nabootsen.” Robert de Ridder: “Dit was inderdaad een van onze belangrijke wensen: als een klant iets wil huren, moet dat in de buurt zijn en daarom moet er een lokaal, geografisch netnummer zijn wat wel centraal binnenkomt. En dat dus internationaal. Zo behouden wij onze lokale uitstraling. Een 0800-nummer heeft die uitstraling niet.”

Rink Dobbenga: “Dit project laat heel mooi zien hoe oneCentral intensief met een partner en diens klant samenwerkt. Trends ICT en GROSC hebben als systemintegrators het plan voor de communicatieoplossing met Boels uitgewerkt. Vervolgens moest het platform gehuisvest worden. Logisch dat dat bij oneCentral gebeurt omdat wij aanwezigheid in verschillende datacenters hebben en mede daardoor een volledige redundantie omgeving kunnen faciliteren.” Een andere kracht van oneCentral is de ervaring met aansluiten van buitenlandse vestigingen en het porteren van bestaande nummers. Dobbenga: “Daarnaast kunnen we ook zelf nummers uitgeven en daarop nog een failover-route formuleren, bijvoorbeeld via het mobiele netwerk.” Robert de Ridder van Boels vult aan: “Wat ik tevens uniek vind aan oneCentral, is de SIP-trunking voor buitenlandse nummers. In Duitsland kennen ze dat niet”

Bovenop deze dienstverlening is in de oplossing van oneCentral gedacht aan bereikbaarheid van het lokale nooddiensten; wanneer een vestiging het landelijke alarmnummer belt, wordt dat ook lokaal herkend en verbonden. “Best uitdagend”, stelt Dobbenga. “Maar dat is een van de features die wij als provider kunnen bieden. En dit alles toegevoegd aan de ICT-kennis van onze partners, zoals in dit project Trends ICT en GROSC.”

Het mooie aan het Boels-project is dat het een zorgvuldige migratie en uitrol is, in het tempo dat Boels wenst. Robert de Ridder: “Alles is ‘on the fly’ gebouwd; als overgangssituatie draaien de oude en nieuwe oplossing hybride naast elkaar. We zijn op het punt beland, dat de oplossing die we hadden nu in het datacenter draait. De volgende stap is de expansiegedachte waarbij we alle vestigingen gefaseerd aan gaan sluiten.”

De meerwaarde van het project

De nieuwe telecomoplossing heeft Boels nu al het nodige opgeleverd. Uit eigen onderzoek vooraf blijkt dat bijna 60 procent van de telefoongesprekken onderling verkeer tussen de vestigingen is. Met het nieuwe systeem zijn die kosten nul, ook voor internationaal verkeer. Uit hetzelfde onderzoek: de medewerkers in de filialen zijn gericht op de klanten in de vestiging en niet gefocust op inkomende telefoongesprekken, terwijl dat natuurlijk ook (potentiële) klanten zijn. De Ridder: “Zo hebben we klanten misgelopen. Dat gebeurt gelukkig niet meer, want deze gesprekken vallen automatisch terug naar het Contact Center. De klant krijgt altijd iemand aan de lijn.” Maar de allergrootste winst van het huidige telefoniesysteem is dat het zonder al te veel problemen uit te breiden is met nieuwe vestigingen en naar andere landen, terwijl het concept hetzelfde blijft en mét behoud van de lokale identiteit.

Robert de Ridder van Boels: “Trends, GROSC, oneCentral en Boels werken nu 10 maanden samen aan dit project.We hebben in korte tijd
al veel voor elkaar gekregen. Dat is knap want het is geen standaard oplossing. De telefonieprovider speelt een cruciale rol in een project als dit. Heb je geen goede provider, dan kun je nog zo’n mooie oplossing hebben maar dan heb je er niks aan. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is oneCentral in dit geval als internationale provider leading.”

TBM 2017

Virtuele aanwezigheid in buitenland wordt eenvoudiger

By | Actueel | No Comments

Virtuele aanwezigheid in buitenland wordt eenvoudiger

Grote en kleine organisaties groeien ook buiten de landsgrenzen. Lokale aanwezigheid is daarvoor belangrijk, maar vaak kostbaar of niet rendabel. oneCentral maakt het mogelijk buitenlandse geografische nummers op één centraal platform te hosten. “Zo ben je vanuit één land toch lokaal aanwezig met telefoonnummers en service-medewerkers en dat werkt zeer drempelverlagend”, aldus Marius Savelbergh. oneCentral is een leverancier van modulair maatwerk op het gebied van telefonie, waarbij de partners de uiteindelijke oplossing leveren op basis van eigen toevoegingen. Juist de breedte van het portfolio heeft de platformaanbieder ertoe gebracht om het portfolio op te delen in modules die eenvoudig door partners kunnen worden gecombineerd.

Eén van die modules maakt het voor bedrijven en organisaties mogelijk om buitenlandse nummers tegen lokaal tarief op het oneCentral-telefonieplatform te gebruiken. Nederlandse bedrijven en organisaties met buitenlandse aanwezigheid kunnen op deze manier vervolgens tegen lagere tarieven bellen binnen de eigen organisatie. Daarnaast wordt het mogelijk om functies en diensten in het buitenland te beheren vanuit een centrale helpdesk en zo kosten te verlagen en dienstverlening te verhogen.

Founder van oneCentral Marius Savelbergh

Marius Savelbergh, CEO oneCentral

Kleinere bedrijven
“Data- en telefonieverkeer tussen een hoofdkantoor en buitenlandse vestigingen is wenselijk voor een reeks functies,” stelt CEO Marius Savelbergh van oneCentral. “Denk daarbij aan het maken van afspraken, telefonische bereikbaarheid, het gebruik van centraal administratiesysteem of het kunnen inzien van de voorraden. Niet meer alleen multinationals zijn actief in landen, ook veel kleinere bedrijven zijn buiten de landsgrenzen aanwezig met bijvoorbeeld plaatselijke verkoopkantoren.” Behalve interne communicatie is voor deze organisaties ook bereikbaarheid in het land zelf belangrijk, denkt Savelbergh. “Dat werkt drempelverlagend. Zowel intern telefonieverkeer als lokale bereikbaarheid gebruiken lokale nummers. Vaak is fysieke aanwezigheid echter niet rendabel of willen organisaties ook bij afwezigheid van medewerkers ter plekke toch bereikbaarheid en daarmee service bieden.”

Kosteloos on-net bellen
oneCentral activeert de geografische nummers voor ieder land waar bedrijven of organisatie zich willen profileren of porteert nummers die al in gebruik zijn. Alle nationale en internationale nummers worden op het oneCentral-platform in Nederland gehost, waarbij onderling on-net en zonder kosten kan worden gebeld tussen de landen. “Behalve aan betere bereikbaarheid en lagere kosten gaat dit ook bijdragen aan het centraliseren van bepaalde expertise”, vervolgt Savelbergh. “Zo wordt het mogelijk om centraal een (mini) call- of contactcenter in te richten die gesprekken vanuit alle internationale vestigingen op een professionele manier in Nederland opvangt, met mensen die de lokale taal spreken.” Als voorbeeld noemt hij een klant die vanuit België naar een geografisch nummer belt en zonder meerkosten via het netwerk van oneCentral wordt verbonden met de klantenservice of een contactcenter in Nederland. Omgekeerd is het mogelijk de Belgische klant terug te bellen met weergave van het Belgische nummerweergave.

De dienstverlening is voor twee soorten organisaties interessant:

• bedrijven die buiten de landsgrenzen lokaal actief willen worden
• organisaties die een deel van hun lokale aanwezigheid willen centraliseren

Volledige lokale aanwezigheid
Met de oplossing van oneCentral is het volgens Savelbergh voor organisaties van elke omvang makkelijker om een virtuele aanwezigheid te hebben in landen. “De belkosten zijn lager, eindgebruikers hebben één centraal telefonieplatform en zij kunnen expertise en de klanten- service op één plek bundelen in plaats van gefragmenteerd aanbieden. Dat kan vanuit Nederland, maar omgekeerd ook onder meer vanuit Polen of Duitsland. Wanneer Nederlandse consumenten of zakelijke eindgebruikers een Nederlands nummer kunnen bellen en Nederlandstalige medewerkers aan de lijn krijgen, neemt dat al een eventuele barrière weg. Wij hebben dat bijvoorbeeld geregeld voor een Poolse leverancier van autobanden. Een vrij kleine onderneming die zo toch eenvoudig een plaatselijke aanwezigheid in Nederland kan bieden”, vertelt Savelbergh. Een andere klant is een retailer met filialen in onder andere Duitsland en Frankrijk. De retailer gebruikte al het platform van oneCentral waardoor het porteren van alle buitenlandse nummers snel kon verlopen. “Nu worden buitenlandse klanten die vertegenwoordigers ter plaatse bellen, direct verbonden wanneer die vertegenwoordigers niet bereikbaar zijn. Telefoontjes kunnen zo veel professioneler worden beantwoord”, aldus Savelbergh.

Routeren naar hulpdiensten
De CEO van oneCentral weet dat er meer partijen zijn die bovengenoemde mogelijkheden bieden, maar de leverancier heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een extra faciliteit die hopelijk zo min mogelijk hoeft te worden gebruikt; het routeren naar lokale hulpdiensten bij 112-oproepen. “Wij hebben gemerkt dat het voor organisaties met buitenlandse verkoop- of retailvestigingen erg belangrijk is om 112-ondersteuning van lokale hulpdiensten te faciliteren. Als een medewerker vanuit die plaatselijke vestiging naar 112 belt, routeert het oneCentral-platform de oproep naar de hulpdiensten in het land van oorsprong. Dat is in sommige landen best een krachttoer om te regelen. Maar het is ons gelukt”, zo besluit Savelbergh.

 

ChannelConnect 7
2017

oneCentral maakt met Callocate modulair maatwerk bereikbaar voor partners

By | Actueel | No Comments

oneCentral maakt met Callocate modulair maatwerk bereikbaar voor partners

oneCentral levert op de kop af twintig jaar een topprestatie in de niche van de telecomsector. Een mooie gelegenheid om het platform Callocate de komende tijd nog nadrukkelijker in het zonnetje te zetten, meldt CEO Marius Savelbergh. “We bewijzen ons dagelijks als een stabiele leverancier van telecomdiensten en dat mag iedereen weten.”

oneCentral opereert dit jaar exact twintig jaar als een innovatieve leverancier van telefoniediensten. In 2007 heeft het bedrijf een rebranding ondergaan en daar is de naam oneCentral uit voortgekomen. Het Nederlandse bedrijf heeft een ontwikkelteam in Bulgarije en gebruikt meerdere datacenters voor haar belangrijkste platform Callocate. Dit in eigen beheer ontwikkelde voiceplatform is gecertificeerd voor onder andere Unify, NEC, 3CX en Microsoft Skype for Business en heeft directe koppelingen met internationale vaste en mobiele operators.

‘We leveren modulair maatwerk aan partners’

ChannelConnect oneCentral Marius SavelberghOp dit platform worden de kant-en-klare modulaire maatwerkdiensten van oneCentral toegankelijk gemaakt voor partners, zodat zij zich kunnen concentreren op de levering van een onderscheidend telecomaanbod. “Dankzij dit platform hebben we ons bewezen als een stabiele leverancier van telecomdiensten en genieten we het vertrouwen van veel bedrijven bij hun internationale communicatie”, zegt CEO Marius Savelbergh van oneCentral. “We opereren in een niche en hebben een zeer goede en bekende naam bij de selecte groep bedrijven in deze markt. Ons platform Callocate wordt veel gebruikt door serviceproviders voor wie we SIP-trunking, dataverbindingen en telefoniediensten leveren. Dit platform is het vertrekpunt van alle diensten die we aanbieden. Het zijn de basiselementen waarop resellers en integrators hun diensten en producten kunnen inkopen en verkopen. Zij hebben zelf de kennis en expertise van specifieke marktsegmenten.”

Modulair maatwerk met Callocate

Wat oneCentral onderscheidt, is volgens Savelbergh de mogelijkheid om zowel nationale als internationale providerdiensten, zoals hosting en virtualisering van communicatiediensten, centraal vanaf één platform te kunnen aanbieden en managen. Voor de gevirtualiseerde oplossingen werkt oneCentral met partners als VMware en onapp waarmee ze communicatieoplossingen van 3CX, Unify en Microsoft installeren. “We zijn gecertificeerd op veel meer producten maar dit zijn de bekendste namen”, aldus Savelbergh. “De basisinstallatie is een virtuele server waarop de software wordt geïnstalleerd. Partners kunnen dan inloggen om gebruikers en alle door hen gewenste features te configureren voor hun klanten. De cloud maakt dit allemaal eenvoudig. Het inrichten van een dergelijk platform is onze expertise en ICT-dienstverleners kunnen dit als pakket inkopen. Dat is win-win.”

Bellen met Skype for Business

Veel ICT-Partners ervaren dat data- en telefonieomgevingen samenvloeien. Zo wordt Skype for Business bijvoorbeeld steeds vaker overwogen als vervanging van de reguliere telefonie-omgeving. Ook hierin kan oneCentral haar partners als geen ander ondersteunen. De basis wordt gevormd door het geavanceerde hostingplatform waarin de diverse vormen van redundantie standaard aanwezig zijn. Vervolgens worden de gecertificeerde trunks aan de omgeving geschakeld waarmee inkomend en uitgaande telefonie mogelijk wordt. Uiteraard met alle opties zoals automatische failover, internationale nummers en misbruikpreventie. Voor de volledige integratie kan de partner de omgeving uitbreiden met AirMX, het mobiele netwerk van oneCentral, wat specifiek gepositioneerd is als vast-mobiel oplossing. Savelbergh benadrukt dat het beheer van de omgeving geheel bij de partner kan blijven. “We ondersteunen deze volledig zodat we gezamenlijk de klant een zo stabiel mogelijke omgeving bieden.”

Filiaalconcepten

Een minder bekend onderdeel van de oneCentral portfolio is de dienstverlening aan een aantal grote Nederlandse retailketens, met filialen in zowel Nederland als diverse andere Europese landen. Goede communicatie tussen het hoofdkantoor en binnen- en buitenlandse vestigingen is essentieel, op zowel data- als voicegebied. De oplossing die oneCentral voor diverse partijen heeft uitgerold voorziet in beiden. Voor iedere vestiging wordt zowel nationaal als internationaal een geografisch nummer geactiveerd. Alle nummers worden gehost vanaf het oneCentral-platform en kunnen onderling kosteloos met elkaar telefoneren. Op deze manier wordt het mogelijk om een centraal call- of contactcenter in te richten dat gesprekken van en naar vestigingen kan afhandelen. Een eindgebruiker in het buitenland belt het lokale geografisch nummer en wordt via het oneCentral netwerk zonder meerkosten doorverbonden met het contactcenter in Nederland. Deze toepassing voorziet volgens Savelbergh in een grote behoefte aan efficiency en kostenbesparing.

Interessant verdienmodel

Wat extra interessant is voor ICT-partners is volgens Savelbergh dat zich naast het traditionele verdienmodel een nieuwe inkomstenbron aandient, namelijk marge op de telefonie-oplossingen en het telefoniegebruik. “Bij veel eindgebruikers is er nog aanzienlijk te besparen op de maandelijkse verkeerskosten”, zegt Savelbergh.

‘Marge op telefonie is een nieuwe inkomstenbron’

Voor veel ICT-partners zijn de verdiensten op het gebied van licenties en beheer de laatste jaren teruggelopen terwijl de servicevraag en wensen van de eindgebruikers niet zijn gedaald. Een uitgelezen kans om dit gebied onafhankelijk en zelfstandig te verkennen en ontginnen, zonder hierbij in de tentakels van een grote provider verstrikt te raken. IT-resellers die telefonie en UC aan hun portfolio willen toevoegen kunnen dat in de cloud via ons platform inrichten.”

Uitbreiding partnernetwerk

Savelbergh is voor oneCentral op zoek naar nieuwe ondernemers die als partner in de telecombranche actief zijn of willen zijn. Hij zoekt naar partners die, net als oneCentral, veel tijd en energie investeren in samenwerking. “We willen samen tot mooie oplossingen voor klanten komen. Daarom zoeken we partners in de IT- of telecombranche die meer doen dan een standaard SIP-trunk of een dataverbinding aan klant leveren”, zegt Savelbergh. “Partners die willen nadenken over nieuwe wegen en daar ook hulp van een gelijkgestemde provider als sparringpartner bij kunnen gebruiken. We leveren modulair maatwerk aan onze partners en zo doet elke partij waar hij goed in is. En juist daar liggen de kansen en successen voor de toekomst.”

ChannelConnect

Samenwerking oneCentral en Unify verder versterkt

By | Actueel | No Comments

Samenwerking oneCentral en Unify verder versterkt

TBM juli 2017

OneCentral en Unify maken bekend dat oneCentral succesvol de certificering heeft doorlopen van het OpenScape Voice- alsmede de OpenScape Enterprise Express platformen van Unify. Caspar Hendriks van Unify reikte tijdens de ICT Summerfair het certificaat uit aan Sales Manager Rink Dobbenga van oneCentral.

OneCentral B.V. – provider van Telecom- en Clouddiensten – was al langer gecertificeerd voor de OpenScape Business S systemen en is vanaf heden gecertificeerd SIP provider voor het totale gamma van Voice en SIP-MEX oplossingen van Unify.

Caspar Hendriks van Unify (links) reikt tijdens de ICT Summerfair het certificaat uit aan Rink Dobbenga van oneCentral.

Caspar Hendriks, Managing  Director van Unify in Nederland: “De samenwerking met oneCentral is plezierig, professioneel en de lijnen zijn kort. Dat is wat wij in een samenwerking met een SIP-provider zoeken. OneCentral is een van de weinige providers die op alle Unify-systemen gecertificeerd is.  Met name de manier waarop oneCentral als eerste provider in Nederland een volledig geïntegreerde SIP-MEX-koppeling heeft gerealiseerd met de OpenScape Business-S Systemen is lovenswaardig.”

De SIP MEX-omgeving van Unify maakt het mogelijk om mobiele GSM-gebruikers volledig te integreren met de bestaande vaste telefonieomgeving, inclusief bezet status, doorverbinden et cetera. Nu is ook de certificering voor de grotere Unify-omgevingen een feit en kunnen ook Enterprise-klanten gebruik maken van de oneCentral-diensten.

 

 

 

Maak kennis met oneCentral op ICT Summerfair 2017

By | Actueel | No Comments

 

Maak kennis met oneCentral op de ICT Summerfair 2017

Begin de zomer goed met een bezoek aan oneCentral op de ICT Summerfair 2017 in de Fokker Terminal in Den Haag. Kom op woensdag 5 juli netwerken, kennis updaten en inspiratie opdoen op dit spectaculaire ICT-event! De ICT Summerfair 2017 is de opvolger van de succesvolle ICT Summerfair 2016 en ICT Winterfair 2016 en is weer een flinke slag groter van opzet geworden.

Modulair Maatwerk van oneCentral
Maak tijdens deze editie kennis met het modulaire maatwerk van oneCentral. Deze innovatieve aanpak stelt je als partner in staat om snel en efficiënt de juiste componenten te kunnen selecteren zodat deze kunnen bijdragen aan een efficiënte en doeltreffende communicatie binnen een organisatie. Kom langs bij de oneCentral stand; Salesmanager Rink Dobbenga vertelt je graag meer over onze unieke manier van leveren van communicatieoplossingen.

Unieke BMW i-3 pendeldienst
De ICT Summerfair 2017 belooft een unieke ervaring te worden. De toegang is geheel gratis. Ook is er gratis en voldoende parkeergelegenheid. Maar liefst 10 BMW’s i-3 zijn beschikbaar om van en naar de Parking 3 bij het 2 km verderop gelegen ADO stadion te rijden.Ook de rest van event biedt volop unieke activiteiten. Gedurende de dag kan er op veel stands interactief worden deelgenomen aan demo’s. Er kan bijvoorbeeld plaats worden genomen in een Formule1 en een Flight simulator of sla lekker hard op de Kop van Jut om te zien of je de flinkste ICT-er van het jaar bent!
Aansluitend is er de traditionele netwerkborrel. Dit jaar met 6 foodtrucks; voor ieder wat wils. Zorg dat je deze unieke ervaring meemaakt!

Uitbreiding partnernetwerk oneCentral
oneCentral is op zoek naar nieuwe (ICT) ondernemers die als partner in de telecombranche actief willen zijn. Wij zoeken naar partners die net als wij tijd en energie investeren in de samenwerking. Partners die willen nadenken over nieuwe wegen en daar ook hulp van een gelijkgestemde Voice-provider als sparringpartner bij kunnen gebruiken zijn van harte welkom.

Gratis inschrijven
Wil je dit event absoluut niet missen? Schrijf je dan hier geheel gratis in https://www.ictfair.nl/inschrijven/

We zien je graag woensdag 5 juli in De Fokker Terminal in Den Haag, dan vertellen wij jou alles over ons modulair maatwerk. Of bezoek onze website www.onecentral.nl voor meer informatie.